Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Naravno da se znalo, pa javno je dostupan DAG size i tacno se vidi datum kada je prebacio 4 GB, ja sam to isto uradio pre 5-6 meseci tj na vreme dok su jos nesto vredele zamenio sve kartice od 4 GB za one od 8 GB, doplata je bila oko 40ak evra, zasto su druge kolege rudari sebi ostavili kartice od 4 GB, to samo oni znaju - oglasi su tada bili puni kartica od 4 GB za oko 75-80 evra, i ovih od 8 GB za oko 130-140 evra.
Pa bzvze, em dobijas jacu, mladju em ce te sluziti duze(msm konkretno ETH) za taj posao za koji ti treba. Ja znam da je bilo reci i da se pominjalo to ali dobro mozda su ljudicimali hiljade kako je rekao kolega pa je cimanje jer to je sa svih strana a bilo je oglasa, to znam. Ja sam ljubitelj Nvidia ipak i secam se da sam u NS uzeo karticu, zezao je fan nesto, ja ga promenio i na kraju batalio i prodao coveku koji je dosao po karticu za 120e od 8GB Safirka msm 480,secam se kao sad.... bilo negde letos. Daaaa.... nije mi se svidjala temperatura, bila malo povisena oko 75-76c i cak u gejmingu na 80c-82c fanove vrte "'aj zdravo" ja se iznerviram i prodam i kazem liku za temperaturu na sta mi je odgovorio "ne sekiraj se, ide ona u rig" [emoji16]
Al bas su tad bile jeftine.

Послато са Mi Note 10 Lite помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Presao sam na ovaj ezil pool, koliko vam daje u odnosu na 2miners ili ethermine ?
Koliko ovaj zill moze dodati ?

Očigledno već gotovo, čovek je ušao na ezil bez mog ref :) svakako je bolji nego raniji coinotron, a za ove ostale ne znam.

Dobijaš satisfakciju što si pomogao kolegi rudaru :D moj ref je 4e05 a da li će da radi, pitanje je. Dobijam od tebe nekih 0.25%, tačnije pool od svog fee-ja daje meni neki procenat, ti nisi na šteti.
Razlika je u tome sto ovde dobijaš i Zil coin uz Eth koji kopaš.

Dodat, ja dobijam 0.1% 🤣🤣 a ne znam sto je aktivno do 23.feb 2021.god ?

Važi tih 15ak dana, posle jok. Hvala u svakom slučaju :)

A kakva je isplata u odnosu na ove druge polove za eth ? Jel to isto ?
I koliko daje ovog zill ?

Imaš na home page calculator, koliko daje na 100 mh, 1 gh i 10 gh.
Minimum za isplatu je 0.05 eth i valjda 30 zil.

Znam to, ono kaze ko i svi pool,nego rekoh u praksi jel tako bas ?

Jeste. Svakako probaj nedelju dana, lako ćeš da promeniš pool ako ne valja. Svako jutro u isto vreme je isplata, tako da ces imati 24 sata za statistiku.

Koliko vidim, meni i dalje stoji 0.05 eth.

Da li je oko 1300 prihvaćenih šerova ok za 24h na ethermine poolu ? I ima li veze odziv, obično mi bude prihvaćen u 35ms (neki prosjek) ?

Koliki ti je hashrate?!

Prosječno 60,5MH/s

Izvini, nešto mi slabo ide matematika od jutros o_O ali mislim da je to OK

Da li neko kopa direktno na Cex, da li je dozvoljeno?
Smara često prebacivanje s walleta na menjačnicu plus su provizije abnormalne, 300 gwei - 11 $ užas.

I zašto je gas price kada sa ethermine leže na wallet samo 1 gwei a kad ja šaljem svega par puta veću količinu sa walleta na menjačnicu onda je 140-300 gwei?! Ne razumem se oko toga kako funkcioniše.

Smara često prebacivanje s walleta na menjačnicu plus su provizije abnormalne, 300 gwei - 11 $ užas.

I zašto je gas price kada sa ethermine leže na wallet samo 1 gwei a kad ja šaljem svega par puta veću količinu sa walleta na menjačnicu onda je 140-300 gwei?! Ne razumem se oko toga kako funkcioniše.

Kopao sam ja pre. Mozes naravno, samo je bitno da iznos koji leze bude veci od 0.001 ETH, mada poolovi i ne salju tako male iznose svakako.

Zato sto ethermine ima mogucnost da bira koje transakcije ce da ubaci u blok (jer su pool i predstavljaju veliku grupu minera i imaju veliku snagu). Time omogucava sebi da salje jeftine transakcije ali istovremeno smanjuju prihode svojim minerima.

Istekao mi rok od 10min za editovanje posta, pa moram novi:

Duzi odgovor (posto ne znam da li sam jasno objasnio): Miner koji izmajnuje blok ima pravo da bira koje transakcije ce da ubaci u taj blok. Obicno miner odabere da ubaci transakcije sa najvisim gwei-em jer ce time maksimalno da poveca vrednost bloka ciju nagradu uzima. U slucaju ethermine-a, oni sami za sebe predstavljaju miner-a koji otvori jako mnogo blokova dnevno, te oni rese da s vremena na vreme u neki svoj blok ubace svoje transakcije, koje su btw kreirali sa 1gwei cenom. da bi manje platili fee. Sustinski zloupotrebljavaju svoju poziciju, jer koriste tudju snagu za svoje interese.

Kako je kod drugih poolova?!

Ja koliko sam primetio ima i drugih pool-ova koji manipulisu minerima, pojavi se s vremena na vreme neki blok od samo 2ETH, tj bez transakcija, sad nisam siguran sta je iza toga (niti sam se udubljivao da skapiram), ali svakako par vecih pool-ova bi moglo da se dogovori da recimo pola svojih blokova majnuju bez transakcija, time stvore vecu zagusenost mreze i primoraju korisnike da salju transakcije sa vecim gwei-em i time znatno vise zarade... otuda i EIP 1559 a i prelazak na POS ima svojih prednosti sto se tice decentralizacije.

Zato sto ethermine ima mogucnost da bira koje transakcije ce da ubaci u blok (jer su pool i predstavljaju veliku grupu minera i imaju veliku snagu). Time omogucava sebi da salje jeftine transakcije ali istovremeno smanjuju prihode svojim minerima.
Odakle ti ovakva teorija, jesi li ti ovo negde zvanicno procitao ili si sam razvijao po svom nahodjenju ? Ako si negde procitao takvu zvanicnu objavu zakaci je ovde .

Nemam nigde napismeno, ali to prosto tako funkcionise, jer ne postoji drugi nacin da proteraju 1gwei transakcije kroz mrezu. Uzmi bilo koju transakciju sa 1gwei koju salje ethermine pool, i vidi ko je izmajnovao taj blok, uvek je u pitanju ethermine pool.

@ Sunce
Aha, dobro je , ja se zabrinuo da posle 9 godina majninga zivim u zabludi...

Nazad
Vrh Dno