Šta je novo?

evo i ja se malo zaigrao sa Thoroughbredom b 1700+

BeastMaster

Čuven
Učlanjen(a)
24.03.2002
Poena
650
Znači konfiguracija je:
Abit KX7-333 (nije modifikovana)
Kingston ddr333 256Mb
Gainward gf 4 mx 440 @ 378/630
IBM DTLA 307030
i naravno Athlon XP 1700+ thoroughbred B (uzet od paje:) veliki pozdrav i hvala! ) JIUGB proizveden 0251.
Default voltaža procesora je 1.60v a ploča mi je dozvolila do 1.85v, što je takođe fina stvar procesor je fabrički otključancheers tako da oko toga bar nisam gubio vreme. Za vreme probe maksimalna temperatura mu je bila ~42-43 stepena (fridgerock).
Maksimalna brzina gde je stabilno radio je bila 2198MHz @1.85v, dok je na 2225MHz ušao u windows i posle par sekundi blokirao (zafalio napon:)). Bez dizanja napona radi do 1850MHz dok na 2000Mhz radi na 1.70v.
Sledi par sličica: WCPUID, 2x Sandra i naravno 3dMark:)

i naravno 3dMark. Još da kupim neki gf4 4200ti pa da probam da pariram Aci i Simsonu:D
pozdrav od mene za sada:wave;

BeastMaster je napisao(la):
i naravno 3dMark. Još da kupim neki gf4 4200ti pa da probam da pariram Aci i Simsonu:D
pozdrav od mene za sada:wave;
Odlican rezultat.Hajde kupuj vec GF4Ti4200 i da se ukljucis u pravu trku:D .Ja se ne brinem sve do 2.4-2.5GHz a kada dodjete na te cifre onda moram ponovo da se razletim u potragu za primerkom:D :beat:

Znači konfiguracija je:
Abit KX7-333 (nije modifikovana)
Kingston ddr333 256Mb
Gainward gf 4 mx 440 @ 378/630
IBM DTLA 307030
i naravno Athlon XP 1700+ thoroughbred B (uzet od paje:) veliki pozdrav i hvala! ) JIUGB proizveden 0251.
Default voltaža procesora je 1.60v a ploča mi je dozvolila do 1.85v, što je takođe fina stvar procesor je fabrički otključancheers tako da oko toga bar nisam gubio vreme. Za vreme probe maksimalna temperatura mu je bila ~42-43 stepena (fridgerock).
Maksimalna brzina gde je stabilno radio je bila 2198MHz @1.85v, dok je na 2225MHz ušao u windows i posle par sekundi blokirao (zafalio napon:)). Bez dizanja napona radi do 1850MHz dok na 2000Mhz radi na 1.70v.
Sledi par sličica: WCPUID, 2x Sandra i naravno 3dMark:)

Odlican primerak, dobro dosao u klub. :) Steta je ne poterati taj procesor na 2.0V sa malo boljim hladjenjem, da se vidi koliko stvarno moze. :boom:

simpson H je napisao(la):
Odlican rezultat.Hajde kupuj vec GF4Ti4200 i da se ukljucis u pravu trku:D .Ja se ne brinem sve do 2.4-2.5GHz a kada dodjete na te cifre onda moram ponovo da se razletim u potragu za primerkom:D :beat:

Bogami kako je krenulo, vrlo brzo ce ti trebati neki primerak koji radi na 4Ghz-a. :beat:

pa to planiram već za jedno mesec dana:)

Re: Re: evo i ja se malo zaigrao sa Thoroughbredom b 1700+

Aca je napisao(la):
Odlican primerak, dobro dosao u klub. :) Steta je ne poterati taj procesor na 2.0V sa malo boljim hladjenjem, da se vidi koliko stvarno moze. :boom:
Hvala na dobrodošlici, da je šteta - šteta je, ali šta da radim kad nemam baš uslova da ga probam na većoj voltaži:(

Hm... Svi se raspisase sa hvalospevima tih Thoroughbred XP-a, a niko ne spominje da ima i problema sa njima, kada se extremno OC-ju. Juce mi jedan ortak, koji radi kao serviser, rece da su u firmi imali vec dva reklamirana XP1700+, kao "cudno ponasanje". I prosle nedelje sam cuo za jos jednu takvu situaciju.

Zorro je napisao(la):
Hm... Svi se raspisase sa hvalospevima tih Thoroughbred XP-a, a niko ne spominje da ima i problema sa njima, kada se extremno OC-ju. Juce mi jedan ortak, koji radi kao serviser, rece da su u firmi imali vec dva reklamirana XP1700+, kao "cudno ponasanje". I prosle nedelje sam cuo za jos jednu takvu situaciju.
ja još nečuh za neki primerak sa kako to ti kažeš "čudnim" ponašanjem,a uzgred šta bi sa northwood-ima pre par meseci?

Mozda je u pitanju elektromigracija zbog visokog napona, jer ako je def Vcore 1.5V a ti ga teras na 1.85V to je vise od 20% povecanja (sto se uzima kao relativno sigurna margina), mada za tako kratko vreme je nemoguce tako nesto ustanoviti. Mozda je problem u prepoznavanju ploce i relativno novog jezra, neki update BIOS-a bi verovatno resio stvar...

Alexandar je napisao(la):
Mozda je u pitanju elektromigracija zbog visokog napona, jer ako je def Vcore 1.5V a ti ga teras na 1.85V to je vise od 20% povecanja (sto se uzima kao relativno sigurna margina), mada za tako kratko vreme je nemoguce tako nesto ustanoviti. Mozda je problem u prepoznavanju ploce i relativno novog jezra, neki update BIOS-a bi verovatno resio stvar...

Thoroughbredi iz B serije imaju difolt napon od 1.6-1.65V, tako da 1.85V nije mnogo.

kao što aca već reče, default napon je 1.60v

kao što aca već reče, default napon je 1.60v

Sto apsolutno ne mora da znaci da 1.85 nije opasno, jer to stravicno mnogo zavisi od kvaliteta izrade, kao i od proizvodnog procesa, ali i jos malog miliona sitnijih faktora...

OptiPlex je napisao(la):
Sto apsolutno ne mora da znaci da 1.85 nije opasno, jer to stravicno mnogo zavisi od kvaliteta izrade, kao i od proizvodnog procesa, ali i jos malog miliona sitnijih faktora...

Filipenko, ne talasaj, nije to sugavi Intel, AMD je mrcina koja ladno izdrzava visoke napone, pogotovu ove nove Thoroughbred B serije i za razliku od Intela koji greje kao furuna, ovi se malo greju, maltene i ne prelaze 50C. :beat:

Sve je to lepo i krasno, nego do koje frekvencije je stabilan ScienceMark2 racunanje vodonika i Prime95 torture test?

laxduke je napisao(la):
Sve je to lepo i krasno, nego do koje frekvencije je stabilan ScienceMark2 racunanje vodonika i Prime95 torture test?
posle skoro 90 minuta uporednog rada HotCPU tester-a i BurnIn-a (druge testove za opterećivanje nemam:() na [email protected] dostigao je 54 stepena, a na [email protected] već posle 10-ak minuta je došao do 55 stepeni pa sam ga tu i prekinuo, da imam bolje hlađenje sigurno bi radio i dalje.

Za overklok procesora od 50% sa naponom povecanim 15% tih 55C je smesna temperatura, uz malo bolji kuler eto tebe na 50C. :)

testiraj ga sa prime 95 meni t.bread a 1700+@1914mhz odradjuje test 24h na 1.80v sve preko ove brzine puca prime
inace najveca brzina sa kojom se butovao je 2100mhz na 2.20v ali tek sa 2064 uspeva da udje u win. i puca u 3dmarku

A zato ti meni odugovlacis sa nabavkom istog, a? :D:D:D

Pazi, ti si miran do recimo 2.4, mada mozda te i 2.3 giga stigne... sa nekom finom memorijom i "dobrim" ;) Ti4200...
Medjutim, ako covek resi da zvekne svog Bred-a na 1.9V (ili sto Aca kaze, i preko), bice klecanje kolena! :beat: :beat:

Kao sto rece Aca, ovaj B ima default od 1.6V, pa 1.85 i nije mnogo... sto se mene tice, ni 1.95 nije mnogo :beat:
A druga stvar, stvarno je nemoguce da oseti posledice elektromigracije vec posle mesec-dva dana.
Za godinu-dve, moze, ali za mesec dana...

Tako da, intelovski dusebriznici (ovo se naravno, ne odnosi na tebe :) ), gledajte vi svoje procesore... i njihovo grejanje :D:D:D

Aca je napisao(la):
Filipenko, ne talasaj, nije to sugavi Intel, AMD je mrcina koja ladno izdrzava visoke napone, pogotovu ove nove Thoroughbred B serije i za razliku od Intela koji greje kao furuna, ovi se malo greju, maltene i ne prelaze 50C. :beat:
"Nije to vuruna, to je najsavremeniji krematorijum!" :D:beat::p:d

Default napon je jeste 1.6V ali je proces 0.13 um. Mislite o tome. Doduse i jezgro je nesto vece.

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Default napon je jeste 1.6V ali je proces 0.13 um. Mislite o tome. Doduse i jezgro je nesto vece.

Mislim intenzivno na jedan 2400+ da ga napucam na 2.0V i na 2.5Ghz pa da poberem usi P4-vorkama. :beat: :d:d

Aca je napisao(la):
Mislim intenzivno na jedan 2400+ da ga napucam na 2.0V i na 2.5Ghz pa da poberem usi P4-vorkama. :beat: :d:d
Me too...
Samo, mislim da ce i sa ravnih 2.4 giga da padne berba usiju... potpisujem!

Za Nebojsu Lukica: izdrzace bar 6-7 meseci, a onda ce da ga valjnemo dalje! :mig:

Ne sumnjam da cete ga napucati ali sam samo hteo da "nabacim" da je to jos uvek 0.13um i da realno postoji neki plafon dokle ga mozete terati bez posledica. Inace tipujem da je AMD izdrzljiviji od od Intela po tom pitanju :)

Darkmatter je napisao(la):
testiraj ga sa prime 95 meni t.bread a 1700+@1914mhz odradjuje test 24h na 1.80v sve preko ove brzine puca prime
inace najveca brzina sa kojom se butovao je 2100mhz na 2.20v ali tek sa 2064 uspeva da udje u win. i puca u 3dmarku
pa za tbred A to i jeste neki gornji limit stabilnosti, ali moj primerak je B

Originally posted by Nebojsa Lukic

ja ga ionako držim na [email protected]:)

Respect !

Nazad
Vrh Dno