Šta je novo?

Eunet adsl i hosting

VinDiesel

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
609
Danas posle kraceg razgovora sa tehnickom podrskom euneta receno mi je da outgoing port 80 (http) nije dozvoljen jer je namenjen pre svega surfu!? (kakve veze ima outgoing sa incoming portom?) :)
Da li je ovo slucaj samo kod euneta ili i ostali provajderi blokiraju port 80 tj hosting web site-a?

svi ostali portovi rade super, cak i p2p shiba po 20 KB/s ali mi zaista nije jasno cemu blokada porta 80?

Jedan jedini razlog kojeg ja mogu da se setim jeste da te sprece da stavis Web server kod kuce, tj. da te nateraju da platis hosting... :d

Na Sezam ADSL-u radi bez problema, imam podignut svoj web server i vidi se sa interneta.

dkurel je napisao(la):
Jedan jedini razlog kojeg ja mogu da se setim jeste da te sprece da stavis Web server kod kuce, tj. da te nateraju da platis hosting... :d
pa nisam hteo sad da postanem hosting provider... u pitanju je mali site licne prirode a muka mi je od free hostova tipa freeservers i tripod :)

Update: zatvoren je i port 21...
A to NIGDE nije pisalo!!! ako je vec ogranicen uplink na jad_i_bedu nije mi jasno cemu ovaj filtering policy?!

PS: jel koristi jos neko eunetov adsl a da je ziv i zdrav i da je clan ovog foruma? :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno