Šta je novo?

Eunet 2speed adsl download?

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Danas sam promenio adsl paket na pomenuti 2speed 4096/256, a do danas sam imao standard flat 1024kbit/s. Do sada sam sa Megauploada skoro uvek imao konstantan i stabilan download od 100-115kb/s, a sada (izmedju 18-08h) sa megauploada imam prilicno nestabilan download koji ide od 20kb/s do 100kb/s maksimalno. U cemu je problem? Trenutno opterecenje megauploada ili eunet nesto cacka?

Inace, kada skidam nesto sa http-a download isto varira ali je mnogo brzi, uglavnom izmedju 200 i 350kb/s (cnet download.com).

..a na stranu to sto bi sa sve gubicima od 15% trebalo da izvlacim oko 435kb/s!

p.s. Vidim da cu se uskoro vratiti na standard flat, jer je ovih 4mbs sarena laza

Ja imam komsiju sa tim istim paketom i koliko sam mogao da se uverim [dosta puta],kod njega to korektno radi. Ide dw oko i preko 400,ali je dosta diskutabilno sta i gde se "skida".
Moj paket ,kod njih,je 2048/192,pa torenti ["zdravi"] idu uvek na maksimum,tj koliko sam ih limitirao Net Limiterom-180kb/s. Ostavio sam malo lufta radi mail-a,drugog racunara,itd. Kada skinem ogranicenje,ide oko 210-215kb/s,ali onda zaboravi na druge stvari na net-u.
Kod njega sam probao i ide 410kb/s,ali nije uvek toliko,pogotovo od 20-23h,kada je najveca guzva.
A mozda je do Lelekomove infrastrukture,koja ,jednostavno,kod tebe,ne moze to da isprati?
pozz

Poslednja izmena:
i ja sam do 30 jula koristio ovaj paket i sve je radilo super,sa premiumom na rapidu,ali na megauplodu isti problemi,sto se tice rapida bez premiuma,brzina ce ti biti ogranicena od strane rapida kao free korisniku,tako da bez premiuma od ove brzine neces imati neku korist kad je download u pitanju.

Ostavio sam komp da svlaci celu noc..i gle cuda, ujutru sam imao sta i da vidim :D 11gb svuceno u toku noci, s tim da do recimo 12 sati down nije prelazio 100kbps, ali kad sam se jutros probudio bio oko 430kbps.
Izgleda da je megaupload ili mozda cak i eunet bio preopterecen ;)

..ali mi je i dalje interesantno to da dok je paket brzine 512kbit (znaci do 18:00), sa bilo kog servera skidam brzinom 50kbps, a cim dodje 18h i meni se paket promeni na 4096kbit brzina nagloo opadne i pocinje da osciluje u rasponu 20-100kbps..Nemoguce da tacno u 18h svi krecu da skidaju :D
Mozda ima veze sa agregacijom ili pak blokiranjem portova..

..a na stranu to sto bi sa sve gubicima od 15% trebalo da izvlacim oko 435kb/s!

p.s. Vidim da cu se uskoro vratiti na standard flat, jer je ovih 4mbs sarena laza

nek si ti meni ziv i zdrav,ja taj paket kao i onaj predhodni koristim od prvog dana,znaci od jula 2007 i sve sljaka kako treba i tih 4mbit su istina,jer RS skida preko 450 kad je premium,a i news skida tom brzinom.

Taj paket mi je najjaci,jer niko ga nema,a meni bas odgovara.14 sati 4mbit a 10 sati 512 i od petka 18h,pa do ponedeljka 08h isto 4mbit.
Ja ga ne bi menjao ni zasta,jedino da je veci upload.

Poslednja izmena:
Ali ne razumem kako svako, ali ama bas svako vece, na megauploadu (koji ne ogranicava brzinu za free usere) tek posle 12 ili cak 1 nocu brzina ODJEDNOM skoci na 440kbps i tako ostane bukvalno do 8 ujutru, dok je do tih 12h mizernih 30kila...cak i kad pustim paralelno rapid free i magaupload free do 12h nocu zbirno izvlace 35-50kbps a onda odjednom skoce na 440, s tim da naravno rapid ogranicava free usere na oko 150kbps..
Slazem se da je paket odlican - kada radi..ono sto me interesuje je da li eunet blokira nesto ili je do mene, mada ne vidim tu nikakvu logiku.

Nazad
Vrh Dno