Šta je novo?

Eu3

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Da li je neko igrao Europa Universalis 3? Kakvi su utisci?

Malo sam probao i nekako ne mogu da se otmem utisku da je EU2 bolja Gafika je sada 3D, ne shvatam iz kog razloga. ne izgleda bogzzna kako dobro. Kao sto rekoh igrao sam samo tutorijal i 5 minuta jer mi je toliko trebalo da me Turci zgaze i igra se zavrsi posle toga. Elem toliko je potrebno ako se uzme Srbija. Sledeci put uzimam Shoshone i nema niko da me gazi

Podesi datum pocetka na 23.jul 1456 i Srbija nece biti u ratu sa Turskom. I nikako nemoj da uzimash zajam, jer je kamata velika i to ce te neminovno odvesti do bankrota. Na startu povecaj inflaciju taman toliko da ne idesh u minus. To ti je dovoljno informacija za pochetak:)
Prethodne delove nisam igrao, ali ovo je fantastichno, ne mogu da se odvojim od ove igre. Trenutno sam u okobru 1977. godine i osvojio sam 11 provincija i 3 drzim kao vazale.

Cek, cek jel ti igras sa Srbijom. Kako bre? Podesio sam na taj datum ili mozda cak i ranije od toga, tj najranije sto moze. Al se opet Turci odma navrznu na mene, ne stignem ni da napravim neku kasvetnu alijansu koja bi me odrzala u zivotu cak i ako me turci zgaze. Igrao sam drugi deo i islo mi je fenomenalno. Ajd objasni prvih par koraka ako igras sa Srbijom, kako to da te Turci ne napadaju?

Pa stavish datum pocetka na 23.jul 1456 i Turska ce biti u miru sa tobom pa ces moci na miru da se razvijesh. Svaki datum pre toga Srbija je u ratu sa Turskom, tako da stavi ovaj datum pocetka i nema problema. Ja sam odmah objavio rat Ragusi i Albaniji (ako ne objavish istog momenta rat Ragusi cim pocne igra posle ce biti u alijansi sa Venecijom pa je nikad neces osvojiti) i zatrazio military access kroz Crnu Goru. Za ono malo para sto imash unajmi jednu placenichku vojsku i sa dve koje imash prvo osvoji sa njima Albaniju a onda i Ragusu. Posto para nemash, a zajam nemoj da uzimash nikako moracesh da povecash inflaciju kako ne bi otishao u minus. Ja sam se tu ujedinio sa Bosancima jer ne mozesh sve sam, a Crnu Goru sam usput osvojio. To ti je za pochetak

Pazi stvarno, hvala nisam ovo primetio, malo je falilo da popuno odustanem od igre

Da li je neko igrao Europa Universalis 3? Kakvi su utisci?

Igra je trenutno zesce sr..... Nazalost.
Kao sto su neki proveli mesece i godine zivota sa herojima tako sam ja sa evropom...od keca pa do dvojke. Ovaj poslednji nastavak za koji se interesujes promasio je metu za dobar kilometar. Oce da na vuku klince da igraju ovo pa udri na 3D grafiku...umobolan promasaj. Pa ona je sve samo ne C&C. Izbacili su sled istorijskih dogadjaja...sem onih najvecih...cime neko ko nema puno pojma o istoriji i tome sta treba da radi gubi svaki osecaj. Zbog toga ce masa ljudi da divlja a evropa nije pravljena u te svrhe. Neznam, ja sam prilicno razocaran. Ima nekih dobrih novina ali kao komplet trenutno je losija od EU2.

Malo sam probao i nekako ne mogu da se otmem utisku da je EU2 bolja Gafika je sada 3D, ne shvatam iz kog razloga. ne izgleda bogzzna kako dobro. Kao sto rekoh igrao sam samo tutorijal i 5 minuta jer mi je toliko trebalo da me Turci zgaze i igra se zavrsi posle toga. Elem toliko je potrebno ako se uzme Srbija. Sledeci put uzimam Shoshone i nema niko da me gazi?

Iskreno govoreci u trecem delu sa Srbijom nema sta da se radi. Ok sa par trikova sve je moguce...sto je opet skroz losa reklama za igru...Sta kao Granada moze da zgazi Spaniju i jos pride pola Francuske za 20 godina igranja (nekima je to poslo za rukom). To su tezi promasaji. Dobro je to za entuzijaste da nesto pokusaju da naprave od nemoguceg...ali sa malim zemljama vise nista nije nemoguce...a to se u istoriji ni je bas desavalo cesto. Ma ubrljali su igru skroz... Eu2 je pruzala neverovatno zadovoljstvo u MP (nista manje ni u SP) kada ljudi vode velike zemlje i rade malima bas ono sto nama danas rade! A poslastica je kada se medjusobno zakace...ali u eu3 ... uh tesko.

Ja nabavio igru, instalirao - i kad sam video mapu na šta liči - odustao. Isto mi se desilo i sa Herojima 5. Mislim - ne treba po svaku cenu forsirati 3D grafiku.

Pa totalna nebuloza...nemaju programera ili para da iznajme dobrog da napravi 3D kako treba. Ali eto oce oni sa 3D grafikom. Ma mene su bas razocarali. Po screeshotovima dok jos nije bila izasla tesio sam se to je jos beta ispeglace oni to do finalne verzije...ali dzaba ostade grafika jadna samo tako. A najgore je objasnjenje da recimo granice nisu mekane (kao neki spline) nego ovako sastavljen od pravih linija, sve sa ciljem da ne bude hardverski zahtevna. Pa sto bar nisu napravili opciju za one koji imaju jak hardver da bar mogu da uzivaju??? Nego zato sto mali Mika ima losu graficku onda ce igra biti losa za sve!!?? Ma prosto da ne poverujes da je to nacin razmisljanja ljudi koji su svojevremeno napravili EU, EU2, CK i HOI serijal.

Hardverski nezahtevna - pa igra traži grafiku koja ima PS 2.0 i 128MB memorije. Ja sam u trenutku nabavke EU 3 imao Bartona 2500 sa GF4000 gartom (128MB, 128bit). Pokrenem igru kad mi izađe poruka da igra zahteva grafiku sa PS 2.0. Nabavim ja ATI AIW 9000 Pro 64MB (ima PS 2.0) i ponovo pokrenem igru kad ono izađe poruka da nemam dovoljno video memorije jer igra zahteva 128MB. Ubrzo posle toga sam promenio celu konfiguraciju (ne zbog igre naravno).

Igra je trenutno zesce sr..... Nazalost.
Kao sto su neki proveli mesece i godine zivota sa herojima tako sam ja sa evropom...od keca pa do dvojke. Ovaj poslednji nastavak za koji se interesujes promasio je metu za dobar kilometar. Oce da na vuku klince da igraju ovo pa udri na 3D grafiku...umobolan promasaj. Pa ona je sve samo ne C&C. Izbacili su sled istorijskih dogadjaja...sem onih najvecih...cime neko ko nema puno pojma o istoriji i tome sta treba da radi gubi svaki osecaj. Zbog toga ce masa ljudi da divlja a evropa nije pravljena u te svrhe. Neznam, ja sam prilicno razocaran. Ima nekih dobrih novina ali kao komplet trenutno je losija od EU2.

Iskreno govoreci u trecem delu sa Srbijom nema sta da se radi. Ok sa par trikova sve je moguce...sto je opet skroz losa reklama za igru...Sta kao Granada moze da zgazi Spaniju i jos pride pola Francuske za 20 godina igranja (nekima je to poslo za rukom). To su tezi promasaji. Dobro je to za entuzijaste da nesto pokusaju da naprave od nemoguceg...ali sa malim zemljama vise nista nije nemoguce...a to se u istoriji ni je bas desavalo cesto. Ma ubrljali su igru skroz... Eu2 je pruzala neverovatno zadovoljstvo u MP (nista manje ni u SP) kada ljudi vode velike zemlje i rade malima bas ono sto nama danas rade! A poslastica je kada se medjusobno zakace...ali u eu3 ... uh tesko.

Kako to mislis nema sta da se radi. Stigao sam do 1615. godine, ally mi je Burgundija iscepao sam sve od istocne granice koju cine Albanija i Srbija do Tirola koji drzi Austrija i osvojio sam celu italijansku cizmu i sve zemlje Italijanskog porekla (a mogli smo svi da zivimo u miru da me nisu stalno napadali) od cega tri provincije drzim kao vazale. Sa Austrijom sam samo jednom ratovao i tada sam uspeo da se probijem do Italije. Od tada me Austrijanci nisu ni jednom dirali?! Porazio sam totalno Veneciju jer nisu hteli da mi daju mira nikako. S vremena na vreme napadnu me nezavisno Turska, Poljska i Litvanija, ali uspevam da ih zadrzim na granici. Krenuo sam kolonizaciju izmedju Severne i Juzne Amerike. Porazio sam totalno Maje, a Asteke drzim na uzici jer mi je reputacija katastrofa losa pa ne smem da je preguram preko one najnize cifre. Sva ostrva koja je drzao Aragon sam osvojio i jednu njihovu provinciju kod kuce, cak sam im napao i provincije po Juznoj Americi kada majmuni ne zele da me ostave na miru pa moram da ih bijem do istrebljenja. Sa Francuskom i svim francuskim vazalima imam odlicne odnose tako da me oni nikad nisu dirali.
I dalje mislis da nema sta da se radi sa Srbijom? Mislim nije bilo ni malo lako i ruku na srce cesto sam snimao i ucitavao pozicije, ali shvatio sam to kao izazov koji mora da uspe:p Naravno i ekonomija je prilicno dobra jer bez toga bih odavno prso.

reci mi brate,jel se osecas sad kao sam protiv svih,a?
uhvatili te mi debeli,bradati,glupi,masni,nebeski srbi u kostac!drzimo ovu naciju 1000 godina u kotlu pakla!i mi Srbi smo izgleda okupirali ovu zemlju i trujemo je svojim idejama o pravoslavlju i snazi nacije!mi Srbi smo izmislili nacionalizam i ratove!!!i 500 godina je ta crkva trovala ovaj narod za vreme turaka!dosta je toga mislis?
mislis,vreme je da se promene stvari,da dodju nove vrednosti...jer ocigledno stare ne valjaju!
e onda tu nastupas ti i tvoja vrsta....srusi sve sto treba,daj sve sto traze i nikako ne pitaj za cenu...umotaj crkve u celofan da ih ne cujes i ne vidis,jer su to za tebe normalne granice!

Ti si nista vise do obicne pick*ce,koja se krije iza svojih praznih reci!trazis zastitu od drugih zato sto se sam ne mozes obraniti...jer si kukavica!To je tvoja vrsta,zapamti!!!

Al ne brini se mnogo,kad se zavrsi globalizacija i instaliranje novog svetskog poretka,ova ce kao i mnoge druge nacije nestati...i ti ces biti na pobednickoj strani!nadam se samo da ces znati ceniti tu pobedu,jer se tako jako zalazes za nju...
A nama masnim i nebeskim srbima ostaje borba za izgubljenu bitku...i makar nas ostalo koliko i prstiju na jednoj ruci,boricemo se do kraja!bilo oruzijem ili malinama

Poslednja izmena:
Dizem temu iz mrtvih, u iscekivanju EU 4 i dalje igram jednu od najboljih strategija svih vremena po meni, naravno sa modovima. MEIOU mod je fantastican, istorijska dubina igrice je zapanjujuca, ispiti i kolokvijumi samo prolaze :D

Ima li jos neko da igra?

Vrh Dno