Šta je novo?

Epson L110 vs HP CP1025 ?

Borko

Čuven
Učlanjen(a)
20.02.2001
Poena
630
Nisam pratio štampače u poslednje vreme, a moj kum se dvoumi između ova dva modela. Prvi je Epson CISS, a drugi HP laserski. Rekli su mu da Epson dođe jeftinije u eksploataciji, tj. rezervoar se puni mastilom koje je mnogo jeftinije i od recikliranih tonera za HP. Doduše ne znam cene za reciklirane tonere za HP, on kaže da idu i do 3.500,00 do 4.000,00.

Potreban mi je savet za njega šta bi bio bolji izbor.

Znači 4 * 1000,00. Koliko strana može da izvuče sa tim recikliranim punjenjem ? Prestaje da štampa kada nestane bilo koja boja, jel tako ? Da li se kod ovog HP-a, sa tonerom menja i valjak ili ne ? Ako se valjak ne menja sa svakim tonerom, onda će na HP CP 1025 pre otići valjak nego na Epsonu glava.

I mene interesuje, da li je neko duze vreme koristio epson, da napise neko iskustvo?

Procitao sam ovaj koment. ne znam koliko je objektivan?
"Neverovatno los stampac, a verujem da i drugi modeli iz ove serije nisu bolji. Verovatno L800 jedino valja. Ovaj model je vanredno jadan, nekvalitetan i sve najgore. Pokvario se posle nedelju dana. Ulaganje papira nije dobro reseno. Izgleda im je to boljka. Definitivno ne kupovati ovo G... od stampaca. Kazu da je namenjen za 1000 strana mesecno, negde se pominje da mu je garancija godinu dana ili 12000 strana. Pa sta ce mu onda ovaj sistem za napajanje mastilom? Za tako mali opseg stampe bolje uzeti nesto drugo. Da sam ga video uzivo pre kupovine sigurno ga ne bi kupio. Al doneli u kutiji, lepo izgleda na slici... I da dodam, Epson ima katastrofalan servis u Beogradu"

Imam L210 i pozitivno sam iznenađen kvalitetom i mogućom količinom štampe sa jednim punjenjem.Pre njega sam koristio Pixme,i nema tu neke drastične razlike u kvalitetu štampe.Štampao sam do sada oko 500 A4 otisaka(50% popunjenost,prosek),a boje su na 70% popunjenosti.Jedini problem kod njih je ograničen broj otisaka,posle čega mora reset(softverski),ali i za to ima lek na netu.Moj utisak je skroz pozitivan.

4 meseca.Prijatelj ga ima preko 2god.Radi i dan danas kao prvog dana.Samo original dopuna mastila.Zbog toga sam ga i uzeo,mada mu ni ja nisam verovao.Kad je on kupovao bili su preko 20K din.,sad su 14K.

na "pragu" sam kupovine hp cp1025. samo me interesuje PROVERENA informacija. da li radi na windows 10 x64, tj rade li drajveri sa win 8, pošto su to poslednji sa zvaničnog sajta koliko sam video. molim što brži odgovor. hvala

Vrh Dno