Šta je novo?

EPoX EP-8RDA3+ Pro - NOVI BIOS!?

Dark_AveNGER

Čuven
Učlanjen(a)
23.01.2004
Poena
630
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li neko zna gde ima da se skine noviji bios za gore pomenutu plocu?

Unapred hvala.

nesha_70 je napisao(la):
probaj na epox.nl ili na epox-usa.
Idi na www.epox.com pa na glavnoj strani izaberi neki od regionalnih sajtova.

Vidi ovo:

epoxusa.com

This domain name expired on 01/24/2005 and is pending renewal or deletion. :d

Ali, probao sam sve to i i dalje stoji bios koji sam vec flesnuo a proslo je dosta vremena od tada, nemoguce da nisu napravili neki noviji??
Jel postoji neki sajt gde mogu da se skinu beta biosi ili biosi drugih "proizvodjaca"?

Ako ces najnoviji "fabricki" instaliraj EPoX Magic BIOS i on ce ti naci poslednju "legalnu" verziju.

Vule je napisao(la):
Ako ces najnoviji "fabricki" instaliraj EPoX Magic BIOS i on ce ti naci poslednju "legalnu" verziju.

Aj' da probam i to cudo, ali ja bas ne volim takav software. Nekako mi je draze rucno da ga flash-ujem!

Dark_AveNGER je napisao(la):
Jel postoji neki sajt gde mogu da se skinu beta biosi ili biosi drugih "proizvodjaca"?

Evo ti link ka Merlinovom modovanom biosu koga sam svojevremeno testirao na pomenutoj ploci,i rezultati su bili dosta bolji od stock biosa:

Merlins Taipain 0.2 BIOS with modified 3.19c NVidia ROMSIP for the following features :-

- Identification of Mobile AMD Athlon XP-M
- Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz (Romsip Modded by -=Merlin=-)
-- TaiPan 0.2 (Optimised 200FSB Register)
- L12 mod built-in
- Bpl 3.19 Cpc Off
- ENABLED CPU Interface
- Alpha Memory Timing

http://hslab.pl/biosy/Beta/8RDA3+/8RDA3+ TaiPan 0.2 Bpl 3.19C 11.10.04.rar

Poslednja izmena:
Optimus Prime je napisao(la):
Evo ti link ka Merlinovom modovanom biosu koga sam svojevremeno testirao na pomenutoj ploci,i rezultati su bili dosta bolji od stock biosa:

Merlins Taipain 0.2 BIOS with modified 3.19c NVidia ROMSIP for the following features :-

- Identification of Mobile AMD Athlon XP-M
- Romsip Bios Tables Cpu Interface 133 & 166 & 200 MHz (Romsip Modded by -=Merlin=-)
-- TaiPan 0.2 (Optimised 200FSB Register)
- L12 mod built-in
- Bpl 3.19 Cpc Off
- ENABLED CPU Interface
- Alpha Memory Timing

http://hslab.pl/biosy/Beta/8RDA3+/8RDA3+ TaiPan 0.2 Bpl 3.19C 11.10.04.rar

Pise da je za 8RDA3+ a moja ploca je 8RDA3+PRO. Ima razlike!? Jel si ti probao na + ili na +PRO ??

Pise da je za 8RDA3+ a moja ploca je 8RDA3+PRO. Ima razlike!? Jel si ti probao na + ili na +PRO ??

Da,nisam primetio da imas +PRO.Ja sam inace testirao na 8rda3+ i sve je radilo bez problema,ipak mislim da nije pametno da flesujes bios koji sam okacio posto se ploce razlikuju.BTW,svojevremeno sam trazio kolegi modovane biose za 8rda3+PRO i nigde ih nisam mogao naci,tako da ti preostaju oficijelni..

Poslednja izmena:
Da,nisam primetio da imas +PRO.Ja sam inace testirao na 8rda3+ i sve je radilo bez problema,ipak mislim da nije pametno da flesujes bios koji sam okacio posto se ploce razlikuju.BTW,svojevremeno sam trazio kolegi modovane biose za 8rda3+PRO i nigde ih nisam mogao naci,tako da ti preostaju oficijelni..

A oficijelnih nema tako da ... :crash: , :D
Prosto mi je neverovatno da su ispeglali sve greske na +PRO i da nema potrebe za novim biosom?? Ili su prestali jednostavno sa razvijanjem biosa za tu verziju ploce?? Ko bi ga znao. Jedino da pisem EPoX-u pa da vidim sta ce da mi kazu?!

Hvala u svakom slucaju na trudu i pozdrav.

Prosto mi je neverovatno da su ispeglali sve greske na +PRO i da nema potrebe za novim biosom?? Ili su prestali jednostavno sa razvijanjem biosa za tu verziju ploce?? Ko bi ga znao.

Rekao bih da je upravo to slucaj tj.verujem da je epox prestao sa update-ovanjem biosa za ovu plocu.Nforce2 polako odlazi u proslost pa naravno i sve ploce bazirane na ovom chipsetu.BTW,ne verujem da bi ti pomoglo kontaktiranje proizvodjaca posto bi oni svakako izbacili update da su ga uradili..

Stoji da je u pitanju bila odlicna platforma(i dalje je) ali srecom dosao je i dostojan naslednik u vidu NForce3(4) chipseta i naravno A64 :smoke:

Stoji da je u pitanju bila odlicna platforma(i dalje je) ali srecom dosao je i dostojan naslednik u vidu NForce3(4) chipseta i naravno A64 :smoke:

:zgran: A da pisemo Merlin-u?? :eyebrows: Da se smiluje na nas?? :trust:

Poslednja izmena:
Sumljam da bi pisanje merlinu imalo neke koristi posto lik svakako ima dosta zahteva za modovanje biosa.Uostalom,pogledaj samo koliko je trebalo vremena da se pojave mod. bios za 8RDA+,a ova ploca je imala veliku bazu korisnika.Opet,mogao bi pokusati ali sumljam da bi nesto postigao posto ljudi poput merlina trenutno rade na modovanju biosa za Nforce4 ploce i 8rda3+PRO im svakako nije interesantna..

Poslednja izmena:
...ljudi poput merlina trenutno rade na modovanju biosa za Nforce4 ploce i 8rda3+PRO im svakako nije interesantna..

Pa da, u pravu si. Ali nFORCE 2 je i dalje tata za neke stvari! :eyebrows:

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Pa da, u pravu si. Ali nFORCE 2 je i dalje tata za neke stvari! :eyebrows:

Pozdrav.

Da se NForce2 kao platforma dobro drzi - svakako stoji,medjutim vreme radi svoje..
:wave:

Nazad
Vrh Dno