Šta je novo?

Euromatic S-400 zvucnici

Shesti

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2002
Poena
619
Dakle, mislim se da uzmem doticne. Cuo sam da su to isti zvucnici kao i Baltic 90, samo je kutija razlicita.
Ne razumem se mnogo u audio tehniku, pa molim za pomoc i misljenje nekoga iskusnijeg - kakav je kvalitet ovih zvucnika, koliko po vama vrede, i da li ima nesto bolje u toj cenovnoj klasi.
Hvala unapred.

Zvučnici su krš, čak ni sa prepravkama ne mogu da sviraju kako treba. Osim basa ništa ne valja.

Uh, pa dobro..Jel' to jedino misljenje? A sta bi sa alternativom u toj cenovnoj klasi...?

uzmi baltike, oni mogu da se moduju :D

Rasa je napisao(la):
uzmi baltike, oni mogu da se moduju :D

Mogu, u ormane i stalke za cveće :)

Zvuk je nikad gori, visoke nema, sa srednjima kuburi, a bas samo mulja :)
Još ako ga otvoriš pa vidiš kakva je skretnica, samo sekira preostaje kao modding tool :d

Shesti je napisao(la):
Uh, pa dobro..Jel' to jedino misljenje? A sta bi sa alternativom u toj cenovnoj klasi...?

A koja je to cenovna klasa? (znam da je niza cifra, ali ne znam koliko)

P.S. Najverovatnije su i ostali slican krs u toj klasi, jer je to krsh-klasa. Najbolje je, za manje pare, pojuriti neke 2-way ne mnogo matore, polovne, dobro ocuvane.

Heinz je napisao(la):
Mogu, u ormane i stalke za cveće :)

Zvuk je nikad gori, visoke nema, sa srednjima kuburi, a bas samo mulja :)
Još ako ga otvoriš pa vidiš kakva je skretnica, samo sekira preostaje kao modding tool :d
Starija verzija baltika ima dobar bas, za srednje i kuburu se ne slazem a visoki se daju srediti.

Hmmm, zasto Baltici mogu da se moduju, a Euromatici ne? Koliko sam ja skontao, zvucnici su isti, i skretnice, samo se razlikuju kutije?

Shesti je napisao(la):
Hmmm, zasto Baltici mogu da se moduju, a Euromatici ne? Koliko sam ja skontao, zvucnici su isti, i skretnice, samo se razlikuju kutije?
Kutije nisu iste sigurno. Mislim da ti Euromatici imaju 12'' bas dok baltici imaju bas 10''. Ne znam da li su bash isti.....

Isti su bas driveri.

E, pa...Ja uzeo...bile su u dobrom stanju, i nisu bile neke pare za toliku kutiju (21kg), pa reko' ajde, nek' ide zivot..:) Sad bi mi trebalo neko pojacalo za to, pa ne znam koje snage da trazim...Ako neko ima podatke za ove kutije, nek' posalje, ja trazio po net-u, i nisam nasao...
Veliki pozdrav svima...

Shesti je napisao(la):
E, pa...Ja uzeo...bile su u dobrom stanju, i nisu bile neke pare za toliku kutiju (21kg), pa reko' ajde, nek' ide zivot..:) Sad bi mi trebalo neko pojacalo za to, pa ne znam koje snage da trazim...Ako neko ima podatke za ove kutije, nek' posalje, ja trazio po net-u, i nisam nasao...
Veliki pozdrav svima...
Neces na netu nista naci ni za Baltike ni za Euromatike. Ja sam imao i jedne i druge skoro 10 godina i mogu ti reci da vecih krsina od njih nisam video niti cuo. Da sam imao para sigurno bih uzeo nesto bolje. Jeste da nisu nesto posebno skupi, ali zvuk je k'o iz kante. Ne znam ko je projektovao one kutije za Euromatic, ali da je ***** jeste. Da ne govorimo o snazi (400W!!!!). Pa to nema ni 150W.
Sto se tice pojacala, ne znam zasto pitas ovde za savet, kada ni prethodne nisi poslusao?

shone190 je napisao(la):
Neces na netu nista naci ni za Baltike ni za Euromatike......... Da sam imao para sigurno bih uzeo nesto bolje. .
Sto se tice pojacala, ne znam zasto pitas ovde za savet, kada ni prethodne nisi poslusao?
Pa, kao sto ti rece, da se ima para uzelo bi se nesto drugo...i ti si ih sam drzao 10 godina?!
...A savet nisam poslusao, jer sam ih imao po povoljnoj ceni, a niko nije naveo neku alternativu, iako sam lepo pitao, tako da saveta ustvari nije ni bilo...Svi su se nasli pametni da kazu da su kutije ******...a niko nije rekao: "imas za te pare to i to, mozes bolje da prodjes...",
Ako niko nije naveo alternativu, znaci da je to najbolje sto sam za te pare mogao uzeti...
Toliko o slusanju saveta...

Ah, da...pa bilo je i onih koji su mislili da kutije nisu toliko lose, tako da ako nisi perfekcionista, mogu da zadovolje...

Shesti je napisao(la):
...A savet nisam poslusao, jer sam ih imao po povoljnoj ceni, a niko nije naveo neku alternativu, iako sam lepo pitao, tako da saveta ustvari nije ni bilo...

Prvo nisi rekao koliko je to para. Oni su pre 10-ak godina koštali novi oko 400 DEM. Drugo, koliko sam shvatio nemaš pojačalo za njih. Trebao si da za do 200€ kupiš neke male bookshelf zvučnike dvosistemske (Notax ti je dao savet), a ne kovčege od 21 kg koji zauzmu pola sobe. Treće, nisi mogao gore zvučnike da uzmeš, zvuk je sve osim kvalitetnog. A ako misliš da rade kao ozvučenje grdno si se prevario :)

Zendraqla ima Norsk Audio Baltic 90, pa mozes da ga pitas ako te nesto zanima. Koliko sam ih ja slusao nisu uopste losi(na Baltic-e mislim) za te pare. Doduse, za Euromatic-e ne znam posto ih nikad nisam cuo. Koliko si platio? Sto se tice pojacala reci cenovni rang.

Pozdrav,
Ratko

Pa platio sam ih 150e, i u izuzetnom su stanju. Mislim da to stvarno nije mnogo, i da nista drugo za te pare nisam mogao da kupim, a da bude bolje.
Sto se tice pojacala, najradije bih uzeo nekog tranzistorca (ne integralca) do 150e (sto manje to bolje, naravno :) ), ali sa odgovarajucom snagom, jer su ove kutije prilicno "lenje", kako sam ocenio, tako da im treba malo jace pojacalce da ih pokrene.
Pozdrav! :)

Shesti je napisao(la):
Pa platio sam ih 150e, i u izuzetnom su stanju. Mislim da to stvarno nije mnogo, i da nista drugo za te pare nisam mogao da kupim, a da bude bolje.

Vidi sad: drugar ih je pre 6 godina prodao za iste pare, a da ne spominjem ponovo da su novi pre jedno 12 godina koštali neznatno više. Za 150-200€ si sigurno mogao da uzmeš neke normalne bookshelf kutije, koje sviraju 100x bolje od tog ruskog zvučnika. Jedino što nemaju 21 kg/kom kao Rusi. Dalje, najverovatnije je na S-400 došlo do spaljivanja i kasnijeg premotavanja srednjeg ili visokog, pošto je to bila redovna pojava, jer se ljudi prime kad vide 400W na maski, pa odrvrnu hi-tech pojačalo Technics od 100 DEM do kraja, i onda su neizbežne posledice tog tipa.
U ostalom, da si ih poslušao uporedo sa nekim drugim zvučnicima, verovatno bi drugačije postupio.

Slazem se u potpunosti, a zvucnici su kante nevidjene. Losiji zvuk u zivotu nisam cuo, a tih 400W podeli sa jedno 4 i eto ti realne snage veruj mi jer govorim iz iskustva. To da su lenji i nisu vec je kutija projektovana citav sat vremena (ako je i toliko), tako da ti treba odvrtanje pojacala do pola da bi cuo da kutija ima i bas drajver dok se srednji deru kao ludi. Decko prodaj ti to fino i uzmi nesto normalno i "slabije"!!!!!

Ja imam Euromatic-e jedno 5 godina. Zvuk ti je dobar ako bas pored njih ne stavis neke super zvucnike. Za te pare ne verujem da mozes nesto jace da nadjes a da je zvuk prihvatljiv. Svaki ima problem sa pregorevanjem visokih i skoro na svakoj kutiji su oni menjani pre ili kasnije (namotavani ponovo). Sto se tice basa, moglo je to i malo bolje, ali fino gruva. Mislim da su veliki problem srednji jer su nekako prejaki, ali mozda je to i moj trip. Nisam slusao neke druge zvucnike na duze vreme, ali ako ti treba snaga, ne znam koje si druge mogao da uzmes za te pare. I naravno da nemaju 400w nego jedno 100-150w.

tozovac je napisao(la):
Ja imam Euromatic-e jedno 5 godina. Zvuk ti je dobar ako bas pored njih ne stavis neke super zvucnike. Za te pare ne verujem da mozes nesto jace da nadjes a da je zvuk prihvatljiv. Svaki ima problem sa pregorevanjem visokih i skoro na svakoj kutiji su oni menjani pre ili kasnije (namotavani ponovo). Sto se tice basa, moglo je to i malo bolje, ali fino gruva. Mislim da su veliki problem srednji jer su nekako prejaki, ali mozda je to i moj trip. Nisam slusao neke druge zvucnike na duze vreme, ali ako ti treba snaga, ne znam koje si druge mogao da uzmes za te pare. I naravno da nemaju 400w nego jedno 100-150w.

Prvo, nisu uopše potrebni ko zna kako dobri zvučnici pored njih. Dovoljni su podnošljivi, koji će za njih biti High-End. Drugo, otkuda ti to da kod svakog zvučnika riknjavaju visoki. Možda kod kanti tog tipa. Na ljudskim zvučnicima to ne može da se desi ni pod razno. Treće, OK, neka gruva (jel to ona buka, kao neka tutnjava?), kada ne može ništa drugo.
To 100-150 W, ali u snovima. Podeli sa jedno 2-2,5, pa će biti taman. Uostalom, ja imam pojačalo od 2X95 W, pa da ih probamo na njemu do čepa odvrnuto?:D:D

PoZ

Notax: "Drugo, otkuda ti to da kod svakog zvučnika riknjavaju visoki."
Rekao sam da je to problem na Euromaticima, ni slucajno na kvalitetnim zvucnicima.
Dao sam za i protiv argumente, onako kako ja to vidim. A bas da imaju 50w nisi me ubedio.
U stvari, interesuje me kako znas (stvarno me zanima, bez zezanja) da krce zvucnici a ne pojacalo? Jel stavis 2 zvucnika razlicite snage na levi i desni kanal pa odvrnes?

Oko čega se mi raspravljamo, o kvalitetu ruskih zvučnika sa početka 90-ih godina prošlog veka :) Jesi pokušao da rasturiš kutiju, da vidiš šta ima unutra, kako je urađena skretnica, kutija, koji su kablovi, kakvi su potenciometri za srednji i visoki? Pa tu nema ni K od kvaliteta :) Niti imaju dobar zvuk, izgled, kvalitet, komponente u njima su očaj, konstrukcija je strava & užas, ne trpe veliku snagu, užasno su neefikasni...
Strašno, povlačim se iz threada :)

Sta ucinih, otvorio sam Pandorinu kutiju :D .

notax je napisao(la):
Heinz, što se trudiš? Vidiš da su to sve "stručnjaci". :D:D
Odoh i ja. Treba da da završavam neke zvučnike. Pozdrav od mene i Ace.
NAPOMENA. Svi su ručno radjeni, a i dato je malo merenja., koja su za jedne koji nisu na slikama, a koji se sada rade. He!
Dzaba ti ta merenja jer kada pogledas onaj grafik na Euromatic-u, sigurno se smrznes. :D :D :d :D :D

Nazad
Vrh Dno