Šta je novo?

Excel pitanje:

darkoto

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
609
Kada menjam sirinu kolona, one promene sirinu od prve vrste do dna. Kako da promenimi, ako je uopste to moguce, sirinu kolone ali tek od npr. 15 vrste.
Znaci da li je moguce da jedna kolona ima razlicite sirine po vrstama.
Unapred hvala na odgovorima.
Pozdrav

Poslednja izmena:
To nije moguće. Možeš da dobiješ sličan efekat ako do nekog reda spojiš dve susedne kolone (tako će ti te ćelije biti šire).

... stim da pri spajanju vise celija u jednu (merge) cell reference se odnosi na onu najlevlju (ha,ha).Ovo ti je bitno pri kreiranju formula sa povezanim celijama.

Hajde kada već diskutujemo o Excelu, jedno hipotetičko pitanje:

Imam dve ćelije, A1 i B1. Kada u ćeliju A1 unesem npr. šifru artikla 123, on treba da mi izbaci naziv artikla u ćeliji B1. Kako to da odradim, tj. kako napraviti "bazu" sa šiframa i nazivima artikla gde bi unesena šifra u ćeliji A1 "povukla" iz baze svoj naziv i ubacila u ćeliju B1?

Valjda sam bio jasan, ako je nešto jednostavnije, pišite - ako nije, nemoj da se mučite, uzeću neku knjigu, npr. "Excel for dummies" ;)

outlaw je napisao(la):
...
Valjda sam bio jasan, ako je nešto jednostavnije, pišite.

HLOOKUP i VLOOKUP.

VLOOKUP traži vrednost u prvoj koloni tabele i vraća vrednost i n-te kolone.

=VLOOKUP(A1;B1:C42;2) traži vrednost iz ćelije A1 u prvoj koloni tabele B1:C42 (znači u koloni B) i vraća vrednost koja piše pored u drugoj koloni (u ovom slučaju to je C).

oprez!

Kada budes radio sa vlookup pazi:
kolone moraju biti sortirane po rastucem nizu, inace brljavi i drugo jako vazno u opciji range_lookup unutar formule imas true ili false, biraj false za pronalazenje vrednosti identicno ako je prazno ili true pronalazi najblizu vrednost trazenoj sto je u tvom slucaju katastrofa.
pogledaj attachment
exste

Poslednja izmena:
Hvala na pomoći narode, sad ću da probam :wave:

Nazad
Vrh Dno