Šta je novo?

Excel pitanje

Učlanjen(a)
27.02.2002
Poena
619
Kako da ono sto pisem u jednom Sheet-u to isto se upisuje i u jos dva Sheet-a istovremeno??

Unapred hvala:wave:

Poslednja izmena:
Сличица ће ти све касти:

Држиш Ctrl и кликнеш мишем листове радне свеске у којима желиш да имаш идентичне податке на истом месту.
После тога све што уписујеш у некој ћелији се аутоматски преноси у све обележене радне листове.

Prilozi

• 2006-12-14_145601.gif
    2006-12-14_145601.gif
    2.4 KB · Pregleda: 62
Poslednja izmena:
Jos jedno pitanje u vezi excela: prilikom "odradjivanja " zadate formule treba mi reziltat na 2 decimale. Medjutim decimalu treba da zaokruzi na najblizu vrednost, npr sve realne rezultate od 1,01 - 1,25 na 1,00 a od 1,26 do 1,49 na 1,50. Kako da mu zadam ovaj uslov?

Мислио сам да дефинишем сваку ћелију посебно.
Нпр. D19 у B27, F8 у D19 и слично.

Jos jedno pitanje u vezi excela: prilikom "odradjivanja " zadate formule treba mi reziltat na 2 decimale. Medjutim decimalu treba da zaokruzi na najblizu vrednost, npr sve realne rezultate od 1,01 - 1,25 na 1,00 a od 1,26 do 1,49 na 1,50. Kako da mu zadam ovaj uslov?

Ако сам добро разумео резултат формуле је или од 1,01 - 1, 25 или од 1,26 - 1,49?
Уколико је то случај моглоб би можда овако (обрати пажњу да сам све што је веће од 1,25ххххх ставио на 1,5

=IF(1,25<твоја формула;CEILING(твоја формула;0,3);FLOOR(твоја формула;0,5))

Мислио сам да дефинишем сваку ћелију посебно.
Нпр. D19 у B27, F8 у D19 и слично.

У том случају, сем ако није неки компликовани формат можеш да у тим ћелијама просто упишеш у сваком листу нпр. у
В27 (=Sheet1!D19) или у D19 (=Sheet1!F8).
Али уколико ти је нека форма коју редовно уносиш и увек треба на исто место да ти се копира онда може да се уради неки макро да не мораш стално да "линкујеш" ћелије.

Poslednja izmena:
Pa uradio sam copy/paste tvoje formule sa vrednostima 1.21 i 1.31 rezultat sa tvojom formulom je 1.8 a realan rezultat je 1.5851. Ono sto bi meni trebalo je da u ovom slucaju zaokruzi na 1.5 jer je to najblizi 0.5 step. Ima li nade?

Не знам у чему је проблем, ево ти прикачен фајл са формулом.
Лепо ради и заокружује како треба, не знам како успеваш да добијеш те вредности?
Истина је да за вредности преко 1.5 добијаш 1.8 - али у том случају убациш још један If ако желиш да рачуна и вредности веће од 1.5, а и првобитна поставка је била да ти даје само вредности до 1.5.

Ево фајл па можеш да пробаш посредно, али би требало и да ради директно са угнежђеном формулом уместо са референцом на ћелију.

Prilozi

Aha, izvini, mozda nisam lepo objasnio: A1*B1/C1 itd da je = bilokojibroj,48 e to posle zareza treba da izrazava samo kao zaokruzeno na ,50 ili ,00 zavisno od toga cemu je nominalno blizi, evo vracam tvoju tabelu sa mojim primerom kako to meni treba.
Hvala na dobroj volji,

Prilozi

У том случају, сем ако није неки компликовани формат можеш да у тим ћелијама просто упишеш у сваком листу нпр. у
В27 (=Sheet1!D19) или у D19 (=Sheet1!F8).
Али уколико ти је нека форма коју редовно уносиш и увек треба на исто место да ти се копира онда може да се уради неки макро да не мораш стално да "линкујеш" ћелије.

Пробао сам али не ради!😡 Уписем је као што си ми написао али уопсте га не прихвата као формулу, знаш оно да поплаве слова.

@краткоухи

Можда ти је назив радног листа промењен од подразумеваног "Sheet" у нешто друго, али да не нагађам ево ти фајл па види одакле вуче.

Prilozi

Aha, izvini, mozda nisam lepo objasnio: A1*B1/C1 itd da je = bilokojibroj,48 e to posle zareza treba da izrazava samo kao zaokruzeno na ,50 ili ,00 zavisno od toga cemu je nominalno blizi, evo vracam tvoju tabelu sa mojim primerom kako to meni treba.
Hvala na dobroj volji,

Погледао сам твој пример. Желиш да се нпр. заокружује 1,59 на 1,50 а не на следећи цели број на горе, за разлику од оног чувеног школског правила да се до ,49 заокружује на доле, а преко ,50 на горе ??

Уколико је то случај где је граница за одређивање да ли заокружујеш на већи или мањи број?
Да ли је на ,6 или ,7 пошто онај други број 57326,84 желиш да заокружиш на горе на 57327,00?

Poslednja izmena:
Na onaj koji mu je blizi:
1,01-1,24 na 1,00
1,25-1,49 na 1,50
1,50-1,74 na 1,50
1,75-1,99 na 2,00

Uf, komplikovano za objasniti, ali to je to. Za tu skolsku varijantu znam.

Poslednja izmena:
ОК, то је то.
Да се вредности крећу у оквирима које си сад навео (од 1-2) није проблем са проширивањем оне комбинације из првог примера (са више If).
Међутим ако ти вредности могу бити било који двоцифрени, четвороцифрени или неки други број, као из твог примера, који желиш да заокружиш на две децимале у том случају би морала да се прави посебна функција у Vb-у што захтева мало више времена.
Не знам да ли бих сад баш имао времена за то.

OK, hvala i na ovome do sada. Mozda bi mi pomogao jos ako imas neki dobar link ka nekim sajtovima koji obradjuju office, narocito exel, nemam bas puno vremena da se posvetim tome "u cugu" a cesto mi treba.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno