Šta je novo?

Evernote problem prilikom prvog startovanja

mixi

Čuven
Učlanjen(a)
07.03.2002
Poena
630
Evernote koristim već nekoliko godina, i imao sam ga i na XP-u, i na jednom Win 7, i na drugom Win 7 i na android tabletu, i sada sam uzeo novi laptop ( Lenovo + Win 7 pro ) i instalirao sve aplikacije koje sam imao i na starom računaru.

Sve radi kao sat, ali Evernote mi pravi problem.

Instalirao sam poslednju verziju, pokrenuo je i kada pokušam da se ulogujem nudi mi da potvrdim sertifikat. Šta god uradio sa sertifikatom ( potvrdio, instalirao ponovo, odbio - šta god ) program ispiše poruku "Can't send HTTP request, error: INTERNET_INVALID_CA" ( kao nema konekciju sa serverom ).

Tražio sam rešenje na netu i našao nekoliko koja ne pale:

- da li je IE slučajno u Work Offline modu - nije
- da li je na proxy-u zabranjen Evernote - ne koristim proxy
- probaj da restartuješ komp - probao x puta - ništa
- za proxy unesi neku adresu ( ne sećam je se sada tačne adrese i port valjda 8231 ili tako nešto ) - probao - ništa

Evernote web ( login preko web stranice ) pokrećem i logujem se normalno iz bilo kog browser-a, tako da nije generalna zabrana evernote-a na računaru.
Aplikacija ima konekciju jer samo ne mogu da se logujem, ali mogu da uradim Forgot password, da otvorim novi nalog itd, to radi, tako da aplikacija ima izlaz na net.

Verujem da je nešto do sertifikata, ali ne mogu da provalim šta.

Da li se još neko susreo sa ovakvim problemom? Proklet da je evernote, navikao sam se na njega, i sada me ubi :)

Hvala unapred na odgovorima ( problem je malo specifičan, pa možda odgovora neće ni biti :) ).

Probao da ga reinstaliraš ili da skineš neku stariju verziju. Da nije možd ainterni bug u zadnjoj verziji. Maloverovatno ali ipak mogućnost postoji

Pre par dana sam updateovao najnoviju verziju, i sve fercera kao sat, tako da sigurno nije do te verzije. Reintsaliraj lepo aplikaciju...
Inace evernote koristim svakodnevno na poslu vec par godina, svaka preporuka...

Probao sam više puta reinstalaciju. Probao sam više verzija, od verzije 3 pa onda nekoliko 4.xx, ali neće.

Reinstalirao sam je i uz čišćenje svega, kako ne bi ostali neki repovi.

Probao sam uninstall pa restart, pa opet. Svašta nešto, ali neće.

I mene je iznenadilo što ne radi, pošto ga i ja koristim godinama unazad i svuda je radio bez ikakvih problema.

Tražim dalje rešenje, pa ako ga pronađem, napisaću šta sam uradio.

Hvala na predlozima.

Jel imas neki firewall? win def. ili neki drugi aktivan?Moguce da te on blokira...

Imam Win firewall, ali sam i njega gasio, i opet isto.

Proveri datum i vreme u Windowsu. Neki certifikati nisu validni ako je sistemski sat poremecen usled, npr. reseta BIOS-a.

I to sam radio.

Proverio sam datum evernote sertifikata, važi od 16.08.2010 - 16.08.2013, a vreme i datum u Win-u mi je Ok, tačno.

I to sam pročitao kao jedno od rešenja, kada sam sam tražio rešenje, pa sam i to isprobavao, ali neće.

Poslednja izmena:
Uspeo sam da ga pokrenem tako što sam sa starog račuanra, iz C:\Users\{username}\AppData\Local\Evernote foldera, sadržaj prekopirao na novi komp, i pokrenuo se.
Kada se pokrenuo tražio mi je user i pass, i uspešno se logovao. Što znači da 100% ima komunikaicju sa serverom.

E sada je problem sa sinhronizacijom.

Definitivno je nešto sa sertifikatom, jer i kod sinhronizacije opet traži potvrdu sertifikata i šta god probao neće.

Probao sam i sa totalno clean instalacijom.

Obrisao sam sve što ima veze sa programom, sve po registru što ima veze sa evernote-om, sve sertifikate koji su u vezi sa njim, i sve iz početka i opet stanem kod sinhronizacije.

Instalirao sam i sertifikat u "Trusted root .....", ali neće.

Suzio sam problem na sertifikat, samo još da nađem uzrok i rešenje i biće super.

Proveravao sam čak da nije evernote na tabletu povukao neki sertifikat, pa da taj sertifikat sa androida ima neke veze sa ovim, ali i tu sam udario u zid.

Ako imate neke ideje, udrite.

Pisao sam support-u Evernote-a, i oni su mi dali neko rešenje, koje opet nije radilo:

We believe that the latest Windows pre-release version may address the issue that you reported. Please go to:

File > Exit
Run the "Control Panel" application, then go to "Programs and Features" ("Add/Remove Programs" in Windows XP).
Uninstall Evernote.
Reboot your computer.
Download and install this pre-release version of the Windows client:
http://evernote.s3.amazonaws.com/win11/prerelease/Evernote_4.6.1.7705.exe
Install as an Administrator, with Internet Explorer and Outlook (if present) closed, selecting "Install for You" and not "Install for Everyone" during the installation process.

Let us know how this works for you.

Kao da je neko iz MS-a čuo za moj problem, i evo danas se pojavio Windows update
http://support.microsoft.com/kb/931125
Update for Root Certificates for Windows 7 for x64-based Systems[December 2012](KB931125)

Instalirao sam ovaj update, i evo ga, sve radi kao sat. Niti me evernote pitao za sertifikat, niti ga je instalirao, i sve radi perfektno.

Drago mi je samo da nisam računar promenio pre 20 dana, to bi značilo da bi opet do danas sve bila misterija, a ovako je problem trajao svega par dana :)

Pozdrav svima.

Nazad
Vrh Dno