Šta je novo?

Epson jastučić za mastilo

n1tr0dr

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2011
Poena
180
Epson L386 je počeo da prijavljuje grešku za koju u uputstvu piše da se odnosi na jastučić za mastilo, kome je potrebna zamena. Iako je uređaj davno izašao iz garantnog roka, zvao sam ovlašćeni servis, ali oni ne žele da daju bilo kakve procene preko telefona već moram da odnesem uređaj njima i da sačekam da mi jave mejlom. Nisu mi baš blizu, a i bojim se da će se odužiti dobijanje povratne informacije.

Na internetu vidim da postoje programi koji resetuju neki brojač koji se odnosi na taj jastučić pa da bi trebalo na taj način ova greška da nestane. Ima ih raznih, a zajedničko im je da traže da se kupi licenca za njihovo korišćenje (10 - 20 evra) pa bi mi značilo ako je neko već koristio neki i uspešno rešio problem, da mi napiše sa kog tačno sajta ga je kupio. Neki sajtovi izgledaju sumnjivo pa nisam siguran da li softver koji nude uopšte rešava problem. Takođe, ako je neko nosio štampač u servis koji za ovu uslugu nije naplatio pola njegove vrednosti, značilo bi da napiše gde.

Capture.PNG

dulenator

Slavan
Učlanjen(a)
14.08.2005
Poena
345
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i5 10600K + RAIJINTEK Ereboss + ventilator Noctua NF-P12 (kupljen 2010. i radi još uvek k'o sat :o)
Matična ploča
ASUS Prime B560M-A
RAM
2x16GB DDR4 3200 Kingston Fury Beast
GPU
ASrock Challenger 6700 XT
Storage
Crucial CT500P5SSD8, WD Blue WDS500G2B0A, SanDisk SSD Plus 1000GB, Samsung HD204UI + razni 2, 3, i 4TB HDD-ovi
Zvuk
ASUS Xonar DX + Microlab H-500D
PSU
LC Power Arkangel Metatron LC8850 V2.2
Kućište
Neko MS Industrial
Monitor
LG Flatron W2443T
Miš & tastatura
Chicony WUG-0570
Laptop
ASUS VivoBook S14 (M433UA-EB521)
Mobilni telefon
Realme 5 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Koristio sam program iz ovog video snimka i resetovao brojač bez problema. Instalirao sam ga na nekom test kompu, za svaki slučaj, ako je neki virus, ali deluje da nije. :D

mlax37

Poštovan
Učlanjen(a)
13.11.2013
Poena
80
Ne moraš da plaćaš za te programe. Ja sam skinuo besplatan i uradilo je posao. Pogledaj na youtube ima mnogo uputstava za to. Ako se ne snađeš piši mi na pm, ja ću ti poslati onaj koji sam ja koristio. Uradio sam to pre godinu dana i radi odlično. U principu morao bi i da opereš te jastučiće fizički i da propustiš ovaj softver koji će resetovati broj kopija ali za prvi put i ne moraš da fizički pereš jastučiće

OP
OP
N

n1tr0dr

Cenjen
Učlanjen(a)
24.11.2011
Poena
180
Hvala obojici! Iskoristio sam program iz snimka koji je linkovao @dulenator. Mislio sam da će moći da se poveže sa štampačem preko virtuelne mašine, ali nikako nije hteo pa sam odlučio da rizikujem i pokrenuo ga direktno. Resetovao je brojač i sada ponovo štampa. Nisam prao jastučiće, drugom prilikom ću.

Čisto informativno, ovaj problem mi se javio nakon oko 10 hiljada odštampanih stranica.

Vrh Dno