Šta je novo?

Eset nod32 antivirus

mikelebg26

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
09.10.2005
Poena
319
Posto kaspersky vise "neradi" zbog poznatog problema, skinuo sam ovaj eset nod32,medjutim i pored toga sto su mnogi tvrdili da je nod32 mnogo manje zahtevan po pitanju "zdranja" memorije i resursa, kad sam ga instalirao, deluje da je kaspersky ipak "jeo" manje resursa, a i kad nod32 iskljucim,i dalje u processes ima neki nod32.?? koji radi jede 25-30 mb memorije. Da li je to tako normalno, i sta preporucujete??

Ljudi pa vi ko da zivite u eri windowsa 95 i 8mb rama!!!

Besplatne stvari nikada nece biti onoliko dobre kao i one za koje se placa (i sam zdrav razum to zna).

Znam to, ali je u ovom slucaju sasvim solidno resenje (bolje od Avasta po mom utisku).

i NOD32 je dosao na red

i ja sam prvi put instalirao NOD pa me interesuje sledece:
-u periodu dok traje trail period dali antivirus funkcionise 100% kao full verzija?
-dali je NOD dovoljan za bezbedno surfovanje i posetu svim sajtovima s obzirom da ima opciju internet monitoring-a ili da uglavim i neki firewall?
-i dali nod32 pali neki prozor gde te pita nesto ili sam sve odlucuje, mene vec nekoliko dana (koliko egzistira u mom kompu) nista nije pitao :trust:

Poslednja izmena:
vidi ovaj spisak:
http://w w w .pcworld.com/article/125857-1/article.html
(izbrisi razmak izmedju www);)

Besplatne stvari nikada nece biti onoliko dobre kao i one za koje se placa (i sam zdrav razum to zna).
Ama, ljudi, manite više te testove i reklame... Da li imate bilo kakav dokaz da ljudi koji koriste npr. free AVG ili Avast imaju više zaraza na kompu od ljudi koji koriste KAV?

Ja sam licno koristio mnoge AV, sto besplatne sto ove druge. Posecujem sajtove sa xxx , serial itd... Posle svega instaliram KAV i on pronadje brdo trojanaca itd...

Da li je neko koristio nod sa Digitalovog (IT časopis dec06) DVD-a, tj. onaj što ima oznaku beta u zaglavlju kontrol centra (i nigde mu ne piše da ima probni period), čini mi se da je verzija 2.7?
U čemu su noviteti?

Poslednja izmena:
Glavno je podrska za Vistu.

Ja sam licno koristio mnoge AV, sto besplatne sto ove druge. Posecujem sajtove sa xxx , serial itd... Posle svega instaliram KAV i on pronadje brdo trojanaca itd...
Pa jel rade ti trojanci nešto, ili im je jedina osobina to što ih KAV otkriva? Da li je moguće da ja 5+ godina imam na kompu brdo trojanaca a da se ni po čemu ne vidi njihova aktivnost? Kako je uopšte moguće da 2-3 AV skenera koja koristim on-demand takođe ne otkrivaju ništa, kad se zna da se liste virusa razmenjuju između svih AV kompanija?

Ispade da postoje virusi koje otkriva samo KAV a da je jedino po čemu znamo da su virusi to što KAV kaže da su virusi!

ja koristim nod32 vec godinu dana i nikad nisam imao problema

i ja sam prvi put instalirao NOD pa me interesuje sledece:
-u periodu dok traje trail period dali antivirus funkcionise 100% kao full verzija?
-dali je NOD dovoljan za bezbedno surfovanje i posetu svim sajtovima s obzirom da ima opciju internet monitoring-a ili da uglavim i neki firewall?
-i dali nod32 pali neki prozor gde te pita nesto ili sam sve odlucuje, mene vec nekoliko dana (koliko egzistira u mom kompu) nista nije pitao :trust:

Ovde su podessavanjau slici i reci i spadaju u kategoriju najostrijih

uzivaj

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509&page=1

Poslednja izmena:
Pa jel rade ti trojanci nešto, ili im je jedina osobina to što ih KAV otkriva? Da li je moguće da ja 5+ godina imam na kompu brdo trojanaca a da se ni po čemu ne vidi njihova aktivnost? Kako je uopšte moguće da 2-3 AV skenera koja koristim on-demand takođe ne otkrivaju ništa, kad se zna da se liste virusa razmenjuju između svih AV kompanija?

Ispade da postoje virusi koje otkriva samo KAV a da je jedino po čemu znamo da su virusi to što KAV kaže da su virusi!

U tome i jeste osobina novijih virusa i trojanaca, da se ne vide.
Njih više ne prave nadrkani klinci pa da rade gluposti na kompu, brisanje fajlova i nešto u fazonu :banana: , nego mafija sa jedinim ciljem da kradu pare i informacije. Zato se itekako trude da ih ti lepo ne vidiš i ne osetiš - dok ti ne pukne račun u banci.

Poslednja izmena:
Njih više ne prave nadrkani klinci....nego mafija sa jedinim ciljem da kradu pare i informacije. Zato se itekako trude da ih ti lepo ne vidiš i ne osetiš - dok ti ne pukne račun u banci.
:wall:
al da se vratimo na temu: nod32 je u petak skinuo apdejt oko 12h i automatski poceo da pronalazi viruse u instalaciji msn i live messengera, instalaciji .net 2.0 frameworka i jos nekim microsoft programima.
Tako da je automatski najbolji - otkriva viruse tamo i gde ih nema :eyebrows:
Nadam se da su to do danas ispravili :crash:

Vrh Dno