Šta je novo?

epox 8rga+

Jovan

Čuven
Učlanjen(a)
18.06.2003
Poena
601
Skoro sam kupio epox 8rga+ plocu i kao novajlija imam par problema sa IGP varijantom (integrisanom grafikom).

1. u igricama imam zvucne efekte ali nemam muziku (samo pod win98se) /hint :!:) drajveri za zvucnu ???/.
2. divx filmovi su ubrzani (samo pod win98se)
3. pri instalaciji winxp-a dolazi do cestih blokada (plavi ekran sa nekim brojevima) /hint :!: memorija ???/.
4. kada (najzad) zavrsim instalaciju winxp pri podizanju sistema cesto dolazi do ponovnih blokada i plavog ekrana ALI kada uspem da podignem sistem sve radi savrseno i nema problema ni sa igrama ni sa divx. /hint :!: memorija ???/

Config:
epox 8rga+ (rev ???? ne znam)
athlon XP 2200+ (cooler Dr.Thermal)
DDR elixir 512MB 333MHz
maxtor 40GB na 5600
TEAC 24X
motorolin modem (neki i u PCI 1.)
/ovo je bukvalno sve sto imam vezano na plocu/

imam samo jedan mem. modul i u memt30 imam oko 650 gresaka u 5. testu i mislim da ga zamenim sa 2x256 ali ne znam sa kojom memorijom posto je nforce2 u IGP varijanti izgleda dosta probirljiv.
Molim svakoga ko ima ovu plocu ili zna nesto o ovim problemima da me posavetuje. Narocito u vezi sa memorijom. Unapred hvala :D

Bez obzira koja je ploca u pitanju - ne valja sto memorija ima gresaka! Losa memorija mozda da napravi rusvaj. Probaj da dignes napon na memoriji ili da olabavis tajminge (stavi BySPD). Proveri da li je cooler dobro monitiran a i da li je napajanje OK (bar 300W).

Nazad
Vrh Dno