scouser
- Box -
- Učlanjen(a)
- 01.01.2005
- Poena
- 775
Konacno sam dobio adsl!Naravno,ne moze da prodje bez nekog zezanja.Naime,dobio sam preko Euneta Sagem modem,instalacija je protekla glatko,sve radi ok.Medjutim,prilikom restarta racunara i nakon sto se digne sistem,ona strelica koja oznacava konekciju normalno crveni,zuti i kada postane zelena,sto znaci da se mogu konektovati,jednostavno nestane a ako pokusam da se konektujem prikazuje mi se poruka da usb modem nije konektovan.To se sve resi tako sto iscupam usb kabl iz modema ili racunara i vratim ga i tada sve normalno radi.Nije neki veliki problem ali me iritira,ima li neko neku ideju,da nije nesto do ploce ili je ipak u pitanju modem.
Drugo pitanje je u vezi torenta.Znam da je ovo vec smor ali sam sve pregledao i nisam nasao konkretan odgovor.Obican download ide ok,oko 27 kb ali preko torenta ne prelazi 7,nekad varira pa ide i do 15 ali je to daleko od 25k npr.Koristim od ranije microtorent,sada sam probao i Azureus,probao sam razne torente i one sa puno i one sa malo peers i seeds i nista se ne popravlja.Video sam da se portovi forwarduju kod Telekoma jel treba nesto tako da se odradi i kod Euneta i kako ili su u pitanju neka podesavanja u kljijentima?Ajde ako neko moze detaljno da objasni.Hvala.
Drugo pitanje je u vezi torenta.Znam da je ovo vec smor ali sam sve pregledao i nisam nasao konkretan odgovor.Obican download ide ok,oko 27 kb ali preko torenta ne prelazi 7,nekad varira pa ide i do 15 ali je to daleko od 25k npr.Koristim od ranije microtorent,sada sam probao i Azureus,probao sam razne torente i one sa puno i one sa malo peers i seeds i nista se ne popravlja.Video sam da se portovi forwarduju kod Telekoma jel treba nesto tako da se odradi i kod Euneta i kako ili su u pitanju neka podesavanja u kljijentima?Ajde ako neko moze detaljno da objasni.Hvala.