Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hibrid box može da radi van mreže ali ne može da se gleda live TV jer nema koaksijalnog kabla od sbb-a. Dovoljno je vratiti sekund unazad i onda može da se gleda.
Naravno vraćanje unazad radi, a neće raditi svi kanali u zavisnosti koji se internet koristi.

Hvala brate.A da li on može da mi ugradi ako sam u mreži OTT ili iskljucivo tehnicki može samo Hibrid?Internet mi je sasvim dobar mislim da je oštrija slika preko OTT-a
Слика преко двб-ц има већи битрејт, боља је. Преко нета штеде.

Ovaj bluetooth daljinski nece da probudi risiver is standby moda na custom romu.
Ugasi ga normalno ali budjenje je problem.
Kad ga koristim kao IR, radi normalno ali onda ne radi voice search dugme.
Ima li neko resenje?

Moze sa njihove stranice skines i prebacis na Eon box ili preko downloadera direktno , skidas verziju arm

Stremio nisam koristio, koristim Kodi skoro svakodnevno i zadovoljan sam, da li je Stremio iz nekog razloga bolji ili je sve to isto?

Pa znam ja gde da ga skinem. Ali ne mogu da nadjem google, to me zeza, a ne znam gde je taj downloader. Izvinite nov sam korosnik😂

Ja iz mog iskustva bi napisao da je slican jer isto torrente koristi al probas pa mozda je nekom laksi sta znam , maksime a tebi ajd ispocetka kad kliknes na kruzic od daljinca ulazis u android box i tu ti se nalazi google playstore tu treba da se ulogujes i kroz playstore da nadjes aplikacije koje te zanimaju izmedju ostalog i downloader i sendfile to tv , ili skini aplikacije na telefon pa preko tog send file to tv prebaci na box , probaj prvo na telefon ili pc da instaliras stremio da vidis uopste da li ti odgovara ta app

Evo novih saznanja što se tiče KSTB6020.

KSTB6020 se može uspešno aktivirati OTT kodom promenom seriskog broja, do duše ta promena mora biti privremena samo dok ne prođe aktivacija.
Procedura iziskuje skidanje eMMC čipa, programiranja na programatoru i vraćanju nazad, zatim opet programiranju i vraćanju.
Zašto mora da bude privremena? Zato što je particija gde je upisan seriski broj enkriptovana. Upisivanjem sadržaja iz drugog box-a praktično "zaglupavi" uređaj tako da prikazuje seriski broj sa nasumičnim brojevima i menja se svakim uključivanjem. Pravi i druge probleme ali to se sve rešava vraćanjem originalnog sadržaja particije nazad nakon aktivacije.

Prednosti ovoga a ne istaliranja clone EON apk je da dobijate fabricku aplikaciju koja radi sa svim navigacionim tasterima na eon daljincu a i svi kanali su tu ukljucujuci erotske.
Interesantno je da kada se box aktivira sa OTT kodom EON aplikacija na KSTB6020 radi samo online streaming, znaci pustanje preko coax-a vise ne postoji.
Prakticno od tog trenutka radi kao fabrička aplikacija na SDOTT0202 recimo.

Naravno resetovanjem na fabrički ili brisanjem data ili downgrade EON aplikacije vraća sve na staro.

Da li ima razlike u kvalitetu slike na uređaju u mreži i na uređaju van mreže?

Memorijska je spora kao crkotina spram internal storage. Plus svakako za premeštanje & instaliranje aplikacija na taj "Adoptable storage" zavisiš od toga da li je autor aplikacije dozvolio tako nešto.

U developer options postoji opcija "Force allow apps on external" koja ti omogućava da svaku aplikaciju prebaciš na external storage, bez obzira šta piše u manifestu. Ostaje pitanje brzine koje može da se ublaži bržim memorijskim karticama, mada ja nisam primetio nikakva dramatična usporenja. Ali zapravo je značajno to što sve aplikacije koje retko koristimo (osim sistemskih ili preinstaliranih) na ovaj način mogu da se prebace na SD karticu, da se oslobodi prostor u internal storage, a da ne moraju aplikacije da se deinstaliraju. Za najveći broj aplikacija autori su onemogućili prebacivanje na external storage, ali pomenuta opcija to rešava :) Ja sam ovako povratio skoro 2 GB na EON boxu.

Od Benchmark članova iz Srbije samo se on javio za sad :) A SDMC hybrid još niko nigde nije pisao da je dobio.
Ali eno spominju ga grci :)
Kod:
https://www.insomnia.gr/forums/topic/780595-eon-tv-box/#comments
Pošto sam prozvan :) samo da kažem da sam u nekoj od prethodnih poruka napisao i prve utiske o Changhongu, ali sad što ljudi slabo čitaju, šta da radim. Da dopunim utiske:

Changhong je nešto brži od SDMC, mada je to uglavnom zanemarljivo. Stabilnost WiFi konekcije je bolja, pogotovo na 5 GHz - na SDMC mi se, doduše retko, dešava da iz čista mira izgubi konekciju, na novom boxu nisam to zasad primetio. Međutim za mene je vrlo bitno to što više nema problema sa IR daljincem za LG televizor koji je aktivirao komande na SDMC boxu i to nikako nije moglo da se reši - recimo mute na daljincu za LG je ekvivalentno pritiskanju broja 8 na daljinskom za SDMC itd. Nema softverskog načina da se isključi IR prijemnik u boxu ili da mu se promeni kod, tako da je kod nekih korisnika bio problem. Meni je padalo na pamet da otvorim box i da iščupam šta treba, ali sam srećom odustao od te ideje :)

Da, kako sam dobio box. Ja sam na jednom ugovoru bio stari korisnik SBB D3i koji je prelaskom na EON dobio dva SDMC boxa i jedan slot za Android TV. Na drugom ugovoru (kod majke) koji se takođe vodi na mene, dobio sam samo jedan box koji sleduje novim korisnicima. Međutim pošto sam odradio staž od dve godine, kada je došlo do produžavanja ugovora pitam da li mogu da dobijem još jedan box. Bilo je malo natezanja, ali poslali su mi dodatni box i to je taj Changhong. Sve u svemu, razlike su minimalne, ali ipak ih ima. Najviše mi smeta što ni ovaj box kao ni SDMC nije Netflix sertifikovan. Da jeste, iskreno bih vrlo retko koristio Nvidia Shield ili Amazon Fire Stick, jer bih praktično sve što mi treba imao na EON boxu. Možda do neke sledeće generacije.

Da li Chromecast radi samo kad ukljucim Eon na telefonu? Kad izadjem odmah se sve gasi

OTT radi na bilo kom internetu, troši protok
IPTV radi na isternetu provajdera, ima svoj sopstveni protok

Da li je neko uspeo da natera EON daljinski da radi sa VOX tv-om?
Hvala članu Mixa84 koji je u postu 5253 dao tabelu i uputstvo za daljinski da se podesi mod za televizor, ali u tabeli nema VOX-a.
Jel neko zna koja bi marka mogla da bude kompatibilna? Malo mi je previše vremena da isprobam svaki kod iz tabele, a tv daljinac mi sad služi samo za on/off...

Vox je uglavnom Vestel. Probaj neki kod od njega.

Interesuje me da li je bolji kvalitet slike preko "EON Box-a (KAON)" ili TV aplikacije na "LG Smart TV-u"?

Hvala
Bolja je slika preko LG aplikacije i to primetno. Ono što mene nervira je da ton nije savršeno usklađen sa slikom, probao i da reinstaliram app i opet isti problem…

Da li je neko na eon smart boxu instalirao EvaIptv app za gledanje iptv kanala?
Imam problem jer mi se aplikacija pojavljuje u sistemske aplikacije pa ne mogu da je stavim onu grupu omiljenih...
Hvala unapred na odgovorima

Verovatno taj app nema zvaničnu podršku za Android TV Launcher. Uzmi napravi shortcut app koji startuje tu tvoju aplikaciju, pa ćeš taj shortcut app moći da dodaješ među omiljene.

Pomoću ovog sajta generišeš app:

Koliko videh na brzinu package id od te tvoje je "com.bbgames.iptve.iptve".

Verovatno taj app nema zvaničnu podršku za Android TV Launcher. Uzmi napravi shortcut app koji startuje tu tvoju aplikaciju, pa ćeš taj shortcut app moći da dodaješ među omiljene.

Pomoću ovog sajta generišeš app:

Koliko videh na brzinu package id od te tvoje je "com.bbgames.iptve.iptve".
Izvinjavam se nisam bas razumeo, kako da napravim shortcut

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno