Šta je novo?

EPS placeni banneri, ali zasto?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Poštar

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2005
Poena
455
Slucajno videh na blicu malopre, sa desne strane banner Elektroprivrede Srbije.
Ok, nelogicno mi sta se sada monopolista reklamira, kao da mozemo da biramo preko koga cemo struju LOL, kao hoce da istakne u prvi plan reklamom ili sta vec?

I tako gledam u ucitani sajt (bolje ne idite na isti, cist podrum) i razmisljam, hoce da dignu cene struje za 10%, reklamiraju se na blicu (mozda im Blic nije platio struju, pa sada kompenzuju) kao da im posao zavisi od internet posete ili nedaj boze prisutnosti u medijima...ali onda shvatim da nemam skolu za to, i odlucim da pitam na benchu:

Zasto EPS placa isticanje svog bannera, tj. radi na internet reklami kada nema sta da se vidi na sajtu?

Partijski kadar koji čini uslugu nekom svoj partijskom kolegi ili poslovnom partneru za određen procenat.
Dečije kantice za pesak , ventilatori i holandske klompe iz "Tesne Kože" su sličan primer.

Zasto se EPS reklamira pojma nemam niti me zanima

Ali uopste nije nelogicno da se monopolist reklamiraju

Zasto nabildovani ljudi idu u teratnu ?
Zasto hladnu vodu stalvjamo u frizider ?

Izgubice te misice ako ne vezbaju ..
Ugrejace se voda ako stoji napolju...

Tako ce i brend monopolsite da izugibi na vrednosti...
To mu odma ne znaci nista ali jednog dana kad vise ne bude monopolista itekako ce znaciti

Nije isto biti monopolista i jedini na trzistu... Pogotovo ako prodajes robu koja je neophodna... Brend EPS-a je tu totalno nebitan...

i losa ti je analogija u ovom slucaju...

Poslednja izmena:
Aj opet procitaj post pogotovu prvu recenicu

[teorija_zavere]
Sede urednik Blica i direktor "za nesto tamo" u EPS-u, krkaju mesiste u nekom restoranu na Ibarskoj, i ovom iz EPS-a zazvoni telefon, zove ga zena da mu se pohvali kako je nasla extra povoljan aranzman za Bali u novembru, svega 4000e za dvoje. Ovom se smraci jer ga opet smara za taj Bali, iskoluta ocima, spusti slusalicu i malo porazmisli pa upita urednika koliko kosta reklama na Blicovom sajtu. Ovaj mu odgovara 5000e dve nedelje. Disa iz EPS-a opet malo porazmisli pa kaze, pazi posto smo mi najjaca firma u Srbija neka to bude 20000e za 4 nedelje, onaj visak od 10000e cemo da podelimo ti i ja, moze? Ma naravno da moze, odgovara mu ovaj iz Blica i narucuje jos 20 rolovanih cevapa i 2 dupla Vinjaka.
[/teorija_zavere]

I ti si sada dosao ovde da lupas glavu otkud tamo reklama :p Srbija bre :p

Aj opet procitaj post pogotovu prvu recenicu
procitao ja dobro tvoj post i on nema nikakve veze sa temom... to je poenta, izmedju ostalog...

: kad naucis nesto o ekonomiji i marketingu moccicemo da diskutujemo

Poslednja izmena od urednika:
Pa novac mora nekako da se prelije sa računa EPS-a na račun agencije/preduzeća koja pravi reklamu ili vrši uslugu reklamiranja. Sad da je istraživačko novinarstvo razvijenije, neko bi našao ko to šta drži.
Bilo je i reklama za NIS i to je ista priča.

Koja na ovom forumu stvarno nema šta da traži, jeste čuli da Apple održava live stream večeras? :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno