Šta je novo?

Esprimo mobile V5545

dzoniiiii

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2005
Poena
301
Pomagajte, imam nedoumicu.
Hocu da kupim laptop i za oko mi je zapao FSC Esprimo mobile V5545, ima sjajne karakteristike, stvarno ne mogu da mu nadjem manu sem shto nema npr. firewire al' za to bi se vec nekako snashao. Ipak, ne mogu, a da ne primetim da za te pare nudi daleko vishe nego ostali proizvodjachi (mislim na ove jache - npr. Toshiba i Dell). U chemu je fora? Jel ima neko neka iskustva sa ovim modelom?
A da, josh jedna stvar je da ima garanciju 1 godinu al' i sa time bi se nekako nosio ukoliko ovaj rachunar stvarno radi kako bi trebalo da radi ...

Hvala!

Poslednja izmena:
FSC u globalu nudi solidan kvalitet za finu lovu,dok Toshiba,Sony... (gde nadje Dell da svrstas u kvalitetnije proizvodjace :p ) malo vise naplacuju i ime i podrsku i jos neke sitnice koje nama ne znace puno ali i bolji kvalitet tako da su sa razlogom skuplji,nije kod FSC-a nijedna serija sem Lifebook nesto ekstra kvalitetna ali sluzice ti!
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
@dzoniiiii
Ukoliko uzmeš taj FSC Esprimo, javi kakvi su utisci.

koliko vidim ima lepih poboljsanja u odnosu na npr moj v 3525...

- procesor core2 duo 2,2 G, 4 M
- prosiriva ram do 4 G (ddr2 jos uvek)
- grafika shared do 384 M u jednoj opciji
- u drugoj ATI Mobility Radeon HD2400 VRAM 128 MB, additional up to 896 MB !!!
- veca paleta HDD ... od 80 do 250 G !
- Kensington Lock
- intel turbo memory - opcija
- camera 1,3 Mpx - opcija...

sve u svemu meni se svidja... jos da je tastatura bela (subjektivno misljenje)....

Eh, vidi se da sam novajlija ovde chim sam i pored one poruke na podforumu ovu temu postovao ovde .. (poruka adminima ili moderatorima da poruku pomere na tamo gde joj je mesto uz izvinjenje zbog nemarnosti!)

E sad vezano za temu:
Malo sam se vishe raspitivao ovih dana i generalno mishljenje je da pokusham da zaobidjem FSC poshto je sklon kvarovima (misheljenje prijatelja koji se bavi servisiranjem).
E sad, malo sam se vishe bacio na pretragu raznih modela razlichitih proizvodjacha i doshao do zakljuchka da mi se mozhda najvishe "isplati" da lepo sebi pazarim Toshibu i to model A200-1S5 koji je na prvi pogleda dosta slabiji od dotichnog FSC-a ali opet sam chuo dosta rechi hvale za ove toshibine modele .. S obzirom da ce meni laptop prvenstveno da sluzhi za neke obichne stvari tipa office, web browsking ali i neke malo naprednije tipa flash, photoshop (nishta napredno) kao i zezancije sa operativnim sistemima nove generacije (vista, linux sa compizom, os x) i kako da zaboravim najbitnije -- Starcraft 2 :D --mislim da ce mi ovaj model uraditi posao ...

E sad opet imam malu dilemu -- Poshto sam totalno izashao iz priche o komponentama, posebno o ovim novijim, da li neko mozhe da mi kazhe da li cu se zeznuti ako uzmem ovaj komp zato shto ima Intel Core2 Duo procesor od "samo" 2x1.5GHz? Da li neko ima ideju zashto uz modele sa Core2 Duo procesorom ne dolazi operativni sistem koji podrzhava 64bitnu arhitekturu?
Josh neshto - Ortak je skoro uzeo A200-1GH koji je bio oznachen kao BEST-BUY ali ja sam neshto zapeo da poshto poto uzmem laptop sa Core2 Duo procesorom. Pravim li greshku?

Poslednja izmena:
Ne pravis gresku sto uzimas C2D jer je glupo uzeti Celeron M ili neku zaostalu Pentium M masinu (pod pretpostavkom da preferiras Intel) u ovo vreme kad su vec izbaceni iz proizvodnje,pa cak mozda i CoreSolo nije vise neka premija,nece ti terati Vistu zadovoljavajuce,novije igrice mozes samo da sanjas na takvim platformama... jedino sto kostaju"svega"40-60 000 dindzi pa ako nisi pri lovi nisu tako bas los izbor!
ALI AKO IMAS par stoja evrica viska onda uzmi bolje C2D laptop,ako planiras da igras igrice onda obavezno odvojena graficka,moja preporuka neki SantaRosa lapic za oko hiljadarke (ili vise ako imas) i uzivaj,a Toshiba nije los izbor i jos mozes da vidis ovde koji modeli imaju MONEY BACK garanciju,ako se pokvari u prvoj godini dobijas i lovu nazad i nov laptop,kul! ;)
Pozdrav ,)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno