Šta je novo?

eUprava / kvalifikovani elektronski sertifikat

MvZ

Zapažen
Učlanjen(a)
20.04.2021
Poena
21
Jel ima neko iskustva sa eUpravom, vec dva dana pokusavam rodjaku da se ulogujem na eupravu i stalno dobijam istu gresku:

`Грешка приликом пријаве или одјаве.

Ако сте покушали да се пријавите:

проверите да ли сте креирали налог на порталу за електронску идентификацију
проверите да ли сте потврдили своју адресу електронске поште
није могуће користити старе параметре приликом пријаве(ако сте кликнули на дугме Назад/Back или ако је предуго отворена страница и истекла сесија). У том случају идите поново на сајт са ког сте покушали пријаву, и кликните да се поново пријавите.

Ако сте покушали да се одјавите:

највероватније сте већ били одјављени са система јединствене пријаве.`

Citac elektronske karte radi, iscitava licnu kartu, prijava na eporeze radi takodje, samo ne mozemo da se ulogujemo na eupravu.Token manager prijavlje da su sertifikati instalirani, probano sa vise browser-a, neka ideja, gde gresimo, prosli mesec smo se logovali bez problema?

Ako je prijava bila sa istog računara probaj da obrišeš istoriju, vodi računa da ne obriše lozinke.
Prijava na eupravu je veoma loše određena za razliku od eporeza.

Pokusano sa dva razlicita racunara, brisan history u svakom browser-u.

poslao mejl, posto ne vidim da je ista od gore navedenog na linku problem, hvala svima

Da nije možda e sertifikat istekao? Meni se to desilo u martu. Moram da idem do MUP-a da produžim. Klasično, preko lozinke, mogu da se ulogujem.

LK važi 10 godina a sertifikat 5 godina

Sa tim istim sertifikatom se bez problema prijavljuje na ePorez

Moj kolega je imao problema kada je pravio nalog za eupravu. Prilikom unosa podataka je stavio pogrešan email i aktivacioni email je otišao na pogrešnu adresu. Ponovno prijavljivanje nije bilo moguće jer je sistem zapamtio JMBG... probao i sa slanjem emaila, kao što je gore već stavljeno, i ništa.
Problem je bio rešen kada sam poslao poruku na Twitteru na Kancelarija za ITE. Doduše nije bila jedna poruka već sam nekoliko dana slao istu poruku da postoji problem. Odgovorili su na poruku, ostavio sam im broj telefona i sve je bilo rešeno, bili su veoma ljubazni.

Интересује ме како да добијем квалификовани електронски сертификат преко личне карте одн оног чипа. Пошто за месец дана имам заказан термин за продужење важења исте, да ли треба да сачекам да се прво обави та процедура или могу већ сад да тражим сертификат невезано за продужење, пошто ми лична карта истиче у јуну?
Претпостављам да број личне карте приликом продужења рока важења остаје исти...

Licna karte se ne produzava izdaje se nova sa novim brojem. Vazi 10 godina.
Sertifikat na LK vazi 5 godina i on moze da se produzi kada istekne bez zamene LK.
Ovu sam informaciju ja dobio u sup-u Vozdovac.
Predpostavljam da nova LK sa cipom ima sertifikat. Najbolje da pitas kad budes vadio novu LK.

Licna karta se izdaje uvek bez sertifikata. Sertifikat se dodaje na LK naknadno, negde mogu da to urade odmah prilikom podizanja, negde mora da se ide ponovo - u zavisnosti od organizacije u datom MUP-u.
Pozdrav

Хвала на информацијама. Свакако ћу вадити личну карту са чипом, као што сам и досад имао. Како је заживела е-управа онда сам се заинтересовао и за сертификат. Свакако ћу погледати шта све треба приложити па да пробам оно 2 муве једном ударцем.

Како могу да променим матични број везан за маил?
Хоћу да ставим мој матични број на мој маил накоји је регистрован други матични?
Рецимо да угасим први налог и направим нови са мојим подацима.

Nazad
Vrh Dno