Šta je novo?

EPSON EcoTank L6290 i pitanje vezano za učestalost štampanja?

zexoni70

Slavan
Učlanjen(a)
30.10.2007
Poena
445
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen™ 7 9700X & DeepCool AK620 ZERO DARK ZORIA
Matična ploča
Gigabyte X870E AORUS PRO
RAM
Kingston FURY KF568C34BBEK2-32GB DDR5-6800 CL34
GPU
Gigabyte RTX 4060 Ti WINDFORCE OC 16G
Storage
Samsung 990 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD 1TB i WDC WD4005FZBX 4TB
Zvuk
On board Realtek ALC1220 HD Audio, Altec Lansing 5100, Denon AVC-X6700H
PSU
CORSAIR RMx Series RM850x Fully Modular Power Supply ATX 3.1 & PCIe 5.1 (CP-9020270-EU)
Kućište
NZXT H7 Flow Black
Monitor
Dell UltraSharp U2724D
Miš & tastatura
Logitech G502 SE Hero, Gigabyte FORCE K83
Ostale periferije
EPSON EcoTank L6290
Mobilni telefon
Samsung Galaxy A54 5G
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima, nedavno sam pazario štampač EPSON EcoTank L6290 i mogu reći da je odličan uređaj.

Ali me zanima koliko učestalo nedeljno, mesečno... mora da se odštampa bar po neka stranica da boja u glavi štampača ne bi slučajno zapekla?
Tj. koliki vremenski period ne mora da se odštampa nešto da ne bi došlo do toga da boja u glavi štampača ne zapekne i glava štampača se ošteti, jer navodno EPSON napominje da je to serija štampača sa novom tehnologijom sa PRECISION CORE Heat-free glavama bez kertridža?

Hvala!

Pozdrav svima, nedavno sam pazario štampač EPSON EcoTank L6290 i mogu reći da je odličan uređaj.

Ali me zanima koliko učestalo nedeljno, mesečno... mora da se odštampa bar po neka stranica da boja u glavi štampača ne bi slučajno zapekla?
Tj. koliki vremenski period ne mora da se odštampa nešto da ne bi došlo do toga da boja u glavi štampača ne zapekne i glava štampača se ošteti, jer navodno EPSON napominje da je to serija štampača sa novom tehnologijom sa PRECISION CORE Heat-free glavama bez kertridža?

Hvala!
Ово и мене интересује, треба да купим исто нови, не бих поново ласерски.
Иначе пре кад сам имао инкџет ја сам штампао једном недељно(користио не користио) неку страну за проверу, да избегнем управо ово што помињеш.
да ли можеш дами кажеш какоо си задовољан скенером/штампачем и посебно софтвером, пошто је то обично катастрофа?

Ово и мене интересује, треба да купим исто нови, не бих поново ласерски.
Иначе пре кад сам имао инкџет ја сам штампао једном недељно(користио не користио) неку страну за проверу, да избегнем управо ово што помињеш.
да ли можеш дами кажеш какоо си задовољан скенером/штампачем и посебно софтвером, пошто је то обично катастрофа?
Pazi skener radi odličnio i štampač se lako nalazi preko mreže i bez drajvera. Kada instaliraš drajvere onda imaš sve funkcionalno i ja za skeniranje koristim programčić NAPS2 koji lepo vrši posao!

Taj program je dobar i za starije stampace npr pixma mp140 driver od win 7 i naps2 i moze da se koristi ko skener ovaj je resetovan bez ketridza jer je imao gresku 5 pa sluzi kao skener.A gledam i ja nesto kombinovano kad mi treba stampa u boji imam laserski za crno belo koristim ml 2165 samsung sa hakovan fw tj ne gleda cip uvek kaze da je toner 100%.

Slažem se. S tim što to treba shvatiti kao okvirni period.

S vremena na vreme ćeš morati da radiš čišćenje glave (kroz drajver), ali iz nekog iskustva sa WorkForce modelima - uglavnom više pomaže Power Ink Flushing (isto kroz drajver).

Dobar dan ljudi...
Zanima me da li neko ima informaciju koliko stranice PUNE bojom(full color pages) može da traje jedan toner sa bojom, kad ga dopunjavam sa bočicom od 70ml?

Izvinite što nastavljam davno zamrli razgovor, ali imam isti štampač pa me interesuje od ljudi koji imaju iskustvo sa njim...

Nazad
Vrh Dno