Šta je novo?

excell pitanje

boggyman

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2000
Poena
619
ima li nacina da odredjena polja iz excella eksportuje u txt ili html??

hvala unapred

Imas opciju Save As Web Page. Tu mozes da eksportujes ceo sheet ili samo selekciju.
Napomena: Ovo postoji u Office 2003. Za ranije verzije nisam siguran.

Pozdrav

a kako da izvedem da podaci iz razlicitih celija budu odvojeni sa ; a ne praznim poljem??

edit: i da podaci budu u nizu, a ne razbacani kao u tabeli??

Poslednja izmena:
Ne razumem te bas. Jel ti hoces da ti podaci budu kao da su u csv formatu, ali da budu html?

trebaju mi podaci exportovani iz tabele u txt ali da budu u nizu odvojeni sa ";" a ne razbacani po dokumentu...
ex: klaflkj; osadkfj; lkjsaflkj; 21313;...

Poslednja izmena:
Idi na Save As, a kao "Save as type" izaberi CSV (Comma Delimited).
Na taj nacin ces dobiti tekstualni fajl sa eksenzijom .csv, gde je svaka vrsta iz tabele u novom redu, a kolone su razdvojene sa ; (kao u tvom primeru).

koliko znam csv nije tekstualni fajl (mozda gresim), ali probao sam i nista, dobijem tabelu, kao u excellu samo je fajl drasticno manji i bla bla bla...

Mudro zbori programmer. Otvori taj csv u Notepadu (desni click -> Open with), a nemoj dva puta da klikces na njega.

nadao sam se da postoji jednostavnije resenje, ali nema veze...
anyway, fala

Ajde, molim te, daj opisno sta bi predstavljalo jednostavnije resenje. Koju fazu bi ti pojednostavio?

pa ovako, mrzelo me da opsirnije pisem, al ajde sad...
ovo mi treba posto se prelazi na elektronske fakture koje prate papirne...
e sad, posto ih ima mnogo, treba da se odrade za kratko vreme, pojednostavljenje bi predstavljalo da ne moram da ih cuvam zasebno, tj da kliknem save, pa save as, pa ostatak procesa koji ste opisali vec da napravim nesto sto bi taj posao odradjivalo pritiskom na jednu ikonicu/dugme... vec vidim da cu morati da se igram sa acessom, a to sam hteo da izbegnem posto ostatak zaposlenih ne barata racunarom, a ja nisam uvek tu... stavise potpuno su nepismeni sto se racunara tice i svi pokusaji "obuke" su se zavrsili neuspehom (matori ljudi koji nikad do sada nisu koristili racunar i ne prilaze mu osim u krajnjoj nuzdi...)

Pa sto ne probas sa macro recorder-om. Snimi zeljenu akciju, edituj (doradi/modifikuj) je po potrebi i vezi je za neki shortcut koji je ujedno i jedina informacija koju ce ostatak zaposlenih morati da zapamti.

boggyman, hoces li da ti napravim programce koje ce da sve .xls dokumente iz nekog foldera (i po zelji iz svih podfoldera) da snimi kao .csv i da i renamuje u .txt?

hvala ti, ali mislli da sam na pragu resenja
ako ne resim problem javicu se 😀

Nazad
Vrh Dno