Šta je novo?

EON za Smart TV - aktivacija kodom [za EON browser/mobilnu aplikaciju postoji posebna tema]

Orion telekom (koliko ja znam, ispraviće me neko ako grešim)

Kod mene funkcionise i sa drugim provajderima, ali koristim mobilni kućni net, ruter sa karticom

Izasla nova verzija EON-a 4.03 na GP, ali nigdje ne mogu da nadjem apk. Zadnja verzija koja moze da se skine je 3.94

Koja je razlika izmedju 4.03 i 3.94?

@buono A gde si to silno tražio? :D

Kod:
https://apkplz.net/app/com.ug.eon.android.tv

LOL, a što je nije bilo na Play Store do sad ako je kao update-ovana 1. novembra (a "build date" je 02. avgust :D :D ) ??

Ko zna sta su muljali, ali cu svakako da je instaliram :D
Hvala
Verzija je izašla juče ili prekjuče, ništa bitno se nije promenilo, na TCL c725 i dalje baguje isto kao i na starijij verziji. Build od avgusta , verzija novembar, izašla na store u februaru...
Izasla nova verzija EON-a 4.03 na GP, ali nigdje ne mogu da nadjem apk. Zadnja verzija koja moze da se skine je 3.94
Sad je na GP "nova" verzija,

elem, samo da javim, zadnja verzija Google tv softvera

New TCL R51MT05 Google TV Update available in V427
R51MT05 Platform (P725 & C725).......
rešava problem sa EON aplikacijom. Sa ovom verzijom Eon radi odlično

Ne znam da li je pitanje za ovu temu, al' da probam. Zadnjih par meseci koristim EON nakacen preko MTS mobilne mreze. Od prvog dana sam mogao da gledam sve kanale (i Nova S, sve SK...). U zadnjih par dana ne mogu da gledam UM kanale, standardna poruka "Izabrani kanal nije dostupan na mrezi internet provajdera....". Preko Telenor mobilnog neta radi normalno. Pa da vidim da li je to nova praksa, da ne mogu da se gledaju UM kanali preko MTS mobilne mreze ili je neki drugi problem kod mene.

UM kanali su blokirani na MTS mreži. Mora VPN na Srbiju da bi se moglo gledati na MTS internetu ili drugi internet provajder (kod tebe Telenor/Yettel)

Koji eon koristiš, daj više informacija. Eon od sbb-a, eon van mreže, ili eon od total tv - a? I gde si isprobao? Smart tv, box, telefon, računar?

EON od SBB-a, da je van mreze ne bi bilo tih problema. Koristim na android box-u (Mibox S), probao i preko telefona, ista fekalija.
Sad sam probao N1 i Sport Klub, i rade na MTS mobilnoj mreži.
EON app za telefon je u pitanju.

Ako koristite telefon na mobilnom internetu koji je od mts-a ( mts sim kartica) radice Eon app i UM kanali ali ako se povezete na wifi sa mts provajderom nece raditi isti kanali

Napisao je da je Mts mobilni net.
Isto sam ja imao takav slucaj pre nekih mesec dana, zezao me nesto Supernova net za vreme utakmice na Sk i prebacima na drugarov Mts mobilni net i nije hteolo da radi, dok je posle na mom Telenor netu radilo... Inace je u pitanju Eon u mrezi da ne bude zabune...

Mada smo omasili temu al da dodam i pojasnim UM kanali mogu da rade sa mts internetom samo na telefonu ( tabletu ) ako direkto koriste mobile data od mts-a ali ako je sim kartica ubacena u modem ( pa u ruter) i napravljen wifi ili sa hotspotom se prebaci internet ili wifi od mts-a onda UM kanali nece raditi na Eon app , mene jedino cudi kako je uopste radila pre kako je napisao @Mandrak a da nije koristio vpn i u pravu je @miki92 trebao je odmah da napise vise info kako gde i sa cime je koristio

Mada smo omasili temu al da dodam i pojasnim UM kanali mogu da rade sa mts internetom samo na telefonu ( tabletu ) ako direkto koriste mobile data od mts-a ali ako je sim kartica ubacena u modem ( pa u ruter) i napravljen wifi ili sa hotspotom se prebaci internet ili wifi od mts-a onda UM kanali nece raditi na Eon app , mene jedino cudi kako je uopste radila pre kako je napisao @Mandrak a da nije koristio vpn i u pravu je @miki92 trebao je odmah da napise vise info kako gde i sa cime je koristio
Nije tačno. MTS mobilni net na telefonu preko hotspota na laptopu rade UM kanali. Upravo probao.

Barem negde da moze ja mislio i napisao za Eon aplikacije nisam probao i znao za preko browsera da li moze , u svakom slucaju *******cija negde hoce pa nece evo i mi se u offtopicu ubismo pisuci da jedan drugom objasnimo a ti i dalje ne znas na cemu si

DakleM, koriscen MTS mobilni internet, preko hotspota ili preko 4G rutera, radila najnormalnije zadnjih par meseci svakodnevno aplikacija za smart TV. Radila je ista kombinacija i preko EON mobilne aplikacije na fonu. Sada ne radi ni jedno ni drugo. Bitno mi je bilo da neko potvrdi da ta kombinacija radi i dalje, da nije neka rampa lupljena od strane SBB-a. Znaci, nesto je do IP adrese koja mi je dodeljena i SBB me prepoznaje kao "fiksnog" korisnika. Resetovao sam ruter vise puta, nije pomoglo. Hvala svima na odgovorima, narocito onima koji su proverili da li radi i dalje preko MTS mobilnog neta.

Poslednja izmena:
N1 kanal ne moze normalno da se gleda na smart app, stalno su prekidi i aplikacija blokira. Mora sa se izadje iz aplikacije, ponovo otvori, proradi minut i opet blokira app. Ostali kanali rade normalno, ali N1 bukvalno ne moze da se prati. Ne koristim EON box, vec sam instalirao EON smart app na android boxu. To se desava vec duze vremena.
Ista stvar sa prekidima se desava i na D3 cam, samo sto prekid traje par sekundi i nastavi slika dalje.

DakleM, koriscen MTS mobilni internet, preko hotspota ili preko 4G rutera, radila najnormalnije zadnjih par meseci svakodnevno aplikacija za smart TV. Radila je ista kombinacija i preko EON mobilne aplikacije na fonu. Sada ne radi ni jedno ni drugo. Bitno mi je bilo da neko potvrdi da ta kombinacija radi i dalje, da nije neka rampa lupljena od strane SBB-a. Znaci, nesto je do IP adrese koja mi je dodeljena i SBB me prepoznaje kao "fiksnog" korisnika. Resetovao sam ruter vise puta, nije pomoglo. Hvala svima na odgovorima, narocito onima koji su proverili da li radi i dalje preko MTS mobilnog neta.
Pa ako ti nie eon van mreže onda imaš mogućnost upotrebe,čini mi s 50 % vremena van mreže. Verovatno si prekoračio to...

Ne verujem da je to. Mislim da to "50% vremena van mreže" nikad nisu proveravali.

To pravilo "50%" je pre par godina onako "na kvarno" provučeno u aneks ugovora koje SBB dobro sakrije negde u dubini svog sajta i objavi "danas za juče", kako korisnici ne mogu da reaguju na vreme. Nije ni čudo što većina ljudi i ne zna za to, a što je dobro, jer znači da se verovatno i ne primenjuje u praksi.

Iz mog a i iskustva ljudi koje znam, ovo se nikad nije primenjivalo.

Takođe.
Ja dao kolegi iz Bosne kod za smart TV još 2019, gleda povremeno uglavnom SK i druge UG kanale (jer je na mtelu). Nikad nikakvog blokiranja nije bilo. Dakle čak ni ako se gleda u drugoj državi.

Da i ja sam jedan nalog Eon smart sa Ott codom dao u RS i radi sa mtel( mts ) internetom al to sa mts iz Srbije i Eonom nije slucaj

Da, o tome sam i ja pisao. Ne rade UG kanali na mts mreži u Srbiji, ali rade na mtel mreži u RS. Tačnije, rade svi kanali osim RTS 1 i RTS 2.

Nazad
Vrh Dno