Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Radi naravno na navedenom modelu.

Da li neko može da mi pomogne kako se otključava box koji je resetovan na fabricka upitanju je: SDOTT0202 , pokušao sam sa pretragom teme ali svašta mi izbaci od toga ništa korisno.

Da li neko može da mi pomogne kako se otključava box koji je resetovan na fabricka upitanju je: SDOTT0202 , pokušao sam sa pretragom teme ali svašta mi izbaci od toga ništa korisno.
Кликните на дугме са много квадратића на даљинском. Онда одаберите Јутјуб, па изађите. ето вас у менију. Даље испратите упутство које је дамо Макс о мапирању тастера...
@Maxbgd Прорадила Пепа прасе на српском. Мењао сам јузера, можда је то стартовало апдејт, тако нешто...

Nije baš da nema ništa korisno jedino se moraš vratiti malo više unazad da preskocis o hakovanju Eona i da preskocis Pepaprase 😂😂😂😂 ima ovde više ljudi koji su pisali o tome i pomogli i mogu se sklopiti kockice
Poruka u temi "EON Smart Box (SBB)" https://forum.benchmark.rs/threads/eon-smart-box-sbb.438692/post-6614176
Poslednje se javio jedan član zaboravih ko je , on je prikačio tastaturu i uspeo je da izadje iz pocetnog ekrana što traži code i da udje u meni od boxa a posle je sve lako

Eh, znači kod nas nema sa Amlogic S905X4?

Koliko sam ja ispratio na Benchmark-u niko nije pisao da je dobio taj SDMC hibrid. Šta sve ima/nema u divljini Srbije ne bi znao.
Znam da jesam naleteo na komentare na nekom grčkom forumu gde diskutuju o tom modelu i to spominju komentar sa našeg Benchmark-a za uputstvo kako da aktiviraju WiFi 🤣🤣

Zna li neko zasto na Eon Smart aplikaciji nije dostupan kompletan sadrzaj kanala? Recimo iz Eon Premium paketa ne vide se kanali za 18+. Nije do roditeljske kontrole.

Tako podešena app od početka usluge.

I u mobilnoj verziji nemaš 4K kanale i 18+

Pričaš za mobilnu android app? A IOS app? A Huawei app? I tu je isti raspored.

Šta je razlog za smart TV app? Zašto je tu razlika?

Pa sve Eon aplikacije koje se distribuiraju kroz neki store nemaju pr0n kanale a one koje se ne distribuiraju tako (podverzije AndroidTV app na Eon boxevima [= Eon boxevi nove apk fajlove preuzimaju sa UnitedCloud servera]+ Eon sajt/Eon web app) imaju te kanale :p
Dakle Eon box AndroidTV app ih ima a Play Store verzija AndroidTV app ih nema. Server na osnovu ID-a klijent aplikacije zna koje kanale da ne šalje kad šalje spisak svih kanala.

Ima/nema 4K kanala neka app je verovatno kombinacija poslovne politike firme (neće da ih ponude na Android phone app, a brdo telefona naravno da podržava HEVC)+ opravdani tehnički razlog koja platforma (browseri :p ) može/ne može da dekodira HEVC kodek koji koriste za oba 4K kanala.

LG kod prijatelja ih ima, LG kod mene ih nema. Samsung kod mojih u drugoj kuci ih nema.

Jesi siguran da na tom prvom LG-u nije bio povezan Eon box ili HDMI kabl sa kompa? :D

Zna li neko zasto na Eon Smart aplikaciji nije dostupan kompletan sadrzaj kanala? Recimo iz Eon Premium paketa ne vide se kanali za 18+. Nije do roditeljske kontrole.
Ja iskreno mislim zbog dece. Da slučajno ne upale, kod supernove rade na mobilnoj aplikaciji. Ja imam sbb van mreže i isti kanali na mobilnoj aplikaciji nema. Na eon boxu ima, na android tv aplikaciji ima, na aplikaciji za windows 10 ima.

Ja iskreno mislim zbog dece. Da slučajno ne upale, kod supernove rade na mobilnoj aplikaciji. Ja imam sbb van mreže i isti kanali na mobilnoj aplikaciji nema. Na eon boxu ima, na android tv aplikaciji ima, na aplikaciji za windows 10 ima.
Cudno :)
Jesi siguran da na tom prvom LG-u nije bio povezan Eon box ili HDMI kabl sa kompa? :D
na prvom se koristi samo Smart app, bez eon boxa, ali je mozda Smart app aktiviran kao glavni uredjaj

Elementum addon na Kodiju radi dobro , a slobodna memorija boxa je oko 4,2 gb ( Kaon i kolko znam i Sdmc ) al to mozes i sam proveris posto pises da si ga i dobio ( sto je u mom slucaju dovoljno za Kodi , Stremio , Cinama hd , Tivimate , Iris , Supernova , Hbo max , Downloader , Tv Bro Browser , Send file to Tv , Button Mapper itd )

Poslednja izmena:
Dobih ga i ja i to Kaon, ali cu ga koristiti samo za eon pošto imam chromecast...
Imam par pitanja....
Ima li razlike izmedju Kaon i Sdmc, mislim sem očiglednog načina funkcionisanja, u kvalitetu slike recimo, brzini rada i sl. pošto imaju različite procesore? Da li je neki bolji?
Da li je bolje staviti 50hz ili 60hz u 1080p?
I pitanje za daljinac, nije valjda da u tv modu radi samo sa Samsung televizorima?
Pošto sa mojim, panasonicom ne radi a nigde ne piše da ima mod za uparivanje...
Ne verujem da daljinac koji nije loš su tako "osakatili"...
Nisam trenutno kod kuće pa nisam u mogućnosti da odmah proverim. Da li je moguće proširiti memoriju?
Ovaj moj sa strane ima usb pa staviš neki brzi usb ili čitač kartice i brzu sd karticu, pa u Androidu namestiš da ti to bude storage...

Nisam trenutno kod kuće pa nisam u mogućnosti da odmah proverim. Da li je moguće proširiti memoriju?
Moguce je , ja sam to uradio na drugom boxu( Kaonu ) formatirao kao sistemsku i ja sam zadovoljan vec sam pisao gde sam primetio gde je sporije al za mene zanemarljivo u kasnijem koriscenju aplikacija ( po meni na primer samo Kodi u pocetnom dizanju kad mu je obrisana cache memorija ili ti prvi put al ne i kasnije )
Dobih ga i ja i to Kaon, ali cu ga koristiti samo za eon pošto imam chromecast...
Imam par pitanja....
Ima li razlike izmedju Kaon i Sdmc, mislim sem očiglednog načina funkcionisanja, u kvalitetu slike recimo, brzini rada i sl. pošto imaju različite procesore? Da li je neki bolji?
Da li je bolje staviti 50hz ili 60hz u 1080p?
I pitanje za daljinac, nije valjda da u tv modu radi samo sa Samsung televizorima?
Pošto sa mojim, panasonicom ne radi a nigde ne piše da ima mod za uparivanje...
Ne verujem da daljinac koji nije loš su tako "osakatili"...

Ovaj moj sa strane ima usb pa staviš neki brzi usb ili čitač kartice i brzu sd karticu, pa u Androidu namestiš da ti to bude storage...
Po meni treba na 50hz imam i Sdmc i mislim da razlike u kvalitetu nisu nesto velike ima na primer u Tivimate Kaon ne podrzava vise ekrana dok na Sdmc moze a i za daljinac ima resenje ja sad ne mogu da nadjem upustvo i spisak codova za razne Tv al ce se nadam vec neko javiti sa postom gde se vec o tome pisalo na ovoj temi ( daljinac treba samo biti update na najnoviju verziju bese 0133.03.07.)
Evo ga nadjoh😁😁😁
Poruka u temi "TV i EON box daljinski" https://forum.benchmark.rs/threads/tv-i-eon-box-daljinski.487859/post-6657729

Poslednja izmena:
Bravo radi, sad već ima smisla ;)
Inače, ovi iz sbb-a što su doneli box, pojma nemaju o tome, kažu da ne radi, možda samo ponekom 🙃
Šteta samo što isto kao i novi D3 daljinac ne mogu power i volume da se nezavisno programiraju da u stb modu upravljaju tv-om...
Za šta koristiš taj tivimate? Iptv liste? Pretpostavljam da ne možeš da ubaciš programe od provajdera...

Poslednja izmena:
I jedno iskustvo...
Naravno, uvek kad se nešto uzme prvi put i sl. mora da ima neka falinka ili nešto da nervira i ne radi...
Učini mi se da u menijima androida ponekad slika zasvetluca kako bi to već nazvao, kao neki flikering... Reko aj nešto je bezveze, videću kako je kad pustim eon...
I tu slika ok, normalna, al primetim da zvuk kao malo da zastuca, tj. nestane ali vrlo kratko delić sekunde, na nekih 20-30s...
Ne primeti se odmah, reko da menjam kanale da pustim gde neko prica, i čuje se tačno kako zastopa... Probam youtube isto...
I uzmem, promenim hdmi kabl, I evo sve radi normalno, khhh...
Stari hdmi je radio sasvim normalno sa Cisco D3....

Sto se tice daljinca predpostavljam da je D3 IR pa onda moze i neko dugme od Tv da se namesti kao i na d3 mini daljincu al ovde kad je ukljucen bluetooth na daljincu mislim da je i tehnicki neizvodljivo kad je na stb modu sto ti je i jasno , i da Tivimate je za Iptv liste ( m3u , Stalker portal i Xtream codes )
Ovde tolko nahvaljen da sam morao da ga kupim ( uz pomoc forumasa za dobijanje lista 😁😂😂) i da probam i njega i nisam se pokajao iako u sustini nisam imao potrebe

Poslednja izmena:
Da u pravu si za eon daljinac, zaboravih da u stb modu koristi bt...
A D3 je ir, ali ova nova verzija nema to dodatno programiranje tih tastera kao stari, što baš umanjuje funkcionalnost, iako je kvalitetnije odradjen... Praktično radi kao eon daljinski...
Na D3 mini isto može, ali na ovom ne...

Tivimate je za Iptv liste ( m3u , Stalker portal i Xtream codes )
Ovde tolko nahvaljen da sam morao da ga kupim ( uz pomoc forumasa za dobijanje lista 😁😂😂) i da probam i njega i nisam se pokajao iako u sustini nisam imao potrebe
Probah ga, da ne izgleda loše, ali nemre ako se ne kupi, samo izbacuje poruku... Nije valjda da si stvarno kupio, nije jeftin 3k dinara čini mi se...
Videh da ima starija verzija u full aranžmanu, e sad dal zaostaje za aktuelnom ne znam, možda danas probam, samo probe radi jer mi realno ne treba ;) al kad čovek voli sve da ima ;)

Naravno da ta v2.x krekovana funkcionalno "zaostaje" za v4. Nema podršku za VOD (u smislu da epizode serija budu prikazane grupisane u sezone a sezone grupisane u seriju) i ne podržava Stalker / Ministra playliste (= MAC playliste).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno