Šta je novo?

Epox 8krai-x

Nostromo

Čuven
Učlanjen(a)
09.08.2002
Poena
604
Nedavno je mom ortaku struja sprzila plocu Abit NF7-S i napajanje pa je kupio polovnu Epox 8KRAI-X i Xilence napajanje od 500W. To smo sve zamenili i ukljucili masinu, medjutim u prvo vreme ploca nije prepoznala nijedan od dva SATA harda koji postoje na njoj. To smo nekako resili sa dzamperima i sada se vide oba harda. Medjutim prilikom podizanja sistema stalno se otvara onaj meni za biranje izmedju Safe i normalnog moda i tu stane. Prvo sam mislio da je Win riknuo pa sam krenuo u reinstalaciju gde se poceo javljati problem iznenadnog gasenja masine usred inicijalizacije instalacije, znaci masina se gasi, a da ne dodje ni do onog dela gde se bira izmedju popravke (Repair) i sveze instalacije windowsa. Samo se cuje jedno klik i posle par sekundi dodje do gasenja. Probao sam da skinem taj hard i stavim ga na moju masinu i tamo instaliram novi Win i to je radilo ali kada sam ga vratio nazad opet dodje do menija za Safe mod i tu stane i ne mrda. Proverio sam i sve ostale komponente da li rade i sve je OK.Da li mi moze neko pomoci u vezi ovoga?

Zamenili ste konja magarcem ...
Via KT600 cipset je krs a i te epox ploce su jako bagovite
Treba proveriti komponente, posebno memoriju pomocu npr. goldmemory testa
Takodje treba malo cackati i po bios-u, recimo setovati memoriju da radi sinhrono
sa procesorom ...
S'obzirom da si na tvom racunaru instalirao windows a zatim probao na drugoj masini
da ga podignes odgovor na tvoje pitanje glasi :
Pomoci ti moze neki servis.

Vrh Dno