Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo još jedna loša režija

Eon tv box sa drugim firmware, sve radi wifi, lan, daljinski.... 😁
 
@LeGaTor Jesi za ELEC koristio "g12a_s905x2_2g" DTB (od/za X96 Max) ili si uspeo da iskopaš na netu baš "g12a_s905x2_u212" ?

p.s. Predrage me zove samo majka kad nešto zaj*bem :)
 
Sat na zidu, tika-taka klati se klatno :D
A za update ne bih znao da li je tad nešto se izdešavalo sa uboot :D Svakako ja sam tek danas bio "inspirisan" da (ponovo) proverim jel to istina.
 
Ja imam jedan kaon stb, kupljen preko oglasa. Kada ga upalim izađe serijski broj za aktivaciju, međutim ja samo pritisnen onaj kružić ispod eon dugmeta, i bez problema koristim za kodi, youtube itd. Dakle zavisi kako koji model, dok moj dobijen od njih, još uvek stoji zaglavljen na androidu 8.
 
Kad uradiš factory reset onda nećeš moći da izađeš iz tog ekrana? Sad je samo deregistrovan nakon što je uspešno završen inicijalni setup wizard.
 
ako moze neko chichi da objasni, jel CoreElec neki od forkova XMBCa/Kodija ?
 
@J__ CoreELEC je fork LibreELEC koji je fork OpenELEC :D
Suština je da je to minimalan Linux operativni sistem koji bootuje direktno u Kodi, i da je Kodi for Linux stabilniji i funkcionalniji u poređenju sa Kodi for Android varijantom na istom uređaju.

Tipa recimo na SDMC modelu Eon boxa Kodi pod Android OS ne radi "auto frame rate"/"auto refresh rate" (= da ti Kodi automatski šalta TV između 24 , 50 i 60 Hz u zavisnosti šta gledaš u Kodi: film/seriju snimananu kao 24 fps, evropski TV kanal koji je 25/50 fps ili US TV kanal koji je 30/60 fps) funkcionalnost Kodi-a a pod CoreELEC radi.
Meni lično je to glavna zamerka na rad Kodi-a na Eon boxu... nekim drugim ljudima je to apsolutno nebitna stavka.

Dakle CoreELEC je totalno drugi operativni sistem u odnosu na Android OS (iako su oba bazirana na Linux-u). Ista stvar kao kad laptop koji je došao sa Windows ti na njega zvekneš Linux (jer si mazohista :D ).
 
Upoznat sam sa celom tom pricom, nazalost :) ali sam stao negde posle maline v2 i sta je tad bilo aktuelno... OpenELEC-a se secam. CoreELEC je pravljen za specifican hardver?
Vidim da ste uspeli da butujete na odredjenim modelima EON boxa sto me raduje :)
 
Još kad bi ovako nešto radilo na Supernova move boxu, gde bi nam kraja bilo 😂
 
Ako znaš kako da bootuješ box u recovery i nađeš odgovorajući DTB fajl od sličnog boxa. Taj đavo verovatno da može i da se rootuje :D
 
Da li neko moze da napravi tutorijal za ovo sto pisete? I ja imam jedan EON smart box koji ne moze dalje od ekrana za aktivaciju.
 
Jel jos neko ima problema sa Eonom van mreze, okolina Sapca ? Odjednom mi ne rade kanali ni na stbu ni na android aplikaciji.
 
Ladno ne mogu da pristupim https://eon.tv/ portalu. Wtf ? Provajder je supernova inace. Sta li sad cackaju ?!
 
Da li si promenio DNS server na kompu? Ako nisi promeni i stavi ili CloudFlare DNS (1.1.1.1) ili Google DNS (8.8.8.8) pa probaj onda da otvoriš sajt.
 
Da li si promenio DNS server na kompu? Ako nisi promeni i stavi ili CloudFlare DNS (1.1.1.1) ili Google DNS (8.8.8.8) pa probaj onda da otvoriš sajt.
Nisam nista dirao. U medjuvremenu sam zvao podrsku i evo od jutros sve proradilo.
 
Koristim drugarov EON nalog.Do pre 3 nedelje mi je radilo sve osim onih UO kanala koji me mogu van mreze,medjutim sad mi nijedan kanal me radi? Zna li neko o cemu se radi? Pritom kad ga povezem preko telenor interneta otvara kanale?
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno