Šta je novo?

Epox i 400MHZ?

vidakm

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Da li Epox 8rda podrzava procesore sa FSB na 400 MHz. Na kutiji pise FSB ultra 400 support ali je to ipak 8rda. Skidanjem najnovijeg Biosa pojavila je i stavka nforce2 400 ultra enabled. Sta je tu istina...

vidakm je napisao(la):
Da li Epox 8rda podrzava procesore sa FSB na 400 MHz. Na kutiji pise FSB ultra 400 support ali je to ipak 8rda. Skidanjem najnovijeg Biosa pojavila je i stavka nforce2 400 ultra enabled. Sta je tu istina...

Sta ti znaci "ali je to ipak 8rda"?
Naravno da podrzava, doduse mozda je prvo izdanje te ploce imala problema, ali samo mozda, novije revizije sigurno podrzavaju, pa cak i veci FSB od 200.

Uostalom overklokuj procesor pa ces videti sta se desava...

Pozdrav
:wave;

Znaci da u zvanicnoj specifikaciji stoji da ploca podrzava procesore koji rade do 333MHz FSB(ne mislim na occ do 400 MHz , to radi ok). Dakle da li mogu u 8rda da utaknem Barton 3200+ na 400 MHz FSB...

vidakm je napisao(la):
Znaci da u zvanicnoj specifikaciji stoji da ploca podrzava procesore koji rade do 333MHz FSB(ne mislim na occ do 400 MHz , to radi ok). Dakle da li mogu u 8rda da utaknem Barton 3200+ na 400 MHz FSB...

Mozes, kod mene i 2600+ koji je inace predvidjen za 133 radi na 205. Verzija ploce koja nije bila oznacena sa ULTRA nije mogla da mi na ovom procesoru izvuce vise od 185.
Bodi i vozi. :happy:

Ako nisi siguran da li ti je ploca ultra400 sto moze da se desi ako je nesto starija serija, a mrzi te da skidas heatsink sa northbridge-a, skini program CPUid i pogledaj sledeci ekran

Ako ti ispise ovakav podatak onda je 400FSB podrzan, naravno sa novim BIOS-om.

Pazi, ploca je sigurno ultra 400 i occ ide preko 200, ali da li je neko imao iskustva iz prve ruke sa 3200+ na 400? (Ploce koja se occ preko 200 ne znaci da podrzavaju procesore na 400)

Ako na kutiji pise FSB ultra 400 support onda ti ploca podrzava 200MHz procesore, samo obaveno skini najnoviji bios.

Vrh Dno