Šta je novo?

EON za Smart TV - aktivacija kodom [za EON browser/mobilnu aplikaciju postoji posebna tema]

Na eon box dešava se ponekad da bude crn ekran. Ide samo ton.
Dovoljno je da se vrati par sekundi unazad i onda krene i slika. Nakon toga radi kako treba.
 
da li je neko zainteresovan za paket Eon mini paket? da podelimo, pisite u inbox
 
Uh, i ja imam problem sa kanalima preko eon TV app na mi stick 4k... Problem je sa n1, nova s, sk kanalima i neki cine*** (da li cinemania ili cinestar ne secam se)... Zablokira slika a zvuk ide normalno...
 
Решење је инсталирати старију верзију. Најбоље 4.0.32936
 
Poslednja izmena od urednika:
Uh, i ja imam problem sa kanalima preko eon TV app na mi stick 4k... Problem je sa n1, nova s, sk kanalima i neki cine*** (da li cinemania ili cinestar ne secam se)... Zablokira slika a zvuk ide normalno...
Druže, može li mala pomoć oko aktivacionog koda koji mi se pojavi na TV-u? Imam isti stick, preuzeo sam i instalirao EON TV app sa Google Play Store-a. A kada odem na moj sbb u opšte nemam to polje za aktivaciju. Postoji samo opcija Gledaj EON na Smart TV i dugme Aktiviraj, mada se ništa ne dešava kada se klikne na to. Da li treba da nađem i instaliram EON apk bez onog TV pa da ga dodam kao što sam i telefon dodao, ili....
 
Vec sam ti pisao da ti kao korisnik Total tv usluge nemas prava da koristis smart tv aplikaciju.
 
Vec sam ti pisao da ti kao korisnik Total tv usluge nemas prava da koristis smart tv aplikaciju.
Znam, moram da rešim tu tematiku jer sam ga zbog EON-a i uzeo. Moram pronaći EON apk za mobilne uređaje a ne TV. mada će mi kao totalnom početniku u svemu ovome to biti malo otežavajuća okolnost. (ps. Čestitam na kupovini Mi stick 4k u Computerland.rs U toj express akciji bila su 2kom od kojih je jedan zapao meni a čekam ga od 10.10 i stigao juče 😅)
 
I tvoj je verovatno bio na Aerodromu ;).
 
I tvoj je verovatno bio na Aerodromu ;).
E do mojega hahahaha... To sam totalno zaboravio 😆 Čuj ti njih čeka se skoro 2 nedelje da dođe sa Aerodroma... Pa da sam goluba pismonošu sa povezom preko očiju poslao po to pre bi mi stiglo nego njima od tačke A do tačke B.
 
Ima li neka fora sa se dokupi slot za smart tv?
 

Prilozi

  • Screenshot_20221021_143201_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20221021_143201_com.android.chrome.jpg
    57.1 KB · Pregleda: 84
Klikni na Aktiviraj pa probaj. Iki ih zovi da se raspitas.
 
@MilanBre U odnosu na koju platformu?

Svaka platforma ima neko kašnjenje signala u zavisnosti koja je tehnologija primenjena u distribuciji kanala.
 
@MilanBre Veće je kašnjenje preko satelita

Mnogo brže "putuje" signal preko interneta i IP protokola nego putem dvb-s/s2 tehnologije, zato što si ovde povezan direktno optičkim kablom od NET operatera do tvog ONT-a.

Optički kabl od svih materjala ima najbržu i najveću propusnu moć.
 
I optički kabl utiče na video encoding i kreiranje fragmenata i manifesta (= ono na šta odlazi najveći procenat tog kašnjenje za adaptive streaming protokole), jel? 😂
 
@MilanBre Veće je kašnjenje preko satelita

Mnogo brže "putuje" signal preko interneta i IP protokola nego putem dvb-s/s2 tehnologije, zato što si ovde povezan direktno optičkim kablom od NET operatera do tvog ONT-a.

Optički kabl od svih materjala ima najbržu i najveću propusnu moć.
E to sam hteo da čujem.

Svakako imam optiku te mislim da će ea radi bez problema sve.
 
Ne znam da li je vec bilo diskusije, jel ima uopste ikakve drasticne vidljive razlike u kvalitetu slike izmedju eon box ont i smart eon aplikacije na LG WebOS-u npr?
Naravno da su identicno povezani, npr CBR 7mbps, LAN kabl, isti uslovi.


Plus dodatno pitanje, koje nema veze sa kvalitetom slike, kako je na polju rada same aplikacije, jel brze/fluidnije, manje zakucavanja sa Box-om u odnosu na Smart TV Eon app?
 
LG televizori se jako razlikuju u odnosu na to kojoj klasi pripadaju. Za one flagship ili visoke klase važi pravilo da imaju bolje panele, jače procesore i više radne memorije. U tom slučaju, a još i uz "magic remote" daljinac, slika je vrhunska a aplikacija radi besprekorno i fluidno. To je i moje lično iskustvo. Za midrange ili budget modele sam čuo da postoje neke zamerke na fluidnost u radu aplikacije, a slika je u skladu sa vrstom panela i tehnologijom prikaza.
Tako da kada se upoređuje EON box i LG EON aplikacija, rezultat će varirati u zavisnosti od klase LG TV.
 
Koliko sam ja shvatio, ljudima najviše baguje eon kod televizora koji se ne nalaze na spisku preporučenih televizora. Dosta serija kod WebOs rade bez problema, naravno sve opet zavisi od procesora, nekom će brže nekom sporije. Meni dolazi eon od utorka ili srede i lično ću dati ovde mišljenje kako se aplikacija ponaša na LG UM 7450 Pla 50".
 
Sad se setih sta me nervira kod Smart TV eon app, a to je svaki put duze paljenje, nekad je brze nekad sporije.
Prvo onaj splash EON ekran, pa onda krene onaj kruzic da se vrti (loading kao), i onda secne kao par puta, i onda se otvori home screen.

Ne znam da li je tako i kod vas… net je 300/30mbps, LAN kabl do TV-a, kada testiram bandwidth speed iz EON smart app izvlaci max 30-33mbps (samo?)… u pitanju je ne tako mlad tv LG 65UK6950 (model bio aktuelan pre 3 godine).

Ne znam da li sama sporost EON smart app (paljenje), ima toliko veze sa modelom TV LG-a, dal je ovaj ili onaj Alpha CPU, ove ili one generacije itd… moj npr nema uopste Alpha procesor.
 
Do televizora je, odnosno procesora, a možda najviše do radne memorije. Primetno je, recimo kod starijih televizora a posebno kod midrange modela ili jednostavnijih, da nakon korišćenja neke memorijski zahtevnije aplikacije, npr. youtube ili HBO Max, pokrenuti Eon se sporo učitava ili čak i ne uspe da se pokrene (vrti kružić do beskonačnosti ili otvori crn ekran bez zvuka). Tada je dovoljno restartovati ili još bolje, ugasiti TV na pola minuta ili minut i nakon uključivanja TV odmah pokrenuti EON aplikaciju. Tada se ona obično brzo i pravilno pokrene, jer je prva i odmah ima na raspolaganju veću količinu memorije.
Izgleda da webOS ne čisti dovoljno dobro i efikasno radnu memoriju (ne kao Android OS), od prethodno ugašenih aplikacija. Neke i dalje rade u pozadini (zato i mogu momentalno da se pokrenu ako se ponovo vratimo na njih) ali zauzimaju radnu memoriju. Da bi se ona oslobodila za EON, jedini način kod webOS je da se restartuje ili ugasi TV. Aplikacije su svakim novim ažururanjem, često sve zahtevnije i gladne procesorskog i memorijskog resursa, pa bi bilo poštenije da se jednostavno ne omogući dalje korišćenje istih kod starijih modela. To je uradio napr. HBO Max, ukinuvšii svoju aplikaciju za televizore sa webOs 3 (modele iz 2016.god) jer ni najbolji iz te godine (poslednji 3D modeli) nemaju zadovoljavajući hardver za nesmetan rad HBO Max.
 
Hvala na detaljnom odgovoru.
Znaci prelaskom na npr C1 ili jos bolje C2 LG OLED TV mogu da ocekujem ogromne razlike u radu same Smart TV EON app, pogotovu pri inicijalnom paljenju - loading speed.

Tnx!
 

@Gidra85

Ja imam stari LG 65UH8507 (2016g) (među prvim podržanim za eon) i LG Oled 55C8 (2018g.) Primetna je razlika u korist Oled sa Alpha procesorom.
 
Koristim EON TV aplikaciju instaliranu na firetv box (iz 2014 te) . Do pre par meseci je to radilo ok, ali onda krenuli problemi tipa nema slike - ima ton na nekim kanalima (Fox kanali, prva, amc hd itd). Na istoj mreži svi ti kanali rade ok na telefonu.
Menjao sam verzije Eon Tv aplikacije, ali nije pomoglo. Ne znam da li je do samog firetv , ali rekoh godinama je radilo sve ok. Ima li neko ideju?
 
ima ton na nekim kanalima (Fox kanali, prva, amc hd itd). Na istoj mreži svi ti kanali rade ok na telefonu.
Naveo si kanale kojima je stream za SmartTV app enkodovan koristeći HEVC kodek (nisam siguran / ne sećam se da li su sva 4 Fox-a HEVC-ovana, minimum jedan jeste sigurno i beše Fox Movies... ) a stream za mobilnu app i Eon sajt koristeći AVC kodek ;)

Koliko se sećam i B92 i RTS su takođe na toj listi.
 
Nazad
Vrh Dno