Šta je novo?

ePSXe i Gran turismo

Učlanjen(a)
02.03.2005
Poena
650
1)Konacno sam nabavio Gran turismo 1 i rekao sebi: sad cu da se naigram:D. Iz vasih postova saznao sam daje grafika za PSX znatno bolja na PC-u nego na PSX-u (sto bi bilo i normalno). Medjutim sledi razocarenje - kockice na sve strane! Mogu vam reci blago sam uzasnut izgledom igrice na PC-u - grafika se moze meriti pa PI (eventualno PII)! Koristio sam i DX6 i OpenGL i D3D plugin za igranje - rezultati su manje vise isti. Postoji mogucnost menjanja rezolucije, ali nista se ne dogadja? Moze li mi neko pomoci? :mad:
2) Da li GT2 ima bolju grafiku i ima li ga neko od vas? Da li bi neko mogaop da mi ga posalje please?:S:

ajde ne trazim chudo, samo malo bolju grafiku!

ima li nesto u podesavanjima za video plugin da se namesti da to bolje izgleda? ja sam stavio sve na high, sem onih opcija na dnu - nijednu od njih nisam markirao (znace li one nesto znacajno?)

postoji li neki drugi plugin od pete-ovih za video koji bi davao bole rezultate?

Pa kad bi baba mogla da bude devojka,mozda bi i ps 1 mogao da ima lepu grafiku za danasnje pojmove.

chek a kako radi i pored kockica?

pa radi lepo - stavio sam sve na high i jos podesio 8x AA i AF i opet super radi. ali grafika je ista i bez toga :(. kad sam rekao kockice mislio sam na texture koje su blagi uzhas (kao i broj poligona)

Pa imash tamo negde omekshavanje, ako si stavio high, trebalo bi da je i ta opcija ukljuchena...Same "testere" se vrlo lepo skidaju, ja sam josh na Voodoo3 igrao sa tim omekshavanjima u 1024*768 i izgledalo je stvarno super bez ikakvih kockica....Inache, trebao si da nabavish GT2, mnogo je bolji ;)

jel ga imas? ako ga imas, mogli bi da se dogovorimo da mi ga nekako posaljes postom (naravno ako ti nije problem i imash ga)

anonymous kg je napisao(la):
1)Konacno sam nabavio Gran turismo 1 i rekao sebi: sad cu da se naigram:D. Iz vasih postova saznao sam daje grafika za PSX znatno bolja na PC-u nego na PSX-u (sto bi bilo i normalno). Medjutim sledi razocarenje - kockice na sve strane! Mogu vam reci blago sam uzasnut izgledom igrice na PC-u - grafika se moze meriti pa PI (eventualno PII)! Koristio sam i DX6 i OpenGL i D3D plugin za igranje - rezultati su manje vise isti. Postoji mogucnost menjanja rezolucije, ali nista se ne dogadja? Moze li mi neko pomoci? :mad:
2) Da li GT2 ima bolju grafiku i ima li ga neko od vas? Da li bi neko mogaop da mi ga posalje please?:S:

Za dan-dva imaćemo na www.emulationgalaxy.co.yu kompletan vodič za podešavanje grafičkih pluginova u ePSXe. Strpi se samo malo.

Inače, GT2 je dosta bolja igra, grafika je gotovo ista, ali je broj automobila bar 5 puta veći.

forsaken demon je napisao(la):
...GT2 je dosta bolja igra, grafika je gotovo ista..
jel ovo znaci da je grafika bolja ili ista sa GT1 - ili bolja od GT1 i ista sa (nechim) na PC-u?

Postoji mogucnost da skinem GT2 sa DC++ (ako uspem da ga nadjem) pa me interesuje (posto on ima 2 diska) da li su mi potrebna oba diska za igru, ili je dovoljan samo onaj na kome je Simulation mod?

i malo da se pohvalim - vozim Mitsubishi GTO'92 twinturbo sa 928HP! :d :d

Poslednja izmena:
jel ovo znaci da je grafika bolja ili ista sa GT1 - ili bolja od GT1 i ista sa (nechim) na PC-u?

Postoji mogucnost da skinem GT2 sa DC++ (ako uspem da ga nadjem) pa me interesuje (posto on ima 2 diska) da li su mi potrebna oba diska za igru, ili je dovoljan samo onaj na kome je Simulation mod?

i malo da se pohvalim - vozim Mitsubishi GTO'92 twinturbo sa 928HP! :d :d

Grafika u GT2 je veoma nalik na GT1, bolja je samo u tome što je iscrtavanje nešto manje, sam izgled staza i broj poligona na automobilima je isti.

Dakle, nisam je poredio sa ničim na PC-ju, niti znam sa čime bih je poredio. U principu, kada se ePSXe kvalitetno podesi, možeš dobiti sjajan kvalitet slike. Naravno, broj od 300 poligona po automobilu (GT4 npr. ima 5000 a WRC 4 20,000) ne možeš povećati :) Tekst o podešavanju samo što nije online...

Za igru ti je dovoljan samo simulation disk...ako hoćeš da igraš samo GT mod, naravno. Drugi disk je namenjen za 2 player mod, arcade i time attack. Ne znam koju verziju skidaš, ali po meni je najbolja severnoamerička, zbog pesama.

jel ga imas? ako ga imas, mogli bi da se dogovorimo da mi ga nekako posaljes postom (naravno ako ti nije problem i imash ga)

Nemam ga vishe, dao sam nekom i sad se ni ne secam kome ;)

Ja imam samo 1 pitanje. Ne pratim malo duže ništa vezano za ePSXe ali znam da "ranije" nisam mogao da pustim GT2 na ePSXe! To je bila 1 od mana ovog emulatora a GT najbolja igrica koju sam igrao na PSX-u. Jesta li vi sigurni da GT2 radi na ePSXe? Naj ozbiljnije pitam.
:wave:

ajde i mene interesuje! da ne bude da skidam igricu za dzabe (i to ne 1 cd vec 3 kako bih upsepo da ga skinem :d)

Ja sam igrao GT2 na ePSX ima dve godine sigurno. Na Asus GeForce 2 sa 3D naocarima na 21" monitoru! I izgledalo je fenomenalno!!! Savrsen 3D efekat koji su davali asusovi drajveri i moj monitor sa 150Hz refresh rate-om i naravno sa trilineranim (ako se dobro secam) filtriranjem tekstura i AA.
I to je bio dozivljaj i to extra, jednostavno, igra vidjena u potpuno novom sjaju, onako kako je cak ni tvorci serijala (verovatno) nisu videli!

Itekako mogu da se igraju sve igrice sa PS1. Podtreban je ePSXe 150 tezak 30 i nesto MB. A da bi bili sigurni da ce sve emulirati potrebna je verzija 160 i to samo osnovni program a sve ostalo se ubaci od 150 jer je kao sto znate modularnog tipa.
U Video Config odaberite Pete's Open GL 1.57 za NV Grafiku ili DX za ATI.
Jednostavno U levom uglu ukljucite NICE Limitirajte FPS na 60 i na Use FPS limit stiklirajte a VRAM na 64MB i ima da sljaka ko' blesav i sigurno bolje nego na sony1.

Ova verzija 160 otprilike simulira i divljake od CD-a tj. onaj cuveni chip. Nazalost nemam Turismo 2 ali ga mogu nabaviti recimo do sutra pa da vam tacno odgovorim da li je podrzan od 160-tke mada sumnjam da nece kad sve ostale koje sam probao simulira.

POZ

Nemojte pricati kojesta i plasiti ljude 30mb i sl!
Ja imam epsxe 1.60(suv skinut sa neta i otpakovan manje od 8mb!)
koristim Pete's Open GL2 2.6 driver i sve fercera kao podmazano!(grafika je bolja nego sa starijim verzijama!)
GT2 radi i arcade i simulation disk bez problema(super!) uvek je lepo i radio tako da nemorate da se sekirate , proverena stvar!

Marko, Marko! neverujem da bas toliko ima plasljivih ljudi na forumu. Pa vecina je punoletna i nisu deca da se plase mraka :)

Ja sam dobio verziju 1.5.0 i stvarno ima oko 30MB. Sad sam pogledao a tamo i Japanski bios, pa neke podrske za igrice, BMP slike...
Sve sam lepo oljustio i sada je 1.6.0 tacno 4.51MB i sve sljaka.
Nego moze li neki link za taj plugins pete's i open GL2 2.6
Kakva je podrska za USB dzojped i da li to ima da se skine negde posto ovaj moj ne radi.
Hvala unapred!

POZ

GT2 sigurno radi na ePSXe, igrao sam ga josh na Voodoo3, i sve je u 1024 na full letelo (zakucao sam 60fps, to obavezno uradite)...Kasnije na GF4MX nije radilo ni blizu dobro, glide je ipak glide :)

Evo i sajt od Pete-a http://www.pbernert.com , poskidajte sta vam treba(uglavnom najnovije stvari rade najbolje!)
Za usb joypad ne znam, nisam igrao sa joypadom na epsxe!Igrao sam na pcsx sa joypadom (midi port) i radio je ok!

p.s. Meni kada neko spomene da skidam 30mb sa dial-up-om , ja ga lepo posaljem u ...!?! Nemaju svi adsl i kablovsku i ...?!? :trust:

Poslednja izmena:
astrolog je napisao(la):
Kakva je podrska za USB dzojped i da li to ima da se skine negde posto ovaj moj ne radi.
Hvala unapred!

POZ
Radi usb joyped,cak radi i vibracija (logitech rumble pad 2)

Postavili smo detaljna uputstva na www.emulationgalaxy.co.yu za podešavanje grafičkih pluginova. Sve potrebne fajlove imate u PlayStation sekciji. GT2 provereno radi.

Vrh Dno