Šta je novo?

Eunet, ADSL i problem sa http-om

Učlanjen(a)
03.07.2002
Poena
690
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel 13600K
Matična ploča
DeepCool AK620 White
RAM
64 GB Kingston Fury Renegade DDR4 3600 Mhz
GPU
Gigabyte GeForce 3060Ti Gaming OC 8GB
Storage
KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 2 TB, Seagate Firecuda 530 M.2 SSD 2 TBCrucial® MX100 SSD 512 GB, Western Digital, Western Digital Caviar Green WD20EARX 2 TB
PSU
CHIEFTEC CTG-650C 650W A80 series Full
Monitor
Dell 24"
Mobilni telefon
Samsung A52S
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam ADSL preko Euneta, koji je do pre dva-tri dana radio potpuno normalno. Posle jednog od višesatnih prekida u radu u celom gradu (što se dešava ponekad) jednostavno je počeo da mi pravi krajnje čudne probleme. Download radi normalno, kao i http kada kucam adrese u adress baru, ali mi uopšte ne radi nijedan search engine. Reinstalacija modema i browsera nije pomogla, osim što sam dobio nekakav error 720.

Lik iz tehničke podrške mi je objasnio kako da resetujem IP adresu (šta li već, zaboravih) nakon čega opet mogu da se konektujem ali mi je rekao da ću morati da reinstaliram Windows, jer je došlo do nekakve zbrke u sistemu i da zbog toga imam problema.

Da li je neko imao sličan problem, i da li mogu da uradim išta osim reinstalacije sistema?

za 720 treba da se reinstalira TCP/IP protokol,googlaj malo ima dosta sajtova sa objasnjenjima...

Hvala :D

Mislim da sam pronašao u čemu je problem sa učitavanjem pojedinih sajtova, ako neko ima sličan problem, neka pogleda http://bbayles.googlepages.com/antivundo.html

Nisam još probao, pošto se sve što sam opisao ne dešava na mom kompu.

Poslednja izmena:
Nisam hteo da otvaram novu temu,pa reko ovde da pitam,ja kuci na kompu imam prikljucen eunet adsl internet brzine 512kbps,u avgustu idem u svajcarsku,a posto cu u svajcarskoj imati laptop dali ja mogu da ponesem modem sa sobom i da se prikljucim normalno na net kad stignem u svajcarsku,dali kad ja instaliram na laptop sve i prikljucim modem u svajcarskoj prilikom konektovanja ce sve biti normalno ili nece hteti da se konektuje,i da li ja moram da prijavljujem eunetu da nosim svoj modem taj mesec u inostranstvo...?

Generalno nije moguce da koristis eunetov adsl iz Svajcarske,)
Samo nosenje njihovog adsl modema tamo nista ne znaci osim mozda malo tezeg prtljaga....

Generalno nije moguce da koristis eunetov adsl iz Svajcarske,)
Samo nosenje njihovog adsl modema tamo nista ne znaci osim mozda malo tezeg prtljaga....

sto zar adsl internet neide preko telefona mislim nema nikakve veze sa telefonom a u tom slucaju bi trebalo i tamo da radi?

sto zar adsl internet neide preko telefona mislim nema nikakve veze sa telefonom a u tom slucaju bi trebalo i tamo da radi?

ADSL ide preko telefona, ali pošto se naše centrale ne mogu seliti za tobom u Švajcarsku - Eunet (ili bilo koji drugi) adsl ne da može u Švajcarsku.:p

sta je resenje,posto cu ja tamo i uzeti verovatno laptop,wireles nemogu tamo da koristim u kucnoj varijanti verovatno a po zvanicnijim mestima i ne razmisljam da se cimam,dali mozda ovaj telekomov paket uz saradnju comtrade,3g internet za laptopove,da li bi on mogao da funkcionise u svajcarskoj i da li bi se placala neka dodatna cena il kako,i kolko bi to izaslo?

Ja sam čuo za jednu firmu iz Čačka čiji modemi mogu da se nose u inostranstvo, pa i u Švajcarsku... :d
Šalu na stranu: kad odeš u inostranstvo, informisaćeš se koji provajderi postoje (u lokalu - tj. tamo gde misliš da koristiš računar) i izabrati nekog od njih. Otvorićeš nalog, uplatiti im novac i uživati u surfovanju.
Off: ova priča me podseti na anegdotu kada je komšinica išla u stan preko puta da zove Ameriku, ali je nosila i svoj telefonski aparat i sve je lepo objasnila neupućenim domaćinima - pošto ona koristi svoj aparat oni nemaju nikakve veze sa plaćanjem razgovora. Al što su se iznenadili visinom računa na kraju meseca. I ladno su zvali PTT da se žale... bar tako ide priča.

mislim da mi se to ne isplati,jer je preskupo,u svakom slucaju hvala

Pa kad bi to bilo tako zar mislis da bi iko koristio usluge domacih provajdera ? Lepo platis nekom npr. Japanskom provajderu i uzmes recimo 100mbita-a......

Nazad
Vrh Dno