Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Na mobilnoj ih nema, upravo proverio...Mada nema ni logike...Nisam kući da proverim SmartTv.
 
Ubaceni na SmartTv app
 

Prilozi

  • IMG_20210803_112446~2.jpg
    IMG_20210803_112446~2.jpg
    338.6 KB · Pregleda: 103
  • IMG_20210803_112249~2.jpg
    IMG_20210803_112249~2.jpg
    239.8 KB · Pregleda: 101
Ubačeni su i u sve regionalne smart appove
 
Ima i na smart app evo sad sam proverio kod mene na tx9s.
 
Ima bas dosta promena na SBB-u od jutros, ne znam sta se i dalje ceka sa zvanicnim saopstenjem , evo 17:38 medjutim i dalje nikakve info na njihovom zvanicnom sajtu..
izgleda da su uveli i mogucnost vracanja unazad i na 4k kanalima, to mi se dopada... i prebacise izgleda sve ove hrvatske kanale u HD format slike , to je takodje jos jedna dobra vest.
Uveden je i novi kanal Planet Earth HD od jutros. :)
Steta sto ne mogu da se gledaju 4k kanali putem EON-a na racunaru , bilo bi dobro i to da uvedu u buducnosti.
Kao i da uvedu one slicice (kao na netflixu) kada se emisija premotava i pusta unapred ili unazad , doduse imaju to na dosta kanala ali npr primetih da na foxovim nemaju taj prikaz slicica kad se npr ubrzava sadrzaj koji gledam unazad na njihovim kanalima na eon smart box-u.
 
Poslednja izmena:
15-ak Mbps valjda. Nisam obratio pažnju a sad nisam blizu Eon boxa.
Od jutros se box namestio na ABR, auto, a bio je na CBR, do 7Mbps. Da to vratim na CBR? Mislim da si baš ti davno pisao da je to bolje...
 
Ja pisao sto puta a ti nisi naučio još :D Jeste CBR je bolje i objasnili smo već da "do 7 Mbps" i "Auto" u prevodu oba znače tj rade kao "bez limita". Dakle to što ti stoji "do 7 Mbps" ne znači da će ti 4K kanal biti limitiran na stream nižeg kvaliteta od tih 15-16 Mbps.
 
Poslednja izmena:
Pa vidiš da sam naučio čim se sećam, makar i kroz maglu :p Koliko ovde informacija protutnji, dobar sam... :cool:
 
Shaman i ja danas u teškoj konfuziji. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Moja pretpostavka je da SK 4K i Eurosport 4K imaju dva stream-a. Default 15000 Kbps koji je u podešavanjima = "Do 7 Mbit/s" tj. "Automatski" u ABR. Nemojte molim vas da vas zbunjuje ta opcija, Shaman će nas pobiti sve. :ROFLMAO:

Ako se EON TV podesi na "Do 4 Mbit/s" primetio sam da mi SK4K ne secka ali Bitrate jednostano NIJE 4000 Kbps već izgleda kao da je 7000 Kbps.

Pretpostavka mi je da 4K kanali imaju 15000 i 7000 a HD kanali kao što je Shaman objasnio mogu biti 7000/4000/3500/1400 = Do 7 Mbit/s, Do 4 Mbit/s, Do 2 Mbit/s, Do 1 Mbit/s.

E sad, to što je podešeno na "Do 7 Mbit/s" ne znači će 4K kanali biti limitirani na 7 Mbit/s već će biti limitirani na 7 Mbit/s TEK kad podesite EON TV na "Do 4 Mbit/s" ali ste na taj način sami sebi osakatili i sveeeee ostale HD kanale jer neće biti 7000 Kbps nego 4000 Kbps.

Dakle, SBB tj. UC treba da ubaci novu opciju za kvalitet. Npr. da se opcija zove "Najkvalitetniji
+" koji će se odnositi samo za 4K kanale da idu do svog maksimuma od 15 Mbps. A ako imate net od 10 ili 20 Mbps gde vam vaša family complete guši mrežu ceo dan da možete da postavite korak ispod "Do 7 Mbit/s" i da i dalje uživate u 4K kanalima i da u isto vreme ne smanjite HD kanale ispod maksimuma.

Sa trenutnim stanjem ako želite da gledate 4K podesite na "Do 4 Mbit/s" a kad gledate HD kanale podesite na "Do 7 Mbit/s". Ovo važi samo ako vam internet ne dozvoljava gledanje 15-16 Mbps kanala.

Izvinjavam se ako sam nalupao nešto, udarilo Sunce krastavac... :ROFLMAO:

P.S. Opcije ispod "Do 4 Mbit/s" ne utiču na 4K kanale, a ne bi imalo ni smisla zar ne, kakav je to 4K kanal sa 4000 ili 3500 Kbps Bitrate. Ovako moram čestitati SBB-u jer nisu morali ali očigledno jesu "potajno" ubacili 7000 Kbps verzije 4K kanala ali ona se dobija
samo kroz 4 Mbit/s opciju.

Dakle zaključak, SBB ubacite još jednu opciju kvaliteta iznad svih koja se odnosi samo na 4K kanale tako da opcija "Do 7 Mbit/s" zaista i bude do 7 Mbit/s za sve kanale. Osim za SD kanale logično.
 
Lepo to radi kad ti ja prvo kažem a ti onda pretpostavljaš da je tako :D
Ej, pa ja sam tebi prvi poslao poruku i rekao kako sam primetio da mi SK 4K na "Do 7Mbps" secka a na "Do 4Mbps" ne secka. I odmah sam pretpostavio da je "Do 4Mbps" ustvari 7000 Kbps i da ne izgleda kao 4000 i da SBB sada treba da ubaci novu opciju jer se Bitrate 4K kanala upliće sa Bitrate opcijama HD kanala.

:p

- - - - -

Ovo je ista ona priča kao kad sam pretpostavio da se EON Box aktivira pod EON Box slot dal' ti aktivirao ručno preko koda ili zvao podršku a ti si zvao podršku svaki put misleći da ćeš ako ručno aktiviraš Box aktivirati ga pod Smart TV slot. Aj reci da nije bilo tako. :p :p :p Ne izdaju me pretpostavke nema šta. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
 
Ni na 7000 taj kanal više nije 4K rezolucije ;) Nego 1080p.
A za ostale pretpostavke nisu u pravu :p Jer aplikacije nije update-ovana u međuvremenu tako da opcija za kvalitet zadaje isto što i prethodnih 3.5 godine... Sad tumačenje na serveru je druga stvar.
 
Vidjao sam na KP EON OTT Boxove, prodaju ih za oko 4000-5000 dinara, navodno sve radi, nisu zakljucani i nemaju aktivan paket. Ja imam paket sa dostupnom EON Smart TV aplikacijom, i sad kad bih uzeo taj box, je l bih imao nekih ogranicenja u koriscenju, i postoji li rizik da taj uredjaj bude kasnije blokiran od strane SBB kao sto su cini mi se radili sa D3 uredjajima pre ? Vec imam EON kod sebe kuci ali u selu bi dobro dosao ovakav uredjaj, jer tamo imam sam Vipov kucni net.
 
Te aktivacije nisu više moguće, ne možeš aktivirati uređaj sa drugog naloga na svoj nalog, sistem to blokira. To je tako već par meseci, imaš informacije o tome u temi EON Smart Box.
 
Да ли су канали SK 4K и ES 4K и раније били иптв или двб-ц?

У листи поред имена стоји иптв код ова два канала, не сећам се да је раније тога било.
 
@Vuxoni
Ne odnosi se odgovor na tebe, nego su moderatori spojili teme i odnosi se na lika koji je pitao za kupovinu eona ili resivera i otvori dve iste teme i ne znam zasto su ovaj odgovor prebacili u ovu temu...
 
Radi li kod vas na Eon van mreže Nova Bih i Nova M? Meni od sinoć na Nova M piše da ovaj kanal nije dostupan na mreži u kojoj se nalazim (MTS), a na Nova Bih da nema signala.

Isto pitanje i za one koji su na SBB mreži. Da li vam rade ova dva kanala ili su počele restrikcije za korisnike EON-a van SBB mreže.
 
Nova bh radi na sbb mrezi dok je nova m zatamnjena kao sto kazes.
 
Verovatno su se nešto igrali čačkali kao što je Nova HR bio blokiran svima u Srbiji kad je zvanično krenula Eon OTT usluga u Hrvatskoj. Pa su sredili posle par dana.

Ovako na brizinu vidim da radi sadržaj koji je na tom Nova M kanalu išao do juče u ponoć. Što ukazuje pre na to da nije kanal blokiran će su "samo" sve današnje emisije?
 
Verovatno su se nešto igrali čačkali kao što je Nova HR bio blokiran svima u Srbiji kad je zvanično krenula Eon OTT usluga u Hrvatskoj. Pa su sredili posle par dana.

Ovako na brizinu vidim da radi sadržaj koji je na tom Nova M kanalu išao do juče u ponoć. Što ukazuje pre na to da nije kanal blokiran će su "samo" sve današnje emisije?
Evo "nova m" na mobilnoj aplikaciji, treba da radi, a ne radi. Mogu se složiti s tobom da su nešto zeznuli, jer koristim "eon van mreže"
 

Prilozi

  • Screenshot_20210807-185113_EON TV.jpg
    Screenshot_20210807-185113_EON TV.jpg
    96.9 KB · Pregleda: 29
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno