Šta je novo?

Eurolink Team

SuperStarr

Znamenit
Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5670 (6c/12t) @ 4.3Ghz
Matična ploča
ASUS P6T Deluxe v2
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
Kodak 512Gb + 16Tb RAID
Zvuk
Creative Audigy2 ZS
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Skoknem na PC Berzu, pogledam cenovnike, vidim nešto "povoljno", HDD Cooler - glupost a baš mi je potrebno par komada ovih dana. Odem danas, jedva nađem slobodno vreme, uđem u radnju, "dobar dan - dobara dan (sa`ću da ti nabijem ciglu u ekran 😀), Spire FlowCooler, imate? - Imamo. - koja je cena? (već se `vatam za novčanik, znam koja je cena par "cenovnika u nazad") - 700Din. - 700Din? - Da!?! - Onda sam pogrešio "firmu"... prokomentarišem ja i nezadovoljan izađem napolje. Možda sam stvarno i pogrešio, znam da ima 2-3 "Eurolinka". Jedan je "Team", drugi samo "Eurolink" a aza trećeg ne znam. Nastavim da se vozikam po Bulevaru, 1 oko prati šta piše po izlozima lokala, drugo prati saobraćajce koji jedva čekaju da stanem da mi napišu kaznu...
Vratim se kući, okačim se na net, utvrdim ono što sam video (znači nije me memorija izdala [i ako sam sav OC-ovan]😀), nazovem ih i go***r koji tamo radi počne da mi objašnjava kako to nema veze sa njim(a), PC berza je kriva, oni "kače" stare cenovnike... Pa nisam ja boolja, što bi ti neko kačio cenovnik i još te reklamirao (banner-om na sajtu) a da mu ti ne plaćaš da to tako radi? 😉 Na kraju oće još i da me bije preko telefona: "Šta, jel hoćeš ja da ti platim gorivo, a?!?" Nije mi časno da se svađam sa takvim "leekovima" preko telefona! Spustim slušalicu. Shvatam: Još 1 izgubljen dan zbog s****va, još 1-a navlakuša, još 1-o mesto za izbegavati... Ovde je nenormalno da ti neko kaže ako je nešto tako da je stvarno tako, za normalno se smatra da će neko nešto da ti prećuti, da te "zakači" - kako neki vole da kažu, za audio kabal kada kupuješ CD-R, da ti izvadi ATA kabal kada kupuješ ploču...
...
Sada mi dođe da obrišem sve ovo ali onda ne bih ispao fer prema vama...
...Samo nemojte da me pitate:"Što ih nisi nazvao, što nisi proverio?", jer to je isto kao kad bih ja piteo vas: "Što se ne reklamiraju sa pravim cenama?". Sve me ovako podseća na neku sitnu "prodavnicu" Mobilnih telefona...

Poslednja izmena:
Neću se izjašnjavati ko je u pravu ...

... a ko je u krivu.

Napisaću samo ovo. Ako se MP cenovnici blagovremeno ne dostavljaju PC berzi, u pregledu "komponenata" pojaviće se poslednja aktuelna cena (iako je od pre 6 meseci).

Ako se ne pogleda da li je oglas (cena, cenovnik) star 6 meseci, onda može da se desi svašta.

Pozdrav

i ja sam imao slicnu situaciju sa eurolinkom. kada sam kupovao tastaturu i misha jedna cena je bila u njihovom cenovniku na njihovom sajtu, druga kada sam ih pozvao a treca kada sam platio. 😀 jos sam uz sve to dobio i garanciju od 7 dana na tastaturu i misha od nekih 100€. 🙁

velkod je napisao(la):
...jos sam uz sve to dobio i garanciju od 7 dana na tastaturu i misha od nekih 100€. 🙁

Je***e! Ne bih je uzeo `Uzijem me terali! :zgran:

Tužno, dosta takvih "firmi" ja znam da ima... Ali ko će mene da "brani" od takvih "derača"? Crkli bi od smeha da im se obratiš kao što su se smejali za orignal Win pa kad je stigla naredba da se hapse pirati bili su 10 dana u šoku... :eyebrows:

Balkan = Wild Wild West

Meni su u istoj "firmi" ugradili jedan kuler a u garantni list/racun upisali drugi ...

momci sve vam je to iskustvo
kad placate ne placate samu npr plocu vec i uslugu kojom prodavac stoji garantni rok iza toga. A tu varira cena ma kolika bila sto se vidi iz prilozenog.
Btw nije kriv ni Eurolink ni slicni koliko sluzbeni organi koji to dozvoljavaju... ja kad bi znao da nece murija da me zaustavlja, znas kad bi zakocio babi na pesackom? Nikad 🙂
Isto ti je i ovde. Eurolink moram da priznam vodi super lik, ali eto propusti se desavaju 😀
Sto su veci, sve su aljkaviji, to je simptomaticno u Srbiji.

postavljanje nizih cena na sajtovima ili novinskim oglasima je jedna vrsta reklame kod dela domacih firmi, do sada su bar bili "fer" pa kada ih zovnes (ne mislim na ovde pominjanu firmu) kazu ti stvarnu cenu, koja gotovo nikad nije bila manja iz one u javnom cenovniku... da vidite tek cene mobilnih kada otvorite halooglase, 90% su lazne/nize, bar kada sam poslednji put nesto pazario i proveravao...

Ljudi znam da cu zvucati u stilu"rekao sam vam"ali....Prvo se raspitajte o firmi gde kupujete,ali kod prijatelja koji su tu nesto kupili.Njihov utisak i sl.A kad ste vec forumasi pitajte i ovde na forumu kakvo iskustvo imaju ljudi sa firmom u kojoj hocete da kupite nesto.
Na licnom primeru(to je bilo jos pre oko 4-5 godina):Ja sam trazio nesto da kupim,i pitam ortaka(komsija preko puta mene) za eurolink,kad je krenuo:Zeznuli su mu ortaka iz skole.Prodali mu konfig.,i nesto mu rikne(mislim da je cpu),a decko nije apsolutno nista cackao(nije otvarao komp),a oni kazu-" nismo mi duzni da ti to popravljamo,kakva garancija idi kuci(samo sto ga nisu oterali u tri lepe)".To je bilo ne vise od 6 meseci posle kupovine(garancija glasi na bar 1 godinu,zar ne?).
Vidim da se nisu nista popravili(mozda su postali samo neljubazniji).Imtel je nekad bio jedna od najgorih firmi dok ih gazda zbog pada profita nije urihtao(necu da sad detaljisem,mrzime da vise kucam).
Sta da vam kazem?Pazite vise sledeci put,jer reputacija nije samo rekla-kazala.
Pozdarav.

eurolink je davao 36 meseci garanciju

ali provereno znam da su uspeh napravili na sefldestruct JNC kucistima 😛

Wele je napisao(la):
...Eurolink moram da priznam vodi super lik...

Da li ga ti poznaješ? Pitaj ga o ovome što ovde piše, zanima me šta će da kaže na to?

A to što "rade" ASUS(-X) i JNC dovoljno govori šta je njima prioritet - što veći profit. Da samo malo hoće da se potrude oko kvalitete komponenti mogu da ASUS-X zamene sa npr. Epox, MSI i Gigabyte (jeftinijm) modelima i NEO napajanjima (kućištima), sve je daleko većeg kvaliteta a za iste pare (i zaradu, naravno). Ovako "pale" neinformisan narod sa garancijom od 36 meseci koju, btw, ne priznaju... Ali što ja (mi) da ih učim(o)? Možda pročitaju ovo pa otkriju toplu vodu...

Ma nije tačno

Šta vredi što držim u radnji Nec monitore kad papani kupuju samo 793S? I šta mi vredi i Abit i MSI kad su čuli od komšije da baš Asus-a treba da kupe? I kako ja njemu da pričam da ne kupi taj Gericom kad je on u onoj drugoj radnji čuo da je to najboljiji od svih najboljiji lapi topova?

Daj budi realan. Mali je procenat ljudi koji znaju šta traže. Još je manji procenat ljudi koji znaju da li je to što traže dobro ili ne. Samo se ide na to da je jeftino a dobro. Što je u velikoj većini slučajeva ne spojivo.

Ne branim EuroLink. Čak i nemam neko visoko mišljenje o pomenutima, ali koliko god se trudio da ispoštujem kupce, često se zapitam da li su ti ljudi normalni.

Marvin Freestyl je napisao(la):
Šta vredi što držim u radnji Nec monitore kad papani kupuju samo 793S? I šta mi vredi i Abit i MSI kad su čuli od komšije da baš Asus-a treba da kupe? I kako ja njemu da pričam da ne kupi taj Gericom kad je on u onoj drugoj radnji čuo da je to najboljiji od svih najboljiji lapi topova?

Daj budi realan. Mali je procenat ljudi koji znaju šta traže. Još je manji procenat ljudi koji znaju da li je to što traže dobro ili ne. Samo se ide na to da je jeftino a dobro. Što je u velikoj većini slučajeva ne spojivo.

Ne branim EuroLink. Čak i nemam neko visoko mišljenje o pomenutima, ali koliko god se trudio da ispoštujem kupce, često se zapitam da li su ti ljudi normalni.

Ima tu i druge strane, imas dosta kupaca koji se tako opeku na oglase, pa kad sledeci put kupuju, ne gledaju samo cenu, nego konkretno znaju sta traze. E tu sam ja da im ponudim kvalitetniju robu po normalnoj ceni... Tako pridobijenog musteriju nikad neces izgubiti.
Znaci:
1. Fer i korektan odnos
2. Nikad ga ne lazi i ne "mazi" mu oci nego pokusaj da mu objasnis
3. Postuj rokove koje obecas.
4.Ceni svoj rad
....

Recimo ja imam problem (poluproblem) da prodam nesto od komponenti kao HDD, HP stampac, skener... zato sto ima tip koji radi bez zarade. Znaci ja 100% znam koje Vp cene dobija, on jednostavno samo zaracuna PDV i tako prodaje. Kao strategija mu da "zatvori ostale"...
Ali kad dodje do ozbiljnijeg problema sa racunarom on se hvata za glavu...
Ponekad je tesko da objasnim musteriji zasto je isti HDD kod mene 10% skuplji. Ali opet imam stalne musterije koje vise zanima podrska koju im dajem nego cena....

Mikeli

Slažem se

Postoji i druga strana. Da nije tako, bilo bi samo problema, a onda bi ljudi odlepili i u onim crnim hronikama u novinama pojavljivali bi se naslovi tipa "32-godišnji prodavac računarske opreme kablom od monitora zadavio 14-godišnjeg kupca". Šalu na stranu principi uspešnog poslovanja (u MP pogotovo) su poznati i generalno ih se nije teško pridržavati. Druga je stvar što u poslu ima kojekakvih ljudi.

Na području Beograda samo, postoji 24000 registrovanih privatnih preduzeća čija je delatnost na ovaj ili onaj način povezana sa održavanjem, projektovanjem ili prodajom računara i/ili računarskih komponenti.

Što se tiče tipa koji "zatvara ostale" zato što kod nekog dobavljača ima za nijansu niže cene, jedino što će uspeti je da zatvori sebe.

Još pre uvođenja poreza ljudi "iz posla" su pored nekih negativnih strana tog čina zaključili da će se sa porezom, ti neki šalabajzeri isfiltrirati. Firme od pola i po čoveka koje rade iz zajedničkih prostorija zgrade u prizemlju, gde je mlađi brat serviser, a ćale vozač i slično. I to se i dešava. Gomila malih firmi više i ne postoji ili su na ivici rentabilnog poslovanja. Čak i neke veće firme su prsle. A la Cores. Nema posla. Baš nema. Jer ljudi nemaju para, i zbog poreza i zbog čitave socijalno-ekonomsko-političke situacije, jednostavno ne troše na računare onoliko koliko ranije. I baš u takvoj situaciji "firme" treba da se izbore za kupce na sve moguće načine. Nižom cenom, kvalitetnom uslugom, ljubaznim zaposlenima itd. Ali ... ipak je ovo Srbija, avgusta 2005 🙂

Poslednja izmena:
Majki reći ću mu čim se vrati iz Egipta sa letovanja 😀
a on će mi reći:Ok, kad igramo DOD opet?
jedino merilo u ovom poslu je novac
Koliko god mi pričali o tome šta treba i šta ne treba, njegova strategija je uspela.
Svi smo se mi smejali Jugodati i Tomato tehnolodžis i 750s monitorima koje su prodavali i 2g nakon što su prestali da se proizvode, ali oni su ubrali pare. 2002 god sam pričao sa šefom komercijale gde sam ga ja napao kako prodaju kante od kompova i svesno bacaju ljude u bedak (ja mlad i navan ko ti sada, istina je moj put 😀), na šta mi je on rekao😛a šta mi prodajemo daleko najviše računara u Srbiji. I dok se opeče samo 20% kupaca on već ima 2 kuće i jahtu na vezu u Dubrovniku i razmišlja kako da uveze Gorenje belu tehniku preko firme npr "Strongus", a onda ćeš ti opet tamo da kupiš end of production frižider i tako u krug.
Ovo ti je kostur po kojem ljudi rade u većini firmi u Srbiji, a ako te zanima slovom i primerom ću ti navesti svaku koju znam, ali u PP naravno 😉
A onda kad čuješ "E idem kod njih, oni su velika firma", znaćeš zašto su navodno veliki i zašto se trude da ostave takav dojam.

Miodragz, slažem se sa tvojim razmišljanjem, ali ti savetujem da promeniš branšu. Ovo sve ide na to da će tržištem dominirati tipske mašine koje će prodavati 1 ili 2 velike firme 🙂

Marvin je u pravu... samo 15% ljudi zna šta kupuje... a u takvim situacijama pobeđuju samo oni koji gledaju Pentijum4 za 240e...
Što bi rekao moj drug Čokolada (**** ga ja 😀)
"Šta se desi kad se sretnu čovek sa parama i čovek sa iskustvom?"
"Ovaj sa iskustvom ode sa parama, a ovaj sa parama ode sa iskustvom"
Što se prsnuća tiče ni Pakom ni Imtel nisu baš u sjajnom položaju. Verujem i drugi da grcaju. Kako reče moj poznanik, ukoliko u semptebru ne krene prodaja biće bogami značajan broj skakača sa Brankovog na jesen 🙂 Velike firme su trome i slabo elastične, ali uvek imaju jump start.
Ukidanje poreza pa vraćanje PDVa je bio jedan super plan suzbijanja sive ekonomije. Nema više između. Il si kriminalac il te država jaše. Čitav problem je nepoštivanje osnovnih načela trgovine i to što svako svakome zabija nož u leđa. No sad će neko reći "Eto Srbija..." međutim nije. Na Cebitu kinezi identično rade,a može slična politika stranih firmi da se primeti oko zastupnika u SCG. Bace kosku i kažu snađi se. Primer Chieftec, Vivendi, Gigabyte...

Poslednja izmena:
Kupio sam u Eurolinku komp pre 2-3 god kad su krenuli da rade, bili su OK, doneli mi komp kuci i pokvari se posle 2 sata. Odnesem kod njih i lik koji dobro vodi firmu mi kaze da ce mi dati nov kompjuter i par sati kasnije mi javljaju da dodjem po komp jer je samo cooler otisao. OK, ne ljutim se sto mi nisu dali nov komp, ionako je nov, nego sto lik koji dobro vodi firmu kaze jedno, a uradi drugo, mozda je i mislio da sam poverovao da sam dobio novi komp, ko zna... Naime, Eurolink su otvorila dva momka, jedan ciji je stan bio u Bul. Kralja Aleksandra i koji je radio web dizajn i drugi koji je imao veze i novac, jer je ranije sklapao racunare i taj koji je sklapao racunare je radio u prodaji, a lik ciji je stan i koji se bavio web dizajnom je sklapao racunare i dovozio na kucnu adresu!!!
Par meseci kasnije mi ode HDD, dodjem da zamene i da kupim zvucnu kartu, a oni kao sacekaj sekund i nastave da igraju neku pucacinu, umrezili se ljudi, zezaju se, uzivancija i obrati mi se kad su ga upucali posle 7-8min... Kada sam dosao po komp sutradan, tip koji je suvlasnik Eurolinka je bio u servisu sa jos jednim (stagod da je- shef servisa, ne zanima me) *****avao je klince koji su tamo radili, jedan je nosio gips i shikanirao ga je najgore... Kad sam video koliko su ljigavi, odlucio sam da ne kupujem vise kod njih.

🙂
verujem ti da si video to sve, ali detalji oko vlasnistva nisu bas tacni

Wele je napisao(la):
Majki reći ću mu čim se vrati iz Egipta sa letovanja 😀
a on će mi reći:Ok, kad igramo DOD opet?
jedino merilo u ovom poslu je novac
Koliko god mi pričali o tome šta treba i šta ne treba, njegova strategija je uspela.
Svi smo se mi smejali Jugodati i Tomato tehnolodžis i 750s monitorima koje su prodavali i 2g nakon što su prestali da se proizvode, ali oni su ubrali pare. 2002 god sam pričao sa šefom komercijale gde sam ga ja napao kako prodaju kante od kompova i svesno bacaju ljude u bedak (ja mlad i navan ko ti sada, istina je moj put 😀), na šta mi je on rekao😛a šta mi prodajemo daleko najviše računara u Srbiji. I dok se opeče samo 20% kupaca on već ima 2 kuće i jahtu na vezu u Dubrovniku i razmišlja kako da uveze Gorenje belu tehniku preko firme npr "Strongus", a onda ćeš ti opet tamo da kupiš end of production frižider i tako u krug.

A da vidis tipa od kojeg uvozi opremu iz Kanade... Sad se trenutno tuzi sa Microsoftom... Prvi brend Kanade, prestigao je i Dell i ostale. A nas covek...

Wele je napisao(la):
Ovo ti je kostur po kojem ljudi rade u većini firmi u Srbiji, a ako te zanima slovom i primerom ću ti navesti svaku koju znam, ali u PP naravno 😉
A onda kad čuješ "E idem kod njih, oni su velika firma", znaćeš zašto su navodno veliki i zašto se trude da ostave takav dojam.

Potpuno si upravu...

Wele je napisao(la):
Miodragz, slažem se sa tvojim razmišljanjem, ali ti savetujem da promeniš branšu. Ovo sve ide na to da će tržištem dominirati tipske mašine koje će prodavati 1 ili 2 velike firme 🙂

Pravo da ti kazem, ja sam razmisljao da otvorim neku malu radnjicu. Odrzavam negde oko 80-tak racunara, ljudi ne pomisljaju da zovnu nekog drugog. Palo mi je na pamet da krenem u trgovinu.. Ali se jos uvek razmisljam, moze se desiti da otvorim neciju fransizu, ali zbog svega gor pomenutog.... Svejedno ovo mi nije jedini posao kojim se bavim u zivotu.

Wele je napisao(la):
Marvin je u pravu... samo 15% ljudi zna šta kupuje... a u takvim situacijama pobeđuju samo oni koji gledaju Pentijum4 za 240e...

Trenutno... Mislim kao i ti da ce preovladati tipske masine, ali ne od 1-2 firme vec 5-6. Jos ako malo drzava zaprzi corbu sa obaveznim registrovanjem modela, sertifikatima... nesto slicno kao sto Desk sad pokusava da uradi.

Wele je napisao(la):
Što bi rekao moj drug Čokolada (**** ga ja 😀)
"Šta se desi kad se sretnu čovek sa parama i čovek sa iskustvom?"
"Ovaj sa iskustvom ode sa parama, a ovaj sa parama ode sa iskustvom"
Što se prsnuća tiče ni Pakom ni Imtel nisu baš u sjajnom položaju. Verujem i drugi da grcaju. Kako reče moj poznanik, ukoliko u semptebru ne krene prodaja biće bogami značajan broj skakača sa Brankovog na jesen 🙂 Velike firme su trome i slabo elastične, ali uvek imaju jump start.
Ukidanje poreza pa vraćanje PDVa je bio jedan super plan suzbijanja sive ekonomije. Nema više između. Il si kriminalac il te država jaše. Čitav problem je nepoštivanje osnovnih načela trgovine i to što svako svakome zabija nož u leđa. No sad će neko reći "Eto Srbija..." međutim nije. Na Cebitu kinezi identično rade,a može slična politika stranih firmi da se primeti oko zastupnika u SCG. Bace kosku i kažu snađi se. Primer Chieftec, Vivendi, Gigabyte...

MSI...
Mikeli

Poslednja izmena:
SuperStarr je napisao(la):
Da li ga ti poznaješ? Pitaj ga o ovome što ovde piše, zanima me šta će da kaže na to?

A to što "rade" ASUS(-X) i JNC dovoljno govori šta je njima prioritet - što veći profit. Da samo malo hoće da se potrude oko kvalitete komponenti mogu da ASUS-X zamene sa npr. Epox, MSI i Gigabyte (jeftinijm) modelima i NEO napajanjima (kućištima), sve je daleko većeg kvaliteta a za iste pare (i zaradu, naravno). Ovako "pale" neinformisan narod sa garancijom od 36 meseci koju, btw, ne priznaju... Ali što ja (mi) da ih učim(o)? Možda pročitaju ovo pa otkriju toplu vodu...

Stvarno je super ova topla voda...

Dobar dan.
Sutra, prekosutra... neka se sepojavi neko u Eurolinku, servis Bukureshka 32, Zvezdara, ja sam Ivan Kordic i tamo cu biti od 9-18h. Zelim da vidim kome mi to ne priznajemo garanciju od 36 meseci. Za svaki proizvod koji se donese sa garantnim listom, priznaje se garancija i uvek se priznavala barem kada je slucaj kod nas. JNC smo prodavali jako kratko vreme jer smo bili u nemogucnosti da obezbedimo jeftinija kucista drugih proizvodjaca, sto odavno vishe nije slucaj.
Nisam u fazonu da se nadmudrujem nisakim, Eurolink je uveo 36 meseci garancije iz razloga jer je to mogao da daje za razliku od vecine drugih. Od prosle nedelje ponovo dajemo, jer mislimo da mozemo, jer je u svakoj mashini disk sa 8MB, Transcend RAM, kuciste sa kvalitetnim napajanjem. Nasi racunari vise nisu najeftiniji niti nam je to namera.Od skoro smo poceli da radimo i Antec. Verujete mi i ja bi najsrecniji bio kada bi svaki racunar prodavali u Antec kucistu, ali je ovo zemlja Srbija.
Sto se ASUS-a tice, kupci insistiraju na na pomenutim kumponentama. Ne zanima ih *govorim za vecinu krajnjih korisnika* ni jedan drugi proizvodjac. Mi jesmo jedno vreme prodavali samo MSI i Epox, ali kada smo uvideli da je potraznja pala, vratili smo se da prodajemo ono sto se trazi.

Sto se cena tice oko kojih je i pocela rasprava, cene u prodavnicama kao i na webu su vezane za bazu i automatski se azuriraju na svakih sat vremena. U momentu otvaranja nove prodavnice u Bulevaru, link je bio otkacen pa smo to radili rucno kako bi cene uvek bile vazece. PC Berza update-uje cene na mesecnom nivou i od toga se ogradjujem. Vise je fazon da se predstavi ponuda, a da se cene provere jer se cene uglavnom menjaju na svakih nekoliko dana. Nikada nismo stavljali u oglase jedne cene, a prodavali po drugim, vecim cenama. Kada nismo u mogucnosti da isporucimo racunar sa komponentom koju kupac trazi, na svoju stetu isporucujemo skuplju komponentu bez doplate.

Da ne dolazi do zabune, postoji i STR Eurolink, koji se potpisuje sa Eurolink i nalazi se na Trgu Republike. Nema naravno nikakve veze sa nama.

Toliko. Srdacan pozdrav

A brate Srbija. Sta se cimas. Oguglaj kao i svi na ovakve stvari.......... hehehe pa nije sigurno ni kad telefonom pozoves da proveris... moj ortak zvao tako jednom za neku plocu.... neka deseta tamo firma..
-dobar dan, ta i ta ploca koliko para?
-100e.
-Ok, dolazim da uzmem do kada radite? Do 20h? Super.
(sat i po vremena potom)
-dobar dan, ja dosao po onu plocu.. ta i ta = 100e... evo dajte mi je..
-nije ona 100e, nego 108.
-WTF?! Pa pre sat vremena sam zvao da pitam i rekli ste 100!
-Sta cete, promena cena na trzistu, a mozda sam i citao iz starog cenovnika...

:d

Nazad
Vrh Dno