Šta je novo?

EUnet uveo Webmail

Heechee

Čuven
Učlanjen(a)
15.06.2001
Poena
619
Adresa:
https://webmail.eunet.yu/

info na EUnetovom sajtu

:)

Je li bre da ja tebe nesto priupitam posto vidim da radis u Eunetu. Zasto je ta vasa firma bre toliko nedokazana, nedorecena, polovicna ... ? Pitas me zbog cega tako mislim, pa evo: Uveli ste WebMail posle 6-7 godina rada !?! Zabranili ste pristup vasem WebMailu ako zelim da ga pregledam sa Sezama npr. jer su oni "komercijalni provajderi" ?! Dopustili ste da preko Wap-a proveravamo postu i pritom i vi i Mobtel sve to lepo izreklamirali a zaboravili ste da omogucite i slanje te iste poste sa mobilnog telefona ?! Mislim, znam ja da ti nemas nista sa ovim ali ko vam bre smislja ove fore, ko je covek koji moze ovako da razmislja !?

Da ne nabrajam jos jer se za ovih 5 godina (user: banesi) koriscenja vasih usluga svasta nakupilo, mada ne mogu da kazem da tu nista nije valjalo, bili ste online kada mnogi nisu ...

Da me neko ne bi pitao sta radim onda 5 godina kod Euneta, radi se o prostom razlogu, dial up pristupni broj.

Ajd, uzdravlje :eye:

Blade Runner je napisao(la):
Da me neko ne bi pitao sta radim onda 5 godina kod Euneta, radi se o prostom razlogu, dial up pristupni broj.

:eye:

to nije razlog ;)

jeste da je delom off-topic
Ali i mene zanima zasto preko mobilnog na eunetu mogu da primam ali NE MOGU da saljem mail??
Koristim iPAQ PocketPC i Nokiu5210 preko 0631010

Daklem sto se webmaila tice, EUnet je uvek imao i imace verovatno dok je sveta i veka restriktivnu politiku sto se tice ostalih komercijalnih provajdera. Znaci mozes da proveris postu iz inostranstva, mobilnog telefona, akademskih mreza etc. etc. ali takodje ni sa jednog provajdera koji svoje usluge naplacuje.

Sto se tice mobilnog telefona i provere i slanja maila, lepo pise na mobtelovom sajtu:
Na svom mobilnom telefonu korisnik treba da podesi sledeće parametre: IP adresa: 217.065.192.033; Dial-up broj (pristupni broj): +381 63 1010 (omogućen je ISDN pristup u 063 mreži, a u roamingu zavisno od mreže ISDN ili analogni pristup); Username (korisničko ime): gost; Password (lozinka): gost. Ovim podešavanjima korisnik omogućava pristup WAP servisima, a da bi na mobilni telefon mogao i da prima e-mail poruke sa svog naloga kod EUneta potrebno je da unese i sledeće parametre: Incoming POP3 server: 194.247.192.52, port 110. Outgoing SMTP server: 217.65.192.3 port 25. U polja za korisničko ime i lozinku korisnik upisuje svoje korisničko ime i lozinku koje koristi za Internet nalog.

194.247.192.52 = pop3.eunet.yu
217.65.192.3 = presretac.mobtel.co.yu

Link za puno objasnjenje je: http://www.mobtel.co.yu/press/2003/pr3004.htm

Dakle tvoj internet provajder u ovom slucaju je mobtel, i on je zaduzen za sve pa i smtp server, a to sto je sklopljen dil pa mozes da proveris postu sa EUneta je samo bonus u celoj prici.

OK, pitanje sam uputio na pravu adresu pa uskoro ocekujem odgovor, totalno je bez veze sto navode smtp adresu servera a pritom ne podrzavaju mogucnost slanja emaila preko mobilnog, al' 'ajde, ovde se covek na svasta navikne.

Inace WebMail Euneta je totalno profi uradjen, samo ostaje gorak ukus zbog takve politike prema drugim provajderima ...

Heechee HVALA na informaciji kako da podesim za bezicno slanje maila - probacu veceras

usput jel 0631010 od 21-07 4din ili od 22 do 8?

Pozdrav!

Ashley je napisao(la):
Zato su tu free proxy serveri, pa preko njih pristupam EUnet web mailu kao da sam u inostranstvu, a nisam... :)

Pa sta radis, nonstop juris free proxy-ije, upisujes podatke, full pristup, komplikovano ... :S

I_L_I_J_A je napisao(la):
Heechee HVALA na informaciji kako da podesim za bezicno slanje maila - probacu veceras

usput jel 0631010 od 21-07 4din ili od 22 do 8?

Pozdrav!

To vec stvarno ne bih znao da ti kazem, najbolje da pozoves 9863 pa proveris.

Ili da koristis GPRS koji je dzabe :D

Blade, nema potrebe da non stop juris free proxije. Nadjes par brzih i teras, pa ako neki zastane, stavis drugi i... Full pristup nije problem, posto na poslu imam 512kbits leased line link, a na poslu mi i treba da pogledam mail na EUnet-u s vremena na vreme...

Evo svi koji zele da vide svoju EUnet postu sa drugih provajdera, a nisu stvarno na putu :) imam resenje

http://webmail.nuralstorm.net/

U pitanju je demo webmail skripte kojom sam se sluzio par meseci
znaci unesete username i pass i pop3.eunet.yu server i to je to

Mana je u tome sto nisam nikad uspeo da posaljem mail, vec samo da ga gledam

Nazad
Vrh Dno