Šta je novo?

epox 8k9a

savap

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2003
Poena
610
kakva je ova ploca po pitanju overklokerskih mogucnosti?
Da li je tacno da na njoj ne moze da se menja mnozilac?
kako se slaze sa ati-jevim karticama i da li je izbirljiva po pitanju memorije?
tnx

Ovako:

1) dobra overklok ploca ne u samom vrhu ali dosta dobra
2)naravno, mnozilac moze da se menja
3)Kod mene je sa ati-jem u kobinaciji i sve odlicno radi
4)memoriju zvekni koju hoces (naravno ddr)

Moze da se menja mnozioc, ploca je odlicna, stabilna, tutkao sam u nju sve i svashta jer je imam na mashini na kojoj radim na poslu i nikakav problem do sada nisam imao. 8xAGP, kondezatori su ovaj put malo pomereni tako da staju i malo veci qler-i (SPIRE SuperRock staje za dlaku), jednom recju odlicna ploca ali nikako da prezalim sto ne mogu da menjam rucno AGP/PCI takt nego prema menjanu FSB-a on ti automatski kaze koliki je takt AGP/PCI (133 i 166 vracaju na 66/33

dell je napisao(la):
Ovako:

1) dobra overklok ploca ne u samom vrhu ali dosta dobra
2)naravno, mnozilac moze da se menja
3)Kod mene je sa ati-jem u kobinaciji i sve odlicno radi
4)memoriju zvekni koju hoces (naravno ddr)
A koja druga KT-400 ploca ti je u vrhu? Koliko se ja razumem, tu su Abit, Epox i jos dosta praznih mesta pa MSI i Asus. Ovde ne racunam nF2 ploce.

Combuster je napisao(la):
Moze da se menja mnozioc, ploca je odlicna, stabilna, tutkao sam u nju sve i svashta jer je imam na mashini na kojoj radim na poslu i nikakav problem do sada nisam imao. 8xAGP, kondezatori su ovaj put malo pomereni tako da staju i malo veci qler-i (SPIRE SuperRock staje za dlaku), jednom recju odlicna ploca ali nikako da prezalim sto ne mogu da menjam rucno AGP/PCI takt nego prema menjanu FSB-a on ti automatski kaze koliki je takt AGP/PCI (133 i 166 vracaju na 66/33
To ti je problem do VIA KT-400 chipseta. PCI i AGP nisu fixni, kao kod nForce2 ili i845PE cipsetova. Tek ce KT-600 ili mozda KT-400A imati fixan PCI - AGP. KT-333/400 podrzavaju max 1/5 PCI delilac.

Hvala na objasnjenju. Na poslu furam 8K9a a kuci imam EP-8K5A2+ dakle RAID, FullATX, i ostali gadzedi i ni na jednoj ne mogu da menjam AGP/PCI delioce... Mada kuci sam bez dizanja voltaze naterao braon AthlonXP 1700+ sa 133 na 166 magistralu bez problema (nisam isao vise jer sam hteo da mi AGP/PCI ostane 66/33). Nisam terao dalje dok ne obezbedim bolje hladjenje. Imam jos dva pitanja:
Zasto mi na Epox-u 8K5A2+ voltaza procesora izlazi na 1.79 na default setovanju??? Kada sam mu u bios-y stavio 1.725 voltaza je izasla na 1.76
Napajanje ili ploca shta li je u pitanju?
I da li je istina da IDE kontroleri crkavaju na KT400 plocama posle 2-3 meseca. To sam cuo i za sada se pokazalo kao netacno jer na poslu imam 8K9A i svashta sam radio i dual boot WinXP Linux pa samo Linux pa reinstalacija milion puta zbog menjanja hardware-a i hard disk-ova jer mi ova masina sluzi kao test masina (sve shto dobijem novo od hardware-a ubadam na nju...) i dosada nijedan problem nisam imao. Napominjem da redovno update-ujem BIOS.

drfedja je napisao(la):
A koja druga KT-400 ploca ti je u vrhu? Koliko se ja razumem, tu su Abit, Epox i jos dosta praznih mesta pa MSI i Asus. Ovde ne racunam nF2 ploce.

Mislio sam zbog agp/pci zakljucavanja, medjutim i na to si posle odgovorio.
--To ti je problem do VIA KT-400 chipseta. PCI i AGP nisu fixni, kao kod nForce2 ili i845PE cipsetova. Tek ce KT-600 ili mozda KT-400A imati fixan PCI - AGP. KT-333/400 podrzavaju max 1/5 PCI delilac.--

I nisam mislio nista protiv epox-a jer doticnu plocu i ja imam,a moj odgovor se nije odnosio na samo na kt chipset vec uopste na AMD platformu

Nazad
Vrh Dno