Šta je novo?

EPS - novi ISP od 2010 god ?

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Evo informacije u SK da EPS planira da pocne sa providingom od 2010 tj 2011 godine :D:d

I naravno dace pakete od 256/128 ; 384/128 ; 512/ 192;
Kad su svi krenuli sa ovim brzinama sto ne bi i EPS,samo ce se on hvaliti kako ima veci upload :)

Mozda ce se baviti samo veleprodajom posto imaju veoma razgranatu mrezu optike koja prevazilazi njihove unutrasnje potrebe a mozda... 2011 dobijemo optiku do kuce he he he.
Hmmm, lepo je nadati se ali kad pomislim o kome se radi, o monopolisti mozda i gorem od telekoma, ipak nema nista od toga.

Na Telforu pre 3 godine, cini mi se, prisustvovao sam prezentaciji EPSovog resenja razvlacenja optike koturom preko vodova. Mnogo jeftinije nego kopanje i uduvavanje kablova zemljom.
A ovi iz Telekoma, otpala im vilica... Pa kako, pa zasto, pa ko vam je dozvolio?!?
Hehehe, padaj padaj monopole...

U Svajcarskoj se vec koristi internet preko strujnih kablova. Ovo je proverena formacija jer moj stric to koristi u Bernu. E sada kako to radi, odnosno brzine (protok) i kako se to odvaja od elektricnog napona nisam bas upucen. Ako nekog zanima neka googla pa ce naci. Znaci u ovom trenutku Telekom gubi bitku sa last mile.

znaci uskoro mozemo ocekivati i EPTV (Elektro protocol TV)

Tesko da ce EPS nategnuti sive celije i novcanik da poradi na takvom prenosu.Kao sto rece IsNoGood , razvlacice samo optiku preko bandere uz strujne kablove . :type:
Malo zvuci i kao SF : opticki kabal do kuce i 50/25 Mbita ....za pocetak . LOL

Poslednja izmena:
Nije to nista novo, odavno kod nas postoje uredjaji kojima mozete povezati kompove preko strujne instalacije. Za nas kao potrosace je dobro ukoliko budemo pored Telekoma, imali jos ponudjaca last mile infrastrukture.

Sto vise, to bolje.

Poslednja izmena:
ja mislim da je pre dva dana izašao netgearov uređaj u americi.
ne kažem da je prvi, ali je sigurno dostupniji širim masama.
u paketu dobiješ dva adapter look-a-like uredjaja i na svakom ima dva ethernet porta.

a što se tiče electro-neta, čitao sam pre dve-tri godine u hrvatskom PC Chip-u. jako zanimljiv tekst, ne sećam se detalja.

ovo je jako zanimljiva tema a netgear-ov uredjaj koji se spominje je bio testiran u najnovijem SK,inace je to ovaj proizvod http://www.netgear.com/Products/PowerlineNetworking/PowerlineEthernetAdapters/XEB1004.aspx
Zanimljivo resenje,mada se koliko sam shvatio odnosi samo na umrezavanje za sada,ali verujem da onda nije problem da kada se ta tehnologija malo doradi jednog dana i krene i narodne mase,uskoro cemo traziti slobodan steker da nabodemo prikljucak za internet :)

Telekom nece koristiti tu vrstu prenosa postojecim kablovima ,vec koliko se iz nekih tekstova vidi , razvlaciti opticke pored postojecih strujnih :-devil-:

EPS da, moja greska :wall:

Vrh Dno