Šta je novo?

europa universalis 2

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Moze li mi neko reci kako da kupujem artireljiju. Imam land technology i naval technology 3, a i dalje ne mogu da kupujem artireljiju (vodim vizantiju, godina 1520. u Grand kampanji). Drug vodi Srbiju (isto Grand kampanja) i ima oba levela 1 i moze da kupuje artireljiju. U cemu je fora.

Pogledaj na ekranu gde istrazujes tehnologije, imas onaj mali znak pitanja, pa drzi nekoliko sekundi kursor iznad njega, i pojavice ti se sta stize sa kojom tehnologijom. Nemam pojma kako to da tvoj drug moze da gradi artiljeriju sa samo Land 1 , ja igram sa engleskom i dobio sam je tek kada sam istrazio level 7 ili 8 ... mozda vaze razlicita pravila za razlicite zemlje mada ne verujem... (naval tehnology ti nije bitan za artiljeriju)

Inace igra je stvarno strava, jedna od najboljih koju sam ikada igrao, svima koji vole strategije je najtoplije preporucujem...

Ma sve mi je to jasno, nego me covek utripovao kako ima land technology 2 a moze da kupuje artiljeriju, a fora je da je mislio to zbog slicice. Nije ni probao da je kupi jer mu je bila skupa. A i da je probao ne bi mogao. Slazejm se sa tobom da igra RULA. Inace igram Grand kampanju sa Vizantijom sa default setovanjem. Drzim ceo Balkan, Malu Aziju, ceo bliski istok, Egipat i celu Italiju. Godina 1570. Land / Naval 13/6.

Dobar si, dobar si... mada moze to i mnogo bolje :mrgreen:

Nego kakva ti je globalna reputacija? Ja ako idem kao i ti na osvajanja, ne mogu da je spustim ispod "extremly bad" , samo jednom sam mislim uspeo da je spustim na "very bad", ali kada sam osvojio par teritorija opet je otisla na losije :( .

I ako si anexirao celu italiju to znaci da te svi katolici mrze... sta si uradio sam papskom drzavom? I koliko dugo igras?
Meni je bilo smor da igram sa zemljama koje nisu katolici, jer dobijas malo kolonista, a i konstantno ti polako opadaju odnosi sa katolickim zemljama zbog religike... mada pretpostavljam da to zavisi i od reputacije...

Nego tamo ima opcija za multiplayer pa.... mada ja sam iz Panceva pa ne znam kako bi to organizovali... a jos sada u junu imam gomilu ispita... ali ako si zainteresovan reci pa da smislimo nesto.

Pa papsku drzavu sam medju prvima osvojio. Slucajno. Ratovao sa venecijom oni se umesali. Ja ih dobio u dve bitke i oni ostali bez vojske. Posle sam ih natenane osvajao i na kraju aneksirao. A da, napalo me pola zapadne evrope tada, ali srecom da sam imao jaku ekonomiju u tom trenutku. Armeniju sa rudnikom zlata i i 3 rafinerije kao i 3 fine arts akademije. Tako da sam mogao da stancujem vojsku. Znas li kako da dobijem konkvestadore za otkrivanje neistrazenih teritorija.

Igram nekih nedelju dana. Mada ne po ceo dan:)

Sa vizantijom ces tesko dobiti konkvistadore, jedino mozda mnogo kasnije. Oni se dobijaju totalno istorijski, znaci igrica ti ih sama dodeljuje u zavisnosti od istorijskih podataka... tako da ces ih najvise dobijati ako igras sa spanijom i portugalom, pa onda sa engleskom i francuskom i onda sve manje i manje. Oni ti u principu najvise znace za istrazivanje teritorija, ali to mozes dobiti tako sto ces se menjati za mape, ili ces osvojiti glavnu pokrajinu recimo portugala i tako saznati sva njihova otkrica (vazi i za sve ostale zemlje) .

Nisi mi odgovorio kakva ti je globalna reputacija i da li te sve katolicke zemlje mrze ( odnosi -200) ?

eu2 1.07

Ovo baš i nije OT, ali kada vec pričamo o eu2...

Da li je neko od vas probao najnoviji patch(1.07)?
Listu kompletnih izmena možete pogledati ovde, a ja cu vam samo reci da je dosta bb promena...

E sad, ako neko jeste, gde je pronašao crack?!

10x unapred
poz.

A ja cu se kvarno ubaciti i zamoliti nekoga od vas da mi snimi cd u zamenu za 1 prazan, ako nije problem.
Jurio sam tu igru i uvek mi je bila nekako na donjoj listi prioriteta, ali sada sa zatvaranjem cd klubova trudim se da nabavim svaku igru koja mi se svidela u protekle 2 godine.
Pozdrav

ne znam za patch, nisam ga instalirao, mada tesko da ces naci crack za njega, ipak ovo nije bas toliko hit igra... mada ako nadjes javi obavezno!
Evo i ja cu sada da potrazim :)

Za optiplexa: drage volje bih ti narezao ali nemam rezac :( . Ako niko drugi ne moze da ti nareze, ti reci, pa cu se ja vec nekako snaci.

mesec je napisao(la):
Sa vizantijom ces tesko dobiti konkvistadore, jedino mozda mnogo kasnije. Oni se dobijaju totalno istorijski, znaci igrica ti ih sama dodeljuje u zavisnosti od istorijskih podataka... tako da ces ih najvise dobijati ako igras sa spanijom i portugalom, pa onda sa engleskom i francuskom i onda sve manje i manje. Oni ti u principu najvise znace za istrazivanje teritorija, ali to mozes dobiti tako sto ces se menjati za mape, ili ces osvojiti glavnu pokrajinu recimo portugala i tako saznati sva njihova otkrica (vazi i za sve ostale zemlje) .

Nisi mi odgovorio kakva ti je globalna reputacija i da li te sve katolicke zemlje mrze ( odnosi -200) ?

Katastrofalna, sa svima imam -200:))) E da, izvukle me razvoj protestantizma i reforizma u zapadnoj evropi te se sada vise medjusobno kolju nego sto mene napadaju.

Ne znam, ja nekako ne volim da imam lose odnose :mrgreen:
Mada ako si dovoljno jak pretpostavljam da to i nije bitno... nego pogledah onaj patch 1.07 , stvarno je dosta unapredjenja pa ako neko ima ideju kako da se instalira i igra neka vice!

A gde da skinem crack i da li mi on uopste treba...

Vrh Dno