Šta je novo?

Epox 8RDA i 8RDA+

Bla

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2003
Poena
604
Trenutno mi secini da su ove ploce mozda best-by resenje...Zanima me razlika izmedju njih.
Ovu prvu imam za 100 e, a ovu drugu za oko 115.E sad posto abita ne mogu da nadjem nigde, najverovatnije cu da uzmem ovu plocu, samo me zanima da li je bolje uzeti ovu sa +...
Da napomenem da mi nije toliko bitan overclock, nego stabilnost u radu i da se ne greje puno...

ja mislim da je ova sa + bolja:):D....
nego ja mislim da te znam...
iz kog si dela zemoona....

Pozdrav!

Bla je napisao(la):
Trenutno mi secini da su ove ploce mozda best-by resenje...Zanima me razlika izmedju njih.
Ovu prvu imam za 100 e, a ovu drugu za oko 115.E sad posto abita ne mogu da nadjem nigde, najverovatnije cu da uzmem ovu plocu, samo me zanima da li je bolje uzeti ovu sa +...
Da napomenem da mi nije toliko bitan overclock, nego stabilnost u radu i da se ne greje puno...
+ donosi DolbyDigital enkoding i FireWire

Na + verziji je zvucna koja je po nekima jednaka Audigy 2ci I Firewire, sto je bar po meni vredno tih 15e

+ ima i kvalitetnija napajanje za procesor... (bolje mosfetove)

Ploce su potpuno identicne, osim sto 8RDA+ ima Fire Wire 1394 chip na ploci i nVidia nForce2 MCP-T sa 5.1 APU zvukom, dok 8RDA ima najobicniji AC97 codec interfejs. Razlika je 12-13 evra, te se vise isplati 8RDA+ zbog boljeg zvuka.

Bla je napisao(la):
8RDA+, zbog fenomenalnog zvuka... a i jos nekih sitnica.
Stabilna ubi Boze (sta bre to uopste znaci?! to je termin karakteristican za one "O/C ploce" tipa GB i Chain... k'o da moja pa nije stabilna, iako ima 70-ak MHz visi FSB od doticnih), a za grejanje... Heh, ne brini, na 8RDA(+) ce ti CPU biti garantovano naj'ladniji od svih nF2 ploca :D
Trust me... ;)

Samo, ako neces O/C... onda nemoj ni EpoX-a! :beat:

Vrh Dno