Šta je novo?

EVGA GeForce GTX 560 nvlddmkm.sys grеška i garancija

mimago

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2009
Poena
320
Pre nedelju dana mi se odjednom pojavila ova greška prilikom butovanja Windows-a 8. Grafička je radila besprekorno do tog trenutka (a od marta 2012.). Pokušao sam sa vraćanjem na fabričke drajvere, nije pomoglo. Pokušao sam sa totalnim uklanjanjem drajvera i kada hoću opet da instaliram drajver izbaci mi pomenutu grešku i zakuca komp. U prilogu je slika tog momenta kada zakuca.
Drugi problem koji imam je taj što ovlašćeni serviser neće da mi prizna reklamaciju, bez obzira na to što garancija ističe u martu 2015. godine. A evo i zašto neće da prihvate reklamaciju. Sa grafičke mi je vremenom otpao deo nalepnice na kojoj piše serijski broj (nalepnica je inače bila na tako "idealnom" mestu i tako lepo zalepljena da sam "začuđen" kako je mogla da otpadne). Pritom, na kartici postoje još 2 nalepnice sa nekim brojevima i bar kodovima. Takođe, imam originalni fiskalni račun koji sam dobio prilikom kupovine grafičke, ugovor o prodaji (garanciju na kojoj piše 3 godine garancije i piše serijski broj kartice) i originalnu kutiju koju sam sačuvao i na kojoj stoji ista ona nalepnica sa serijskim brojem koja je postojala na samoj grafičkoj (ostao je jedan manji deo). Da li postoji neka mogućnost da se preko te druge dve nalepnice (bar kodova) dokaže da je to ta kartica koja je pod garancijom ili da li može da se sazna sistemski (kartica se ubaci u komp i softverski se očita serijski broj)?

Prilozi

• 20140818_091140~2.jpg
    20140818_091140~2.jpg
    542.2 KB · Pregleda: 104
Poslednja izmena:
Pa ako imas fiskalni, onda mozes da ostvaris garanciju. Odnesi kartu i pokazi im fiskalni, ima sigurno da ti uvaze garanciju. :)

Ne vredi, imam sve, ali treba im serijski broj na samoj kartici kako bi videli da je to taj broj koji stoji na garanciji i na kutiji od kartice.

To je verovatno Pin? Cudi me da prave problem,obicno su OK. Obrati se Evga-i direktno, idi na njihov forum

Baš S/N traže jer taj broj piše na garanciji, na kutiji od grafičke i pisao je na grafičkoj (dok je bio na njoj). Pisao sam direktno na EVGA cutomer support i kažu da je jedino preko te nalepnice moguće utvrditi serijski broj, ne postoji način da se softverski otkrije. To mi je prosto neverovatno. Kao da je to drvena stolica i ako joj skineš nalepnicu sa serijskim brojem onda nema drugi način da se isti otkrije...strašno.

Ako i oni kazu da ne moze,ostaje jos da pripretis inspekcijom, i da im je posaljes. Ako ni to ne pomogne,ne mozes nista. Jer u sustini,nisi kriv sto je otpala nalepnica, ali si isto tako mogao da je sacuvas. Ipak ispadne u kuciste, lako joj je uci u trag.

U četvrtak sam odneo grafičku kod uvoznika (PIN computers), njima u softveru piše da je garancija 2 godine, a Gigatron u garanciju napisao 3 godine (to piše i na kutiji kartice). Prosledili su karticu u njihovu centralu da odluče šta će. Ako odbiju idem u Centar potrošača Srbije da me posavetuju šta da radim.

Moze Gigatron da pise sta hoce, nisu oni davaoci garancije, mada mogu samoinicijativno da je produze na njihovu odgovornost, u kom slucaju moraju uz obavezan originalni garantni list da ti daju i njihov za 3 godine. Sta ti pise na garanciji (mada pitanje koliko je bitno, jer je drugi problem u pitanju)\?

Na kutiji proizvođača piše 3 godine garancija i na garanciji Gigatrona piše naziv artikla, serijski broj i garancija 3 godine sa sve potpisom i pečatom.

Posto garanciju tebi licno obezbedjuje uvoznik, a ne proizvodjac ili prodavac, bitno je samo sta uvoznik kaze. Jer su oni mozda kupili po nizoj ceni od proizvodjaca, uz kracu garanciju (to moze da se dogovori). Ili EVGA daje 3 godine samo za odredjena trzista. Da imas tu nalepnicu,mogao bi da teretis Gigatron da ti prizna 3 godine, ali ni to nije problematicno,jer je problem nastao u prve 2 godine. Opet kazem, nema ti to veze Gigatron-Pin, nije to problem, problem ti je nalepnica. Maltene ako se pokaze da se ne uvazava garancija bez nje, ne vredi ti ni 10 godina garancija.

Bio sam ja i u Gigatronu. Oni nisu pravili pitanje u smislu trajanja garancije jer su videli da piše 3 godine i to je to. Zvali su ovlašćenog servisera koji je rekao da ne može da je primi pošto nema serijskog broja na samoj kartici.

To sam i rekao. Posto imas njihov garantni na kom pise 3 godine, briga te sta PIN kaze za tu trecu godinu, jer sudski bi mogao da gonis Gigatron da nece da ti uvazi garanciju (hipoteticki) posle 2.5 godine (PIN to ne bi priznao, i Gigatron bi sam morao da kupi kartu i da ti je zameni). Da nemas njihov "custom" garantni vec samo PIN garantni, dzabe sta kaze Gigatron, vazilo bi sta pise na PIN garantnom. Ali posto ni jedno ni drugo nije problem, ne znam sto diskutujemo o tome :) sto me vraca na moj prvi post u ovoj temi - vidi sa inspekcijom/drustvom za zastitu potrosaca. Ako ti ne pomognu, ne mozes nista.

Poslednja izmena:
Pa čekam samo da mi PIN vrati karticu (znam da će odgovor biti negativan, ali čisto da i od njih imam neki papir kao potvrdu da sam pokušao) i onda idem u CEPS da čujem šta će da me posavetuju :)

Imam celu nalepnicu na kutiji grafičke koja je istovetna onoj sa same grafičke, ali je problem što ne mogu da je skinem bez da je oštetim. Em što je dobro zalepljena, em što nije izjedna već je "izrezbarena" na neke trouglove što je glavni razlog zbog kojeg je i otpala sa kartice. Nebitan deo nalepnice na kojem piše product number je bio zalepljen na ravnoj površini, dok je najbitniji deo sa serijskim brojem bio zalepljen preko sile božije pinova -.-

Bedak. Ne znam sta da ti kazem. Javi sta si uradio, posto nisam cuo za take slucajeve ranije. Ako ti je za utehu, polovna 560 vredi 60-tak evra, nije neka prejaka cifra.

Javljam svakako, a evo izbunario sam fotku grafičke i kutije.

Prilozi

• 10678754_4447627006993_1910275556183838701_n.jpg
    10678754_4447627006993_1910275556183838701_n.jpg
    17.1 KB · Pregleda: 66
  • 10523323_4447627006993_1910275556183838701_o.jpg
    10523323_4447627006993_1910275556183838701_o.jpg
    364 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Prijatelju, dzaba ti je sve ako nemas S/N na samoj karti, to isto dodje odes da registrujes auto i nemas broj sasije. Slazem se da je tebi nalepnica mozda otpala od grejanja ili prasine, ali svakako nije zrno peska da je nema u kucistu. A i oni sebe ogradjuju time, jer sta kad bi mi svi slali hardver na servis bez serijskog broja??? Kupis na Limun crkavelu Evga GTX560 za crvenu i ti lepo imas ambalazu, racun i garanciju od tvoje recimo ispravne karte, i lepo posaljes to na servis i da na keca dobijes drugu, malo sutra.... Bolje potrazi nalepnicu po kucistu umesto sto ces se cimati sa inspekcijom ili sl. isto ce ti i oni reci. Svakako zelim ti da ostvaris svoja prava!!!

Nazad
Vrh Dno