Šta je novo?

EVGA GeForce GTX 460 2Win

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
515
http://www.evga.com/articles/00613/

11x0311832win.jpg

EVGA has just set loose the details of a new GTX 460 2Win graphics card, which ticks along at 700MHz, has 672 cumulative CUDA cores served by 2GB of GDDR5, and reportedly collects more 3D Marks than NVIDIA's finest card out at the moment, the GTX 580. The company also gleefully reports that pricing of the 2Win model will be lower than the 580's. It's interesting that NVIDIA is opting for a pair of the older-gen GF104 Fermi chips here, but then again, those have been big winners with critics and price-sensitive gamers alike, with many touting the use of two GTX 460s in SLI as a more sensible solution than the elite single-card options.

heaven.jpg

Poslednja izmena:
Znaci poceli su da stancuju Dual GPU verzije sa GF104.Lepo.
Nekako mi se ne uklapa u sklop GTX5xx serije ali ajde..
eVGA,Zotac,Galaxy..Ko je sledeci?

Baš lepo. Samo šteta to što si naveo eVGA, Zotac, Galaxy neće videti ljudi iz ove u.....e Srbije !!!

Malo je cudno sto guraju tu kartu sada paralelno sa 5xx serijom nekako mi nema logike,malo su zakasnili.

Pa sto da ne....verovatno ce biti skuplja od gtx 580....pa ko voli neka uzima. Mada vodjen nekom logikom ne vidim sta im je poenata pravljenja ovakvih kartica ako su skuple od dve single gtx 460....mislim OK da je to 10% skuplje u odnosu na dve single gtx460 (ipak dobijaju se 2gpu na jednoj kartici) ali sve preko toga je bar po meni glupo.

Mislim ako bude 400e...pa cemu to... kad cu zza te pare da napravim 560gtx Sli...a opet 300e-350e mi deluje jako nisko za takvu karticu.

Zna li neko koja ce cena biti?

Poslednja izmena:
karta je vrh,samo se plasim da ce cena da bude negde oko 45k,a toliko ne vredi ni u ludilu...

Karta jeste vrh ali je marketinski promasaj koristiti vec izlizanu oznaku GTX460.Ako bude preko 300e tesko da ce se udati.

Karta jeste vrh ali je marketinski promasaj koristiti vec izlizanu oznaku GTX460.Ako bude preko 300e tesko da ce se udati.

Ne kapiram sta si hteo da kazes......''izlizanu oznaku''?? Pa kako da je nazovu?? Ne mislim da bi bilo sta dobili da su joj nadenuli drugo ime.Mali je broj onih koji kupuju karticu tog cenovnog ranga a da ne znaju sta kupuju, ma kako se ona zvala. Jednostavno ako cena bude 350 i kusur evra, bice to odlicna kartica za taj novac...samo sto nece tako biti :d

@ Ateluv

"Izlizana oznaka" tj.koriscena,bajata ima ukus odlazeceg a ne neceg novog mada je super karta,shteta zbog toga.Trebali su joj dati neku drugu jedinstvenu oznaku a ne opet 460.

Poslednja izmena:
Zna li se TDP ove kartice? Galaxy i Zotac imaju slične modele ali su im potrebna dva 8pin PCIe napajanja da nahrane dual GF104.

Imam neki opicen utisak da se ovom grafickom karticom zele rugati rugati AMD-ovim inovacijama, uglavnom, bilo bi interesantno videti ATI6990 VS NVIDIAGTX4602WIN . E sad, sta je zaista istina i uzrok izbacivanja ovakvog modela, videcemo.
Bila bi mozda dobra kupovina ukoliko bi kostala manje no 2x460 , mozda koriscenjem starijih cipova ima osnove za ustedu po pitanju budzeta,a videcemo i po kojoj ceni idu ATI modeli.. bice tu zanimljivo.

Pa jeste zanimljivo, jer je neshvatljivo zasto Nvidia izbacuje takvu karticu u momentu kad ATi ima keca u rukavu .
Osim ako nije neki tezi blef u pitanju... pa osvanu neki monstruozni 2x5xxx modeli jako brzo.

@TheBear naravno, 6990 je pocistila 2x570 , osim u par testova.

Pa jeste zanimljivo, jer je neshvatljivo zasto Nvidia izbacuje takvu karticu u momentu kad ATi ima keca u rukavu .
Osim ako nije neki tezi blef u pitanju... pa osvanu neki monstruozni 2x5xxx modeli jako brzo.

@TheBear naravno, 6990 je pocistila 2x570 , osim u par testova.

Ne izbacuje ovo nVidia ovo je EVGA Custom karta, i slican model ce imati jos Zotac i Galax vlajda.

Poslednja izmena:
Vrh Dno