Šta je novo?

Epox 8RDA+ magistrala

[Mancha]

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
23.12.2001
Poena
690
Nikada mi nije bilo jasno sta ljudi po poznatim OC site-ovima na netu rade, ali uvek (ili bar od vremena P1, t.j od kada se ja bavim OC) su uspevali da izbace neke rezultate koji su bili prilicno bedni. kad su se pojavile NForce2 ploce, svi su pricali da Asus moze da radi na najvecoj magistrali, i to 190, a evo juce je bio Muzzy kod mene sa t`breadom i Samsung modulima i sa biosom koji ide uz plocu radilo je bez problema sinhrono na 200 FSB. Doduse sa tom verzijom biosa to je i maximum (ponudjen), a sinoc nismo uspeli na brzinu da nadjemo drugu. Jutros sam stavio noviju verziju koja nudi FSB do 250, uz jos par opcija, i sto je zanimljivo, sa mojim Kingstone PC2100 radi sa jos ostrijim setinzima nego sa proslom verzijom biosa, tako da price o malim mogucnostima NF2 ploca po pitanju FSB-a padaju u vodu.

Niko ne kaze da su mogucnosti male, ali su skromne. 😀 200MHz je smesna magistrala, svaka iole bolja ploca mora da ide na 205-210MHz-a. Tog Epoxa je samo jedan lik uspeo da potera na 220MHz-a ali sa jednim memorijskim modulom, sa dva modula mu je max koliko se secam bio 210Mhz-a prilicno nestabilno. U prilogu ti saljem domaci zadatak sa mog KX-a. 😀

Ma moze on i vise (mozda ne 233), ali poenta je u tome da su u skoro svim testovima po netu govorili da ne moze preko 180. Ono sto se ja pitam je koji ***** to testira i sta je on uopste probao, pa je dosao do tog zakljucka. Slicna stvar se desavala pre jedno 5 godina, kada sam ja sa P200MMX (naklokovanim) imao priblizne rezultate u ZD testovima kao neki P2 na nekim od poznatih site-ova, sto nebi smelo da bude ni u kom slucaju. (da ne pricam o klokovanju Cyrixa i jos nekim stvarima koje je moj ortak radio, a koje su na netu zvanicno bile SF).

Aca je napisao(la):
U prilogu ti saljem domaci zadatak sa mog KX-a. 😀

Interesuje me kod Abita, zasto je je FSB uvek za dlaku veci. Kod mene dodaje 0.37 MHz, naravno iskljuceno sve od "enhance for benchmark"? Vidim kod tebe je 0.33.

Aca je napisao(la):
Niko ne kaze da su mogucnosti male, ali su skromne. 😀 200MHz je smesna magistrala, svaka iole bolja ploca mora da ide na 205-210MHz-a. Tog Epoxa je samo jedan lik uspeo da potera na 220MHz-a ali sa jednim memorijskim modulom, sa dva modula mu je max koliko se secam bio 210Mhz-a prilicno nestabilno. U prilogu ti saljem domaci zadatak sa mog KX-a. 😀

Aco i sam znas koliko primeraka KX7 mogu da idu na tako visoke magistrale, tako da verovatno se mogu naci i odgovarajuce Epox ploce. Ne znam da li si video ovaj tread (u pitanju je modifikacija 166FSB procesora u 133FSB posle cega NF2 ploce polete): http://www.xtremesystems.org/forums/printthread.php?threadid=6934

Da li je na KX7 izvodljivo naterati recimo FSB na 200 MHz-a, a memoriju na 233 asihrono, ili npr. FSB 166, a memoriju na 200 MHz?
PS: He he novi smajliji: :cuss: :eye: :d :shock: :wonder: O🙂 ...

Alexandar je napisao(la):
Aco i sam znas koliko primeraka KX7 mogu da idu na tako visoke magistrale, tako da verovatno se mogu naci i odgovarajuce Epox ploce. Ne znam da li si video ovaj tread (u pitanju je modifikacija 166FSB procesora u 133FSB posle cega NF2 ploce polete): http://www.xtremesystems.org/forums/printthread.php?threadid=6934

Mala sala, znam ja da ima malo ploca koje mogu na toliku magistralu, verovatno je ova moja medju boljima u svetu.
:happy: Ali mi se ne svidja nikako da ti moras da kopas po procesoru od par stotina dolara da bi nF2 proradio iole kako treba i to sa samo jednim memorijskim modulom, cemu onda dual? :d

delimir je napisao(la):
Da li je na KX7 izvodljivo naterati recimo FSB na 200 MHz-a, a memoriju na 233 asihrono, ili npr. FSB 166, a memoriju na 200 MHz?
PS: He he novi smajliji: :cuss: :eye: :d :shock: :wonder: O🙂 ...

Ne moze, a i sta ce ti to, nemas nikakve dobitke sa asinhronim radom. Samo sinhrono i sto bolja memorija. 🙂

Aca je napisao(la):
Ne moze, a i sta ce ti to, nemas nikakve dobitke sa asinhronim radom. Samo sinhrono i sto bolja memorija. 🙂

Imenjace mislim da gresis, tako nesto nije dokumentovano ali radi (mada nema nikakvih dobitaka u performansama, cak su i manje)

Namestis plocu sinhrono na 133FSB pa onda resetujes. Potom u izboru za klok memorije stavis 166FSB snimis i opet resetujes. Pri sledecem butovanju setujes zeljeni cpu fsb, a memorija ce ti biti cpu fsb+33MHz-a.

Aca je napisao(la):

Pitam informativno 🙂 . Video sam u testu Gainward & MSI GF4 Ti4200 da je u test masini CPU bio AMD Athlon XP 2100+ MHz (166*10.5), a memorija 512MB PC2700 Samsung @ 207,5 MHz (CAS 2, 2-5-2, 1T, 4 Way, Turbo...). Znam da kod mene, kada setujem FSB166, da da biram za memoriju 166 ili by spd - u oba slucaja memorija radi na 166 MHz...

delimir je napisao(la):
Pitam informativno 🙂 . Video sam u testu Gainward & MSI GF4 Ti4200 da je u test masini CPU bio AMD Athlon XP 2100+ MHz (166*10.5), a memorija 512MB PC2700 Samsung @ 207,5 MHz (CAS 2, 2-5-2, 1T, 4 Way, Turbo...). Znam da kod mene, kada setujem FSB166, da da biram za memoriju 166 ili by spd - u oba slucaja memorija radi na 166 MHz...

Nije mi jasno sta su dobili sa takvom postavkom memorije ali dobro nema veze. Nego cisto sumnjam, prosto ne verujem da Samsung moze da radi na toj brzini sa 1T, ni mnogo bolje memorije ne izdrzavaju 1T na magistralama vecim od 205MHz-a. :sceptic:

delimir je napisao(la):

Da to nije nas byMax? :d Mnogo mi se dopada ovaj zubarski smajli 😛

Alexandar je napisao(la):
Da to nije nas byMax? :d Mnogo mi se dopada ovaj zubarski smajli 😛

Ma citao sam Maxov test Gainward-a Ti4200, pa rekoh da vidim kako je to izveo 😕

Znam da smo se bunili u Benchmark sobi oko tih setovanja...

delimir je napisao(la):
Ma citao sam Maxov test Gainward-a Ti4200, pa rekoh da vidim kako je to izveo 😕

Znam da smo se bunili u Benchmark sobi oko tih setovanja...

A Max je u pitanju, e onda u redu, moze Samsung da radi na 207MHz-a sa 1T. 😀 :d 😛

Nebojsa Lukic je napisao(la):
Interesuje me kod Abita, zasto je je FSB uvek za dlaku veci. Kod mene dodaje 0.37 MHz, naravno iskljuceno sve od "enhance for benchmark"? Vidim kod tebe je 0.33.
ABIT je jos i medju najboljima... I kod mene na KR-u je +0.37 MHz.
Samo se seti legendi poput Soltek-a i narocito ASUS-a, koji po default-u rade na 134 MHz!!! Nije ni cudo sto su onda pri vrhu u nekim roundup-ovima... naravno, ipak ispod ABIT-a i Epox-a 😉
Mislim da sam za ASUS-ov KT400 procitao da je sampion po tom pitanju... radi (bese) na celih 135.28 MHz!! Po default-u...

'Bem ti default...

Nazad
Vrh Dno