Šta je novo?

Euro Truck Simulator 2

Ja napokon uspeo a tweak-ujem mod za mrak, sada je od 21h do 5, za sada radi.
Tweak-ujem kapljice na soferci da budu malo realnije, tipa da se jos teze vidi bez brisaca.
Dodao sam roadnoise sempl umesto windnoise-a koji je default u igri i uopste ga nisam cuo, tako da se sada barem stice utisak da kamion pici. :D
Isto tako sam malo promenio Physics mod v1.4, pojacao za nijansu kocnice, i podesio da se migavci gase automatski malo ranije.

Kacim kasnije modove.
 
Jesi koristio onaj extract program za modovanje fajlova? Okaci i njega ako ti nije problem, ja sam juce trazio po netu i 2 instalacije koje sam nasao pucaju na Win 7...
 
Pa morao sam da ga koristim da bih otpakovao ceo game source. Okacicu i njega.
Posle odradjenog posla preko WinRAR-a ga zipujes i zip preimenujes u scs, prosto.
 
Jel bi mogao da bacis pogled medju fajlovima sta bi moglo da izaziva ono crvenilo u vozilima, na primer u MAN-u navece bude crvenkast volan i brisaci, iako je tekstrura crna, zesce mi smeta..
 
Malo sam nad*kao i Scaniu, malo bolja koza i novi logo na volanu, ovo ostalo je ok..

Pre

pre.jpg

Posle

posle.jpg

Download
 
http://forum.benchmark.rs/faq.php?faq=faq_forum_rules#faq_faq_forum_rules_general

Ovo je strogo tematski forum i dozvoljene su isključivo teme vezane za IT. Političke i druge teme i diskusije nisu dozvoljene.

Dobro pogledajte spisak podforuma i njihove opise (za šta koji služi) pre nego što krenete da postavljate novu temu. Obratite pažnju na to da su tehničke teme odvojene od kupovinskih tema. Na vrhu spiska foruma su podforumi koji se bave isključivo tehnickim temama, dok se na dnu (u okviru Marketa) nalaze "Šta da kupim?" podforumi, gde možete tražiti preporuke oko kupovine ili ocene za upravo kupljenu opremu.

Kada nađete odgovarajući (pod)forum, pogledajte prvo da nije neko već postavio to pitanje - možda već postoji gomila serviranih odgovora. Ukoliko i pored toga postavite pitanje koje se praktično ne razlikuje od 2cm niže postavljenog pitanja, moderator će ga najverovatnije zaključati ili ukloniti.

Crossposting (postavljanje iste teme u više podforuma) je zabranjen.

Smislite jasan i razumljiv naslov teme. Pod "jasan i razumljiv" se ne ubrajaju naslovi poput "Hitno", "Pomoć" ili "Molim odgovor".

Piraterija putem foruma nije dozvoljena. To znači da je zabranjeno traženje i objavljivanje warez adresa, krekova, keygen programčića, serijskih brojeva i drugog nelegalnog materijala, traženje i deljenje uputstva za pokretanje nelegalnih kopija. Dozvoljene su teme koje opisuju rad i podešavanja raznih p2p i sličnih programa, ali ne i teme u kojima se dele infomacije o čvorištima, warez serverima i drugim izvorima.

Pozivanje na domaće firme van "Market" dela foruma se smatra reklamom, a reklama se na Benchmarku placa. "Šta da kupim" podforumi treba da odgovore na pitanje "šta da kupim?", a ne "koju firmu bih da reklamiram?".

Način kačenja slika zavisi prevashodno od njihovih dimenzija. Sve do 1024x768 može bez problema da se prikaže inline (tj. direktno u okviru poruke), a slike većih dimenzija kačite kao atačmente ili kao linkove pomoću IMG tagova pošto ste ih okacili na sajtove kao što su imageshack, photobucket, flickr ili neki slični.

Izmene postojećih poruka su vremenski ograničene, jer se dešavalo da korisnici menjaju unazad gomilu svojih izjave i onda kompletna tema izgubi smisao. Zato postoji ograničenje od sat vremena (računajući od momenta objavljivanja teme ili poruke) u okviru kojeg možete svoju poruku izmeniti ili kompletno obrisati.

U pojedinim (pod)forumima se broj poruka ne sabira u profilu. Na primer, u oglasima prosto zato što se stariji oglasi ionako periodicno brišu. U Clubbingu zato što se radi o forumu za ćaskanje.
 
Evo je gotova SCANIA, promenio jos neke detalje po savetima coveka koji je vozi u stvarnosti.. :)

Pre
pre.jpg

Posle
ets2_00033.jpg

Download

Btw, nazalost deli neke teksture sa Volvom pa ce i njemu biti zamenjeni..
 
Poslednja izmena:
Pozadi su posteri :d
 
Borise, a gde ubacujem to, mislim na ovaj enterijer od Skanie?
 
Momci,kada stavite dodatna svetla na krov,da li vam rade u redovnoj voznji?
Meni samo na probi,ovako ne...
 
Hvala :)
 
Evo i mojih modova malo :)

21h night mod (noc pada u 21h)
http://www32.zippyshare.com/v/97297599/file.html

Mod sam kao testirao, radi kako treba. Testirajte, kako vam se cini transition izmedju 7 i 9 uvece?
Napomena! Izbrisati slican mod za noc ako ga imate vec u mod folderu, nisam siguran da li ce se klati.

Kasnije upujem roadnoise mod, samo da ga testiram.
 
Sto se ovog gore moda tice - notepad. :D
A kad su semplovi u pitanju, sredjujem ih sa Sound Forge-om.
 
Кад отворим неки мод у нотпеду, добијем углавном хјероглифе.. Како да изменим мод за физику, да побољшам мало кочнице?
 
Poslednja izmena:
Ako otvaras one .SCS fajlove naravno da ces videti hijeroglife. :)
.SCS je u stvari .ZIP arhiva samo preimenovana u . SCS, tako ga igra cita. TI uradis obrnuto, preimenujes u .ZIP i otvoris/otpakujes i onda manipulises.

BTW evo ga Physics mod V1.4 sa malo jacim kocnicama (ne preterano), tako da ne moras da se bakces. :) U tom istom modu je i pojacan efekat kise na soferci, trebalo bi da se primeti.
Brisi prethodni physics mod ako ga imas u mod folderu i prebaci ovaj pa raportiraj kako ti deluje. :)
http://www13.zippyshare.com/v/25574288/file.html

Takodje sam obecao da cu okaciti program za otpakivanje base fajlove iz igre.
http://www14.zippyshare.com/v/3662440/file.html
 
Pe1le probah ovaj tvoj mod za noc, ali noc ne pada progresivno ono u roku od 10 min mrkli mrak, i u roku od 10 min dan ... jel si to tako namerno odradio ili ? ne bih da kritikujem kad sam ne umem da uradim bolje ali zar ne bi trebalo da ima nekog "prelaza"
 
Hmmmm, hvala na feedback-u, provericu ja to sada. JEdino st me zbunjuje je to sto nisam menjao kada je zora, po defaultu je od 4 sata, to nisam menjao. Pozabavicu e jos malo sa tim, pa ako uspem postovacu ovde ok verziju.

ah da, jel si izbrisao onaj mod da pada noc u 19h? Mozda se kolju, igra povlaci parametre iz oba moda pa se dzbunila. :)
 
Poslednja izmena:
nervira me sto vreme mnogooooo brzo leti.. .tipa za realnih nasih 40ak minuta ti u igri predjes 3h, nema logike 0.o
 
Ozbiljno, nema logike a :D I to sto u igri 15 sati prodje za realnih sat vremena? Sta mislis kolika bi mapa morala da bude da bi sve bilo u pravim razmerama :)
 
Probajte ovo radi,al morate da iskljucite internet kad instalirate igricu i dok ukucavate kljuc.A ako ste to instalirali sa internetom onda morate to sve da deinstalirate a u my documents sve da izbrisete gde imate napravljen profil kojeg nemojte da cuvate jer morate novi da napravite kad instalirate bez intetneta,znaci sve izbrisati iz my documents-folder euro truck simulator 2.I uradite register klener da bi ocistio neke fajlove.Ja sam ovo uradio i presao 4 lvl i uopste mi ne trazi vise aktivaciju a igram je po citav dan skoro,samo sto cete morati sve ispocetka...Evo neka proba jos neko,ako ima problema sa aktivacijom..
 
nervira me sto vreme mnogooooo brzo leti.. .tipa za realnih nasih 40ak minuta ti u igri predjes 3h, nema logike 0.o
facepalm :lupko:

@puska

Vozio rutu sa mojim 21h modom i mogu reci da je ok. :) Svice od 4 do 5h, taman, ne traje kratko kako si rekao. Jedino sto je sumrak fucked up, zalazi sunce od 19 do 20:30 i onda za tih pola sata (nasih minut-dva) naglo predje u mrkli mrak, videcu da to sredim ako me ne bude mrzelo. :)

Odradio roadnoise mod, otkida koliko je dobar. Ubacio sample vibracija kabine i "vetar", ispalo je ekstra. Pocinje da se cuje od 40-50, dok na 120 je jak, dosta bolji osecaj brzine. Kacim veceras.
Isto tako sam modifikovao sound scania mod, i to cu postovati, meni je bolje od defaulta.
 
moguce da sam preterao oko svitanja, ali za mrak si znaci primetio, aj kad resis da roadnoise napravis public :) da i mi uzivamo, ja trenutno koristim neki za pojacavanje zvuka, i smanjih radio dosta, da bi uzivao u zvuku motora ;)
 
Ako koristis mod z apojacavanje zvuk u kabini, mislim da neces uzivati u roadnoise modu, jer je radjen za default jacinu. Jedino da uradim i verziju za taj mod, ali me nervira sto svaki put moram da testiram kako se cuje pri kojoj brzini, a treba mi vremena da izadjem na autoput jer u gradu nema iznad 50.

Inace nije mi jasno sto koristite taj mod za jaci zvuk motora, pojacate zvucnike/sluske i to je to. A pride ne cujes saobracaj i ostalo van kabine sa tim modom, a to mi se ne svidja.
 
Poslednja izmena:
necu ih mesati, taman posla da radis oba, mozda cu s tvojim modom dobiti osecaj kako treba, tako da sto se mene licno tice, zelje cestitke i pozdravi ne treba posebno, radis za sebe i kako tebi odgovara, okacis, kome se svidja svidja, kome ne nek menja sam... zar nije tako ? :)
 
Da, prebrzo ide od sumraka do potpunog mraka :) Mada realno nemam problem sa default vremenom u igri. Sto se tice zvuka, da, volume u windowsu do kraja, a Winamp radio na 6%..
 
Ma ljudi se zale da im je prevelika razlika u jacini zvuka izmedju kabine i pogleda spolja, meni ne smeta iskreno, cak mislim i da je realan odnos.
Inace juce vozih rutu od Lijona do Milana, wow kako dobri predeli, Italija je prelepa cak i ovde. Svaka im cast kako su odradili mapu, stvarno je svaki deo mape prica za sebe, nije monotono. Mogu reci da me cak i to otkrivanje novih ruta i uzivanje u predelima tera da vozim, da je grafika shit i da se nisu trudili oko okoline, pitanje je koliko bi me igra drzala, mozda bih vec sada odustao.
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno