Šta je novo?

Epson Stylus Photo 1400 umesto sivog stampa bledo zeleno

miloshsk

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2008
Poena
319
Pre svega želim vam sve najbolje u Novoj godini i srecan Bozic.

Ovaj štampač je kupljen pre 2 godine, odštampao je oko 6000 strana, oko 4000 A3 i 2000 A4. Štampani su projekti na njemu (po neka slika i gomila linija i teksta). Kad je kupljen, izvađeni su originalni kertridži i nisu korišćeni. Umesto toga je stavljen CISS (Continuous Ink System) http://goo.gl/OoT2o , sve je stampalo super. Boja se dodaje u kanistere, stampac sam vuce boju iz njih u kertridže unutra. Sve je ok do pre mesec dana. Sve sto se odštampa, a ima sivog u sebi, vuče na zeleno. Ljubičasta boja više nije ljubičasta, nego je više plava. Čistio sam softverski sve što se može očistiti, mnogo puta, ali rezultat je i dalje isti.

Da li je samim mlaznicama došao kraj, ili nešto ne valja sa bojama, ili je glava odslužila svoje, ili je nešto sasvim levo? Bilo kakav predlog je od koristi. Hvala unapred na odgovorima.

Da li si probao stmapu iz raznih programa ili samo jednoga ?

Iz više programa, AutoCad, Corel, AcdSee, Word, Excel....

Imas li jos koji racunar da sa njega probas stampu?mozda ti je pobrljavio mod za stampanje. Druga opcija vrlo verovatna posto si dosta stampao je ta da ti je prelivni kontejner pun i da glava stampaca dodiruje suve ostatke mastila u kontejneru ili pored njega i isprlja se. To se najbolje vidi kad stampas svetle boje. Sve vuku na sivkasto-zeleno. Uzmi lampu i baci oko svuda gde seta glava da li ima mastila koje je prlja pa ako ima shrafciger u ruke i chisti.

Stampao sam i sa drugog racunara, sve je isto, sve sto je sivo vuce na zeleno, tu se najvise vidi da nesto ne valja, a sve ostale boje nisu vise "prave" nebo su i one drugacije zbog iste stvari zbog koje je sivo zeleno. Kroz glavu je proslo oko 500ml boje, ne verujem da je to dovoljno da glava odradi svoj zivotni vek. Nema nikakvih ostataka mastila nigde. Hvala na idejama.

Proveri da nije neko izmesao boje.
Nema tu mudrosti ili je mesanje boja, ili negde kaci crne ostatke i pravi tu chuvenu zelenu boju.
Ako ne mozesh da se izborish najbolje ti je da menjas ciss.

Hvala, pokusacu da ga osposobim, ako ne, morace novi ciss. Pozdrav.

Popravljen je stampac. Problem je bio u ploci koja upravlja CISS sistemom, jedna od 6 plocica je crkla, u mom slucaju ona koja stoji kod zute boje. Kazu da nije prvi put da se to desilo, imaju dosta slucajeva crkavanja tih plocica. Popravka kosta 3 000 dinara.

MilosU ,
Koja plocica ?
na stampacu kontakt ploca ili deo Ciss-a ?

tri somica za deo ciss-a
a koliko te je ciss kostao sveukupno kad si ugradjivao ?

Jeste skupo, ali nisam imao izbora. Bese davno sa tim ciss-om, mislim da je bio oko 50E ciss za Epson, jeftiniji je daleko u odnosu na one za HP.

tako je to je cena koju i ja pamtim za tvoj model stampaca.
Ne znam kako stojis sa kintom al moje mishljenje je da si trebao da dodas jos dvajs eura i da promenis ceo ciss. Al shta je tu je. Sledeci put razmisli prvo da onda placaj.

Nazad
Vrh Dno