Šta je novo?

Eunet modem i torenti problem!!!

scouser

- Box -
Učlanjen(a)
01.01.2005
Poena
775
Konacno sam dobio adsl!Naravno,ne moze da prodje bez nekog zezanja.Naime,dobio sam preko Euneta Sagem modem,instalacija je protekla glatko,sve radi ok.Medjutim,prilikom restarta racunara i nakon sto se digne sistem,ona strelica koja oznacava konekciju normalno crveni,zuti i kada postane zelena,sto znaci da se mogu konektovati,jednostavno nestane a ako pokusam da se konektujem prikazuje mi se poruka da usb modem nije konektovan.To se sve resi tako sto iscupam usb kabl iz modema ili racunara i vratim ga i tada sve normalno radi.Nije neki veliki problem ali me iritira,ima li neko neku ideju,da nije nesto do ploce ili je ipak u pitanju modem.
Drugo pitanje je u vezi torenta.Znam da je ovo vec smor ali sam sve pregledao i nisam nasao konkretan odgovor.Obican download ide ok,oko 27 kb ali preko torenta ne prelazi 7,nekad varira pa ide i do 15 ali je to daleko od 25k npr.Koristim od ranije microtorent,sada sam probao i Azureus,probao sam razne torente i one sa puno i one sa malo peers i seeds i nista se ne popravlja.Video sam da se portovi forwarduju kod Telekoma jel treba nesto tako da se odradi i kod Euneta i kako ili su u pitanju neka podesavanja u kljijentima?Ajde ako neko moze detaljno da objasni.Hvala.

Eunet valjda ogranicava odredjene portove... Imas razne pakete koji razlicito kostaju u zavisnosti od toga sta omogucavaju.

Ma imam onaj osnovni 256/64 paket.1390 din mesecno_Onda bolje da sam kod Lelekoma oni barem nista ne ogranicavaju.Ako ne sredim ovo bice zbogom Eunet.Jel mogu ti portovi nekako da se zaobidju ili nesto slicno?

Imam i ja isti problem sa torentima, pre dva dana sam dobio ADSL i mucim sa podesavanjima i nikako ne idu torrenti kako treba, ni emule ne prelazi 12k dok prosek je oko 7k.
Isti paket EUnet je u pitanju, vrsac.
Modem je njihov Sagem F@ST 800, sa kojim nemam tih problema kao sto si ti pomenuo
Da li zna neko koliko se ceka da predjem kod telekoma? I koliko se placa ako imam svoj modem?

Poslednja izmena:
Resio sam problem sa modemom,barem se nadam,instalirao sam najnovije drajver za chipset i vise se ne desava.Videcu jos...

Za torrent-e zlatno pravilo: ogranici upload npr. NetLimiter-om na 2-3kB/s, dok u samom programu ostavi na neku visu vrednost.
Tako, u µTorrent-u ti je odnos 6:1 za DL/UL (npr, 30kB/s download prema 5kB/s upload), sto tebi ne odgovara, naravno. Stoga, neka ti upload *u programu* bude recimo na tih 5kB/s, download ti je na 30kB/s (mozes i da stavis neograniceno, ali nije potrebno, ionako ti nece ici ni u ludilu preko 27-28 u vr' glave, na momente)... ali, NetLimiter-om ti je upload ipak ogranicen na onu prepodesenu vrednost.

Program misli da ima full upload, dopusta i maximalan download. Prevario si program, a download ide sa 22-23-24-25kB/s ;) (najcesce)
Naravno, zavisi od odnosa seed-era i leech-era...

Ja sam instalirao i NetLimiter, ogranicio upload na 2, i nista, i dalje torrenti idu 7kb/s
Da li neko moze da potvrdi sa osnovnim 256/64 paketom od 1390 din mesecno kod EUneta da mu torrenti idu preko 20kB/s?

Ja sam instalirao i NetLimiter, ogranicio upload na 2, i nista, i dalje torrenti idu 7kb/s
Da li neko moze da potvrdi sa osnovnim 256/64 paketom od 1390 din mesecno kod EUneta da mu torrenti idu preko 20kB/s?
Pravo pitanje!!!I mene ovo zanima,ajmo ljudi,potvrda...

A jesi li siguran da ti je upload tih 2kB/s? (ocitano bas iz iz NetLimiter-a / torrent programa)
Jel' toliko ocitava, ili ipak tera i dalje neke druge vrednosti?
Ne znam za ovo, ja sam na Sezamu :D

2 liverpulovac:
Dobar odnos je kad imas brdo seeder-a i malo leecher-a. Osrednji je - kad su osrednji :), slican broj seeder-a i leecher-a. (mada i to super radi)
A los... you get the picture ;)

Poslednja izmena:
Probao NetLimiter i izgleda da se situacija popravila,ne pada ispod 10 a ide cak i do 22.Videcu jos kasnije.
Hvala Care.
p.s.garant navijas za Celzi ili tako nesto...

United... :smoke:
Mada i Chelsea simpatisem ;)

Ali nebitno, nije zbog toga, samo sam prepoznao nadimak navijaca Liverpool-a/Everton-a... tj. ljudi iz Liverpula :)

Poslednja izmena:
Znaci,moram jos jednom da ponovim da je NetLimiter cudo,na torentima mi sad ide oko 20,preporuka svakome.Mislim da Eunet ne ogranicava portove,sada radi ok,kuc,kuc,kuc...

pa posto je to klasicna ratio-killer variianta isevace vas sa svakog private trackera zbog loseg ratia. To se moze resiti koriscenjem azureusa + shu fake plugin tweakovanog da pojacava upload za 20kb/s recimo :)

Mozda nismo na privatnjacima... :d

A i to nije problem - kada seed-ujem, seed-ujem. Pustim upload na max i teraj.

Mada ti dobar taj plugin, 'oce l' to da radi na µTorrent-u? :)

I mene zanima taj plugin!

Sto se tice "nestanka trouglica" iz treja, meni se isto desava s vremena na vreme, samo startujes dslmon i onda ga i pokaze (jer definitivno uspostavi konekciju).

jel dovljno ograniciti UPl load sa net limiterom samo program, tipa uTorrent, eMulu,
ili pak ograniciti UP load na nivou cele koneciije?

EDIT:
nesto tu meni nije jasno,
pogledajte sliku, obelezeno crvenom,
iako sam ogranicio up za utronet do 10kB/s on kao sto se vidi sada ide oko 12 nekad cak i 18,
a nekad cak i svih 27,
a u najmanjem br. slucajeva je 10 i ispod 10
isto se desavav i sa UP loadom.
negde gresim, gde? pomoc.

EDIT 2:
tek kada sam otisao u rule list pa na advanced,
kreirao rul limit sve radi,
ali sad ne mogu prostim cekiranjem u glavnom prozoru
da postavim rul, nego iz rul liste.

EDIT 3 : :d
snasao sam se, sad sam video na dnu prozora karticu limit
pitanje: zar grant opcija ne znaci da je odredjenom prog. dozvoljeno toliko i toliko kB?
ne razumem bas razliku izmedju grant i limit opcije?

Prilozi

• limit.JPG
    limit.JPG
    48.8 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
za utorrent ne postoji takav plugin, postoji leecher mod koji blokira kompletan download recimo pa vas tracker vidi samo kao seedera. Za azureus je to mnogo bolje odradjeno. Probajte ovo ovde recimo http://leechermods.blogspot.com/2007/04/reus-v1-beta.html ... obavezna stavka je update java runtime-a (pise procedura instaliranja na sajtu). Ako neko hoce okacicu shot safe podesavanja za shu plugin i kako provereno radi bez ikakve sanse da vas provali tracker :D

Nazad
Vrh Dno