Šta je novo?

Ergonomske tastature u Srbiji???

Elektro666

Cenjen
Učlanjen(a)
21.08.2010
Poena
169
Pozdrav svima,
htedoh da zamenim tastaturu, a pošto su već počeli da me muče određeni problemi sa rukama, reko ajde da probam te čuvene ergonomske tastature. Počnem da se interesujem i dođem do jednog fascinantnog podatke: u celoj Srbiji uzduž i popreko NEMA niti jedne ergonomske tastature. Prvo me je iznenadilo što na tržištu uopšte ima 2-3 modela, ali još više što ni to nemože kod nas da se nađe.
Prvo mi je pažnju privukla Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000, šta znam, deluje mi dobro... Nema.
Onda sam počeo da tražim logiteck varijantu, tačnije K350... Opet nema.
Pri tom, ni jedna od ove dve tastature nije neki ultra novi model, pa da to bude obrazloženje zašto ih kod nas nema, čak šta više, prilično su zastareli modeli.
Dakle, da li neko može da mi objasni zašto na domaćem tržištu postoji preko 30 gamer-skih tastatura, a ni jedna jedina ergonomski oblikovana? I ono što je još bitnije, može li neko da me demantuje i da mi kaže da negde ima u ponudi neka od pomenute dve (ili čak neka treća) tastaure???

Tesko jako! Probaj na nekom od aukcijskih sajtova ja sam na Kupindu nabavio MS Ergo 4000 nemacki raspored doduse ali ne smeta preterano, uglavnom tastatura je bila nova i izasla me je oko 3000 dinara sto ako uzmemo u obzir da se kod nas te tastarure tesko nalaze i nije neka cena.

Teško to kod nas, preko ebay-a sam našao ms wireless laser desktop 7000 za oko 35e nov komplet, malo prošvrljaj i naići će nešto interesantno.

Da, imamo toliko specijalizovanih trgovinskih LANACA (gigatron, comtrade, win win) i svi furaju istu robu. U svima ima gamerskih tastatura od 15.000 i više, a ovo što ja tražim, gledaju me ko da sam sa marsa pao...
Ništa, pašće neka dostava iz inostranstva... Hvala na odgovorima.

Vrh Dno