Šta je novo?

Eriksholm: The Stolen Dream

Ovo sljaka na mojoj konfiguraciji gde je i7 2600K, 16GB RAM i GTX 1060 6GB do daske nadrndan u 4K, tu i tamo stucne, ali sljaka besprekorno na FHD. A stavili minimum i7-8700K. Klasicna stealth igrica. Podseca na Commandos, ali nekako je i drugaciji.

Preterase sa cenom, nece im se dobro prodati.

U pravu si da je cena malo visa od one koju ljudi mogu da priuste za ovakvu igru ali ponekad je potrebno nagraditi kreatore igre za njihov trud i ulaganje finansijkskih sredstava u njenu izradu.
Svi su hvalili ljude koji su napravili Shadow Tactics: Blades of the Shogun (ternutno je igra na popustu 90%) ali igra se verovatno nije dobro prodavala pa je Mimimi Games odlucio da prestane da pravi igre iz tog zanra.
Cini mi se da su se pre dvadesetak godina gamer-i kritikovali fps igre ako su mogle da se predju za 10ak sati i nisu imale multiplayer sto je bilo pokazatelj da se u buducnosti singleplayer igre nece dobro prodavati.
Posle toga je gaming industrija pokusavala da zaradi sto vise novca sa open world i MMORPG igrama sto je znacilo da je vecem delu igraca bio vazniji kvantitet od kvaliteta pa zbog toga nekoliko decenija kasnije mozemo da igramo igre iz nekih manje popularnih/skoro zaboravljenih zanrova samo zahvaljujuci kreatorima indie igara.
Jasno mi je da je u gaming industriji zarada najbitnija kao u svakom poslu ali ponekad se zbog takvog razmisljanja naprave greske koje mogu samo da smanje zaradu npr. prelazak Trine serijala sa 2.5D na 3D.
Mislim da je u nekim slucajevima potrebno potrositi malo vise novca na igre iz nekog gaming zanra npr. point & click avanture ako zelite u buducnosti nesto slicno i kvalitetno da igrate.
Osecam da ce dobar deo igraca kupiti ovu igru na popustu ili sacekati da se deli besplatno na Epic games sajtu.

Nazad
Vrh Dno