Šta je novo?

EVR Custom Pres. problem u MPC-HC

• Začetnik teme Alt+F4
  • Datum pokretanja
A

Alt+F4

Guest
Kada izaberem EVR CP output u MPC-HC, slika često blago treperi. Kada izaberem VMR-9 (renderless) ili Haali to se ne dešava. O čemu se radi? Može li da mi neko pomogne da rešim ovo?

Konfa i OS u potpisu.

Unapred zavaljujem. :)

Još par pitanja, nadam se da ne smaram previše... :)

Koja je uopšte bitna razlika između EVR Custom Pres. i Haali? Ako krenem sa korišćenjem Haali (dosta bolje se pokazao kod mene), hoću li biti uskraćen za nešto što EVR CP može da odradi? DXVA možda?

Može li se pod Haali koristiti OSD u MPC-HC? Ne mogu da provalim kako...

Igrajući se sa podešavanjima, evo do čega sam došao...

Kada u

ffdshow video decoder -> Output -> colorspaces

poisključujem sve osim RGB32, to povremeno treperenje potpuno nestaje. Ima li neko ideju šta bi to moglo da bude i kako sada da rešim problem?

Zasto koristis ffdshow u kombinaciji sa MPC?

Probao samo MPC-HC, nema treperenja. Osim ovoga što mi rešava, misliš da je generalno bolje da ne koristim ffdshow?

Još jedna bitna stvar, kako da u MPC-HC povećam osvetljenje ako nemam ffdshow?

Još par pitanja, nadam se da ne smaram previše... :)

Koja je uopšte bitna razlika između EVR Custom Pres. i Haali? Ako krenem sa korišćenjem Haali (dosta bolje se pokazao kod mene), hoću li biti uskraćen za nešto što EVR CP može da odradi? DXVA možda?

Može li se pod Haali koristiti OSD u MPC-HC? Ne mogu da provalim kako...

Tačno, neće ti raditi DXVA i, pretpostavljam ako gledaš interlaced materijal, neći ti raditi hardverski deinterlace (ako ga Radeon podržava uopšte). OSD u Haali se uključuje u podešavanjima samog rendera a ne CTRL+J kao kod EVR CP.
Sa procesorom koji imaš DXVA ti ne treba. A u tom slučaju instaliraj i koristi madVR. Daje manje-više bolju sliku od svih drugih rendera.

Probao samo MPC-HC, nema treperenja. Osim ovoga što mi rešava, misliš da je generalno bolje da ne koristim ffdshow?

Još jedna bitna stvar, kako da u MPC-HC povećam osvetljenje ako nemam ffdshow?

Povećaj osvetljenje monitora. Ali, FFDShow je odličan dekoder i nema razloga da ga ne koristiš, naročito ako ti treba. Samo se trudi da, ako se pojavi problem sa njim, prvo skineš najnoviju verziju. Imaš, recimo na http://www.xvidvideo.ru.

OK, hvala.

Inače, našao sam u čemu je problem. FFDShow video decoder configuration >> Picture properties >> Luminance offset (brightness), kada povećam osvetljenje, jedino tada povremeno treperi. Kada vratim na default (off) sve je u redu. E sad, zašto je to tako, pojma nemam...

Kakve to veze ima sa treperenjem?! To je rešenje sa one koji imaju malo svetliju sliku u video plejerima.

Možda neki bag u softveru pa ovo ispravilo. Dobro je što si okačio taj link jer mnogo ljudi ima problema sa nivoom svetla u plejerima pa će im taj tekst mnogo toga razjasniti i pomoći.

Nazad
Vrh Dno