Šta je novo?

Eunet ADSL smanjenje cena

Falcon

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
19.02.2002
Poena
965
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5900X
Matična ploča
ASUS ROG STRIX B550-F GAMING
RAM
2x16GB Kingston 3200
GPU
Palit 4080 GameRock Midnight Kaleidoscope
Storage
Samsung 980Pro 2TB | Samsung 980Pro 1TB | Samsung 951 500GB
Zvuk
Creative SoundBlaster X G6 & Sennheiser HD555 | Marantz Cinema 50 & Audiolab 8300XP + Sonus Faber Venere 2.5 + Jamo (C60 CEN + C60 SUR + C601 ) | 2x SVS PB16-Ultra
PSU
Corsair 850W HX
Kućište
Corsair 600T
Monitor
Asus ROG Strix XG43VQ | LG OLED C2 55" | BenQ W1050 + AVtek Cinema 16:9 105"
Miš & tastatura
Logitech G502 | Alienware AW768
Ostale periferije
Playstation 5
Laptop
HP EliteBook 850 G8
Tablet
iPad Air
Mobilni telefon
iPhone 14 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch 10
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Kablovski internet
Dobio sam danas uz racun za njihove usluge (u firmi)
Sorry ako je vec bilo...

Prilozi

• Eunet ADSL ponuda.pdf
    185 KB · Pregleda: 210
Nije to sniženje, to je novi jeftiniji paket sa većom agregacijom.

Posto je EUNET jedini koji daje ADSL cene u odnosu na afregaciju, zainima me kolika je okvirno agregacija u ovim svim drugim provajderima koji ne nude tu informaciju, da li se zna? Znaci, da li je to ova 1:40 varijanta ili neka bolja?

Koliko zavisi veza od toga i sta konkretno moze da zavisi od toga (DL i UL rate...) ?

Ne vidim da bilo gde na EUNET web sajtu pise nesto o agregaciji.

Poslednja izmena:
Posto je EUNET jedini koji daje ADSL cene u odnosu na afregaciju, zainima me kolika je okvirno agregacija u ovim svim drugim provajderima koji ne nude tu informaciju, da li se zna? Znaci, da li je to ova 1:40 varijanta ili neka bolja?

Koliko zavisi veza od toga i sta konkretno moze da zavisi od toga (DL i UL rate...) ?

Ne vidim da bilo gde na EUNET web sajtu pise nesto o agregaciji.

Sto manja agregacija to bolje. Označava broj korisnika koji dele link od telekoma do provajdera.

To znam i sam. Pitao sam sta to konkretno znaci i koliko agregaciju daju ovi sto je ne objavljuju.

pa vrlo je dobar razlog zasto ne objavljuju
ja licno pretpostavljam da sve zavisi od centrale do centrale
napr ako imaju 45 korisnika oni ih naguraju na 1 link sve dok im ne bude dovoljno isplativo da uzmu dva odvojena
u principu ti i kod euneta ne mozes biti siguran koja ti je agregacija
jedino ako predjes sa vece na manju pa da osetis znacajno poboljsanje u brzini

Kako mislis ne mozes biti siguran, hoces da kazes da mozda ne govore istinu?

Koja god da je agregacija, cesto brzeradi 56k modem nego njihov adsl...

Nije valjda? Zar je moguce, a ja se svo vreme nesto tripujem da je EUnet kao mnogo jaka firma. Valjda mi je to ostalo jos sa pocetka dial-up-a kad' su oni bili najjaci...

Ciji je sada Eunet, znam da je pre sto godina pripadao BK ?

Koja god da je agregacija, cesto brzeradi 56k modem nego njihov adsl...

Divno je kada nego neargumentovano pljuje. Da si stavio neki screenshot bechmarka tvog net-a, barem bih razumeo.

Ovako, meni Eunetov ADSL 256/64 na agregaciji 1:40 radi punom brzinom, bez pada protoka ispod maksimuma, iznad 30KB. Uplatio sam 6 meseci unapred i dobio net za 1200din mesecno.

Divno je kada nego neargumentovano pljuje. Da si stavio neki screenshot bechmarka tvog net-a, barem bih razumeo.

Ovako, meni Eunetov ADSL 256/64 na agregaciji 1:40 radi punom brzinom, bez pada protoka ispod maksimuma, iznad 30KB. Uplatio sam 6 meseci unapred i dobio net za 1200din mesecno.

Jos je bolje kad neko ovako lupa gluposti :p
Sa 256 ADSL paketom NEMOZES da skidas preko 30KB/s ni u ludili, plafon je negde 27-28 KB pa sve da ti je tatko vlasnik Euneta!

@Freelancer: Ceo forum ne može da izvuče više od 26-28kb/s a ti skidaš 30kb.

Što se tiče agregacije... Ne vidim poentu da se EUnetu daje bod više zbog napominjanja agregacije prilikom cena. Jednostavno, kako se može proveriti agregacija?!

Što se tiče agregacije... Ne vidim poentu da se EUnetu daje bod više zbog napominjanja agregacije prilikom cena. Jednostavno, kako se može proveriti agregacija?!

Pa dobro ne bod, ali bar pola, ipak se ne ustezu da kazu sta nas ceka (nisam na EUnetu) ;) a sto se provere agregacije tice,... ako infiltriramo nekog insajdera, mozda i saznamo. :)

@Freelancer: Ceo forum ne može da izvuče više od 26-28kb/s a ti skidaš 30kb.

Ljudi, meni je veoma zao...
I zasto ja lupam, zato sto vi imate 27-28? Pa ok, nek je vama 27, ali je i 27 daleko od onoga sto je gore spomenuto da je s.anje i nista ne funkcionise sa tom agregaciom.
To je bila tema, a ne "da komsiji crkne krava".

U svakom slucaju, ja se nadam da ce svi imati najbrzi moguci net sa najpovoljnijim cenama, da ce naucnici pronaci vakcinu za AIDS i na kraju najbitnije, zelim mir u svetu.

Poslednja izmena:
Freelancer postavi neki screenshot da nas uveris da samo kod tebe adsl 256/64 ide preko 28, u kome ti pise brzina 30, moze i da bude 29 da vidimo, naravno da izjavis da nije nasminkan. Kod nekih poznanika na EUnetu na tom istom paketu je max. 28 najcesce oko 27. ili je ovo:
sve da ti je tatko vlasnik Euneta!

Ja sam na eunetu i brzina je 26-27 konstantno na karaburmi.

Ko te sprecava da promenis provajdera?!

U pravu je covek. Ako u njegovoj centrali nema slobodnih portova, cim se on odjavi sa nekog provajdera, port ce biti ustupljen nekome ko je na cekanju. Upravo to se desilo mom ortaku.

Ajte ljudi razlike između provajdera su takve da se ne isplati zamarati se s time.

Slazem se. Kvalitet veze nema nikakve, ama bas nikakve veze sa provajderom. To zavisi SAMO i SAMO od centrale + ko zna od kojih jos faktora u koje se nikako ne ubraja provajder (mozda zavisi od toga kako je Telekom odradio posao u samoj centrali).

razlikuje se samo cena, slazem se !
a ja jos nisam cuo da je neko izvisio zato sto je menjao provajdera
znam ljude koji su se prebacivali ali niko nije ostao bez adsl-a
@Civil
na kojoj centrali ti je ortak?

Poslednja izmena:
Ortak zivi na Bezanijskoj Kosi, ne znam koja je to centrala... pazi, meni je skroz logicno to za gubljenje porta... ti se odjavis sa jednog provajdera i oni verovatno istog momenta daju nekome ko je na cekanju taj port i ti izvisis... jer ne mozes ti da kazes jednom provajderu da otkazujes a ovom drugom da hoces kod njih pa da oni istog momenta taj port rezervisu ponovo za tebe... valjda... :)

Istina kako je provajder tražio od telekoma da montira na tvoj broj, tako može da traži da prebace na neki drugi.

da sve ide preko telekoma, meni su u telekomu rekli da se konstanto sire tako da su veoma male mogucnosti da izvisis, ako i postoji mogucnost to je privremeno 15-20 dana !
naravno i 15 20 dana nje naivno, bar meni !
treba proveriti i sa provajderom kod koga se prebacujes, oni kazu ( u telekomu- zvao sam) da sigurno necu ostati bez adsl-a ako predjem kod njih, tj prilikom iskljucivanja i pon ukljucivanja postoji period od 10-tak dana gde si na cekanju

Poslednja izmena:
Vrh Dno