Šta je novo?

Epox NPA7I !!!

Poglavica

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2004
Poena
609
Treba mi brz odgovor kakva je ova ploca po karakteristikama ,zato sto imam mogucnost da je kupim danas, a ne znam nista o njoj.Znam samo da je NF4-x ploca i za socket 754.Da li je vredi uzeti?

Vidim konacno su resili layout k'o svet... Memorija stoji lepo, IDE takodje, kuler odlicno u odnosu na slot za grafiku...

1. Mogli su i konektor za napajanje da bace levo, iznad IDE konektora

2. Nije full size ATX, ja je nikad ne bih uzeo zbog toga, al ajde...

3. Moglo je i pasivno da se hladi, ovo ce da bruji posle 2 nedelje, mozda i manje...

Ne znam za cenu, ali ako je tu negde oko 70 eura, vredi probati...

4. Ocajno los polozaj FDD konektora.....razvuci ce se kabl preko ploce i coolera za cipset

5.Ocajno los polozaj PCI-E x16 slota, jer prvi sledeci slot (PCI) nije upotrebljiv.

4. Pa i nece bas, eto ja sam koristio rounded floppy cable dok sam imao flopi u masini i taman sam mogao lepo ispod da ga provucem da se ne vidi i nicemu ne smeta, medjutim onda sam shvatio da ni sam ne znam zasto mi uopste stoji flopi u masini :D pa sam ga okacio lepo na policu...

5. Kao sto je slucaj sa 99,8% ploca i slotova... Da nisu stavili slot ne bi ga zauzimao pa onda to nikome nebi ni smetalo :)

Isto tako razmisljaju ljudi kada kupuju komp, kome treba floppy ... i uvek zatreba
kada se najmanje nadaju.

5. 2 PCI slota je malo , mogli su da stave da PCI-E x16 slot bude najblizi
procesoru i tada ne bi bilo problema ovako ...
Poz

Odustao sam od kupovine ove ploce, uzecu Msi k8n neo v2.0.Hvala svima na pomoci!

Tarmi Ricmi je napisao(la):
4. Ocajno los polozaj FDD konektora.....razvuci ce se kabl preko ploce i coolera za cipset

5.Ocajno los polozaj PCI-E x16 slota, jer prvi sledeci slot (PCI) nije upotrebljiv.

Za flopy ima resenje da ne smeta da se podvuce ispod ploce, posto iovako nema krajne srafove jer nije full atx.

Sto se tice PCI, itekako je upotrebljiv, ako graficka nije dual slot, odnosno neka 7800 ili neka slicna zverka koju naravno niko ne tera na value konfiguraciji, pa tako da to tesko moze biti proble, btw tako je na malte ne svim nf4x plocama.

Poglavica koja je bila cena, i koji je razlog sto si odustao od kupovine.

Poglavica je napisao(la):
uzecu Msi k8n neo v2.0

... I tu ces da se zayebes za medalju ...

Bolje uzmi EPoX-a, bolji je bilo kakav EPoX od tog MSI-a...

Vule a sta mi ti drugo predlazes do 80 evra, da moze bolje da se klokne od ovog MSI-ja ,a da ima u prodaji i da ima gigabit lan posto mi je to neophodno i naravno da ima agp slot za gore navedenu kartu.Epox 8kda3j nema nigde u prodaji,trazio sam.Pozdrav

Vule a sta mi ti drugo predlazes do 80 evra, da moze bolje da se klokne od ovog MSI-ja ,a da ima u prodaji i da ima gigabit lan posto mi je to neophodno i naravno da ima agp slot za gore navedenu kartu.Epox 8kda3j nema nigde u prodaji,trazio sam.Pozdrav

Izvini sto sam radoznao ali zasto ti je neophodan gb lan?

Pa zato sto umrezavam dva kompa kod kuce,i na ovom jednom mi je gigabitna mrezna ,znaci da bi mi prenos podataka sa jednog kompa na drugi bio brzi.Uzeo sam Msi k8n neo fsr v2.0,sutra je ubacujem pa javljam utiske.Pozdrav!

Pa zato sto umrezavam dva kompa kod kuce,i na ovom jednom mi je gigabitna mrezna ,znaci da bi mi prenos podataka sa jednog kompa na drugi bio brzi.

Biće to mnogo skuplje nego što se nadaš ...
Ne ide tek tako lako.

Nazad
Vrh Dno