Šta je novo?

Evo jedna pomoc oko kupovine eksternog HDD-a

cacanin

Slavan
Učlanjen(a)
06.11.2006
Poena
440
Ovako bilo je puno price oko eksternih hard diskova mislim na ove od 2.5 inch...

I sam posle mnogo lutanja po forumu i uopste guglovanja od jednog drugara sam dobio preporuku za model HITACHI 0S00232 500GB, pazario sam isti iz Bench shop-a pre neki dan mi je stigao na kucnu adresu i moram reci da sam prezadovoljan i vise od toga...

Eto da se malo pohvalim i ako mogu nekom da pomognem oko odabira, ako treba nekom jos neki odgovor tu sam.

Model izgleda ovako :

Hitachi-SimpleDRIVE-Mini-harddisk-Harddisk-500%200S00232.jpg

Na prvi pogled disk je ružan, liči mi na neku modernu kasetu za filmove.
Ovo je isključivo moj lični sud, ne želim da ga namećem.
Naravno, svako ima pravo na svoje poimanje lepog, pa možda ne bi valjalo da priča pođe na tu stranu ali jednostavno nisam odoleo.

Nisam se nešto previše duboko upuštao u proučavanje prenosnih diskova ali primećujem da su svi oni podjednakih karakteristika, manje više.
Tako da kada sledeći budem kupovao, imam već WD Passport, verujem da će mi prvo što ću gledati biti izgled i praktičnost pri upotrebi, vrsta veze, pa tek onda čiji je disk unutra.

Kažeš: ''moram reci da sam prezadovoljan i vise od toga...''

Pa to je više kompleksan psihološki momenat. Odavno je poznato da kupovina izuzetno smiruje čak i kada smo prilično nervozni ili neraspoloženi. Skoro da ništa bolje ne popravlja raspoloženje i ne podstiče naše biće na sreću i zadovoljstvo.

A disk kao disk, još ako može da se snima i briše po njemu super.

PS.
Izvini ali tako euforično mi deluje tvoja poruka pa sam zato ovako reagovao.

Nego, argumentuj svoje zadovoljstvo i ubedi nas da ga i mi kupimo.

Nema potrebe da te ubedjujem, mislim da moze da se snima i brise po njemu , nisam jos probao ... Samo ga gledam i ne koristim ga jer je bas mnogo lep pa mi je zao da trpam nesto u njega.

Otvorio sam temu za ljude koji stvarno zele da kupe HDD 2.5 pa ne mogu da se odluce, ja sam jednostavno zadovoljan i ako mogu nekome nekako da pomognem da se bas odluci za ovaj model tu sam...

Na primer, mozes da ga testiras da vidimo koje su brzine citanja i pisanja, a i da napises cenu. :)
Utisci o kvalitetu izrade ne bi skodili (kakva je plastika, da li je gumiran, koliko se greje itd).

@peja i svi ostale koje zanima...

Primetio sam da se ne greje skoro uopste, odgledao sam film na TV-u 720p koji je trajao 1:40 minuta, o ukusima ne treba puno raspravljati... meni se bas puno svideo i zato sam ga kupio.

Dalje, brzina roratice 5400rpm, tezak je oko 125 grama, moj je u crnoj (karbon fiber) boji i nije gumiran, dimenziju su mu 13cmx1cmx8cm i sto je najvaznije garancija mu je 3 godine sto je veoma retko kod eksternih HDD.

Placen je u Bench shop-u 7.500 dinara.

PS:kvalitet izrade, sto bi nas narod rekao u "nulu" !

Cacanine, mene kod eksternih diskova zanima samo pouzdanost i izdrzljivost, a moze da izgleda i kao polomljena cigla.

Moj drugar je kupio novog Mercedesa CLS 500 i ugasio se 5 dan , ovlasceni servis u Beogradu nije mogao da resi problem pa je poslat slepom u Stutgart, dok moj brat vozi Daciju logan vec 135.000 km bez ijednog problema.

Naravucenije : Cigla moze da radi kao Doxa , dok sjaj, performans, lepota, kvalitet... moze da rikne vrlo brzo i OBRNUTO zavisi ko je kakve srece....

Ali moras se sloziti da bi pre kupio Hitachi marku koji je npr. lep, brz ... Nego Ciglu koji je isto lep, brz... !

Ja isto tako otisao u Micro System (Budimska 3),tobože,predstavnici ThermalTake-a..rezervisao externi HD rack Tt Vi-On po ceni od nekih 40e,dosao sledeci dan,oni podigli cenu za 30dinara,bez obzira sto sam aktivirao jedan primerak za sebe..na posletku,dodjem kuci,ubacim Seagate od 1.5TB i nakon dva dana krene cooler da se derendža,pogledam..cooler riknuo,jedva se okrece,a i to sto se okrece proizvodi buku.I sad, cimanje,vracanje nazad,nemaju cooler,nece da posalju kurirskom(da ostete firmu za 200dn),pa sam im vratio citav rack.

Naravoucenije,bolje i golub u ruci,nego vrabac na grani.

Baš sam hteo da postavim topic o ovom hardu kad sam ga video u ponudi kod jedne firme. Daklem, imam trenutno Trekstorov 3.5" rack sa hardom od 500gb i menjao bih ga za ovaj, pa me zanima je li to dobar posao? Ovaj trenutni mi služi za skladištenje i dosta duge projekcije videa, često stoji uključen po ceo dan i dobro to podnosi, a ne znam za ove male jesu li kadri da izdrže tu muku? Koliko su pouzdani uopšte u odnosu na staru generaciju? Ti od 2.5" nemaju sopstvenog napajanja, zar ne? Koliko se greju onda?

Baš sam hteo da postavim topic o ovom hardu kad sam ga video u ponudi kod jedne firme. Daklem, imam trenutno Trekstorov 3.5" rack sa hardom od 500gb i menjao bih ga za ovaj, pa me zanima je li to dobar posao? Ovaj trenutni mi služi za skladištenje i dosta duge projekcije videa, često stoji uključen po ceo dan i dobro to podnosi, a ne znam za ove male jesu li kadri da izdrže tu muku? Koliko su pouzdani uopšte u odnosu na staru generaciju? Ti od 2.5" nemaju sopstvenog napajanja, zar ne? Koliko se greju onda?

Da pocnem :) Ne znam kakvi su od 3.5'' moj je po ceo dan ukljucen ili u kompu ili u TV-u, evo na primer sinoc sam gledao jedan video materijal og 56 minuta plus jedan film od 1:45 minuta i skoro da je hladan, sobna temparatura... Ovaj moj ima jedan kabal koji ide npr u racunar a iz tog kabla se racvaju dva : jedan usb koji sluzi kao dodatno napajanje ako ga kacite na neki slab uredjaj (za TV ne treba) i drugi mini usb koji ide u uredjaj .

Da napomenem da ima i AC dzek koji je slican dzeku koji koristi daljinski fiksni telefon panasonik naprimer ...

Ubodem ga u DVD ma kom ima USB i radi, ubodem ga u TV LCD LG42LH3000 koji isto ima USB i radi savrseno.

Reci koji test, odnosno reci sta kod zelis pokusacu da olaksam...

Vrh Dno