Šta je novo?

Epox EP-8RDA3+ Pro vs. 1T/2T

Dark_AveNGER

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Jedno laicko pitanje:

Da li neko zna da li je na nFORCE 2 Ultra 400 plocama ukljucen ili iskljucen parametar za memoriju poznatiji kao 1T/2T posto meni Sandra2004 prijavljuje da mi je 2T a ja bi hteo da bude 1T i kako to promeniti? :trust:
Da li je potrebno flash-nuti modovan BIOS ili nesto drugo? :trust:

Hvala unapred!
Pozdrav.

Na nF2 plocama je po defaultu 1T command rate, uglavnom i to vazi skoro uvek za Epox-a. Command Per Clock 2T moze da se menja za sada jedino na DFI Lanparty NF2 rev2 plocama. Na Abitu se menja tako sto se flesuje modovan bios sa 2T CPC. Na Epox-u 8RDA+ i 8RDA3+ ne moze, t.j. ne postoji takav bios, barem ja nisam mogao da nadjem. Za 8RDA3+ pro tek ne postoji.

Verovatno mislis na command per clock vrednost. Na ABIT-u nema mogucnosti izmene te vrednosti (kod mene stoji 1T sa stock BIOS-om), pozeljno je 2T ako imas 2 dvostrana modula (ja sam stavio modovani BIOS za AN7 jer koristim 2x512MB a sa stock BIOS-om ne mogu da prodjem memtest86). Za sada znam da samo DFI NF2 ploce podrzavaju promenu ovog parametra iz BIOS-a. Za Abit postoji resenje u vidu modovanog BIOSa, verovatno postoji isto i za EPoX.

EDIT: Poslali smo u isto vreme :)

Poslednja izmena:
@ drfedja
Ako kazes da je na EPOX plocama uvek 1T, zasto glupa Sandra kaze da je 2T! Znaci da taj program i nije nesto merodavan?? I kako i na koji nacin ja da vidim tacno koji su parametri podeseni? Sa kojim programom je to moguce?
@Lukija
Da, mislio sam na Command Per Clock, u trenutku pisanja nisam mogao da se setim pa napisah 1T/2T - jer se zna!
Hvala i pozdrav.

Nabavi noviju verziju Sandre,
jer starije verzije daju pogresne informacije....mada ko da veruje zenskoj osobi :d

Poslednja izmena:
Probaj program Central Brain Identifier (pod Tweaks). Tu mozes cak i da menjas 1T i to provereno radi kod mene (sa stock BIOSom ocitava 1T sa modovanim 2T). Cako mozes i da menjas vrednost mada kod mene zamrzne sistem.

http://cbid.amdclub.ru/files/cbid74b.zip

Zasto je pozeljno da Command per clock sa 2 x dvostranim modulima bude 2T...? Kod mene je sa TicTac D26 Manta Rays XT 1T a imam 2 dvostrana modula... Ja sam mislio da je bolje da je na 1T... Moze li neko da mi pojasni...?

Ne mora da bude 2T osim ako postoje problemi sa memorijom. 2T je uglavnom preporuceno za 2 dvostrana modula od po 512MB.

Poslednja izmena:
U programu CBId kaze da je CMD rate 1T a mem transfer iz Sandre Pro Unicode v2004.2.9.104 je 2889-2709. Jel to OK? Mislim da je malo!?
Koju verziju Sandre Vi imate?

Moj je ---> S. Sandra Pro Unicode (Win32 x86) ver.2005.1.10.37
Vreme je za noviju verziju.
:wave:

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Na nF2 plocama je po defaultu 1T command rate, uglavnom i to vazi skoro uvek za Epox-a. Command Per Clock 2T moze da se menja za sada jedino na DFI Lanparty NF2 rev2 plocama. Na Abitu se menja tako sto se flesuje modovan bios sa 2T CPC. Na Epox-u 8RDA+ i 8RDA3+ ne moze, t.j. ne postoji takav bios, barem ja nisam mogao da nadjem. Za 8RDA3+ pro tek ne postoji.
ta DFI Lanparty NF2 ploca, jel bolja od abit NF7-S v2.0?

Naravno da je bolja.

Lukija je napisao(la):
Verovatno mislis na command per clock vrednost.
EDIT: Poslali smo u isto vreme :)
Koliko sam shvatio, Commad Per Clock i Dram Commad Rate je isto sto sija ili vrat. Kod NF2 ploca se zove CPC i kod Intela, a kod A64 i kod VIA KT600 itd... zove se Dram Commad Rate.
Problemi sa ukljucenim Dram Command Rate-om su identicni i na NF2 i na A6, a i pad performansi je ocigledan.

Dark_AveNGER je napisao(la):
@ drfedja
Ako kazes da je na EPOX plocama uvek 1T, zasto glupa Sandra kaze da je 2T! Znaci da taj program i nije nesto merodavan?? I kako i na koji nacin ja da vidim tacno koji su parametri podeseni? Sa kojim programom je to moguce?
@Lukija
Da, mislio sam na Command Per Clock, u trenutku pisanja nisam mogao da se setim pa napisah 1T/2T - jer se zna!
Hvala i pozdrav.
Sandra je lazljiva drolj@ ;) Ne veruj zeni koja laze ! :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno