'Trebas da registrujes ffm, podesis opcije (checkira 'I want to share...') i da se logujes iz ffm-a kad upalis komp da bi ti stizale najave.'
Ma registrujem ja sve to lepo ali... desava se da pokupim neke fazzt key-ove i ne dobijem nista, cak ni ne prijavi da je incomplete, drugo chat mi ne radi (nema teorije da namestim da saljem poruku - ja se registrujem ali je problem izgleda u stmp serveru koji god da stavim ne radi, ovi kazu da je najbolje staviti mail sa eon-a koji mi takodje ne radi iz nekog razloga?!...;()...
Primim ponekad nesto, ostavim i dobijem dosta, ponekad, ali to nije to ako mi ne radi chat i ako me *****. ovako stalno... Treba da sedim ceo dan pored racunara i da gledam sta cu da primim a sta ne, ko da igram lutriju, u tom slucaju bolje da odem do pirata i kupim sta mi treba... ;(
'A i dalje mi nije jasna stvar sa FFM!? Mora da sam glup.'
Pa svaki korisnik ima na EON serveru 700mb prostora da naruci da mu se skine 'sta god', kad to EON snimi u svoj cache ti onda mozes da porucis da ti oni posalju sa servera preko satelita gajbi. E sad da bi primio taj fajl ti skines poseban 'kljuc' --->fazzt key koji je dodeljen samo tebi, samo za taj fajl, samo u to vreme kako ne bi doslo do zabune (tj. kako ne bih ja primio nesto sto je neko drugi privatno narucio). E sad FFM dozvoljava sharing tih kljuceva, npr. ja narucim SoF2 i stavim da moj kljuc moze da pokupi bilo ko, i ko god pokupi kljuc primice SoF2 (u isto vreme kad i ja), e sad ima tu jos neka fora koja se zove (re)-push kojom mozes neki fajl iz tudjeg cache-a da gurnes u svoj i da porucis da ga primis kad hoces (to nemam pojma kako se radi...

) Sve Radi kao Sezam-ov Get Order ako si imao priliku da ga probas, samo sto kad su fajlovi na serveru ti ih primis satelitom...
E sad iz cele te price ide fora da se fajl koji si ti narucio emituje sa odredjenog transpondera sa satelita na celu oblast koju taj satelit pokriva (npr. celu evropu, sto je sasvim logicno

), FFM je originalno kupio sve sto su ljudi narucivali koliko znam jer je zastita fajlova bila nikakva (pa bi primio tonu svega i svacega za 5 sati...), pa je EON uveo neke sile zastite u te fazzt key-ove i pored toga dodao jos neki 'personal' key pa je bilo valjda neophodno napraviti neki 'fazzt key file sharing' program jer je posle toga bilo tesko dekodirati bilo koji fajl koji stigne... ---> anyway tako nesto koliko sam skapirao citajuci po dvb sajtovima...

ako neko zna tacno nek me ispravi...
'Kako se vodi tih 4gb neceg.'
Kako mislis kako se vodi!?
'Ja mu namestim tamo negde file fatch everything i dodje mi svaki dan tona djubreta ? Ili gresim ?'
Da, upravo to, stigne ti sve sto ljudi sebi naruce da prime a odluce da share-uju sa ostalima.