Šta je novo?

Eon smart box- cudan problem

haristc

Zapažen
Učlanjen(a)
22.04.2023
Poena
11
Pozdrav. Imam cudan problem. Prije izvjesnog vremena TV koji sam posjedovao je reagovao na svaki drugi aparat u kuci koji se ukljuci, od zvona na ulazu do usisivaca, mikrovalne, svjetla u sobama i sl na nacin da izgubi struju na trenutak(strecne).
Dovodio majstora, pregledo mi razvodne kutije, sve ok.. u medjuvremenu mi crkne taj TV Philips i kupim novi TV Hisense instaliram aplikaciju Eon smart box i preko iste gledam tv par mjeseci, nestao problem sa strecanjem Tv a i poslije nekog vremena vidim da mi malo sjeckaju kanali, zovnem ekipu i operatera da mi spoje kanale da idu preko eon box i hdmi direktno na Tv kako bog zapovijeda...pazi sad oni spajaju potpuno nov Eon box, stari box odnose i poslije par sati opet pocinje problem sa strujom tj Tv opet pocinje reagovati na paljenje drugih aparata u kuci. Iskljucim Eon opet, TV radi normalno, ukljucim Eon box Tv steeca..Neko neku ideju zasto Eon box tako utice na TV, mislim da ce i ovaj da mi crkne ako nastavi ovako strecat sa naponom.. pomoc plizz

Da li su promenili i kabl od napajanja kad su zamenili Eon box?

Da li si probao sa drugim HDMI kablom?

Da li koristiš neki produžni kabl da na njega povežeš TV i box? Ako koristiš da li si isti produžni uključen na istu utičnicu koristio i na starom TV-u i sad na novom?

Ovako, promijenio sam produzni kabl, zamijenili su mi napojni kabl od boxa i zamijenili su također i hdmi kabl i problem se nastavio. Danas se igram malo oko toga i probam sa briferom po uticnicama da vidim da slucajno negdje ne probija i sve OK. Iskljucim hdmi kabl iz boxa(ostao ukljucen u TV) i probam briferom out koji ide u box i brifer svijetli, da li je to normalno da brifer na hdmi kablu svijetli kao da je pod naponom. Hvala na na prethodnom odgovoru :)

Ovako, promijenio sam produzni kabl, zamijenili su mi napojni kabl od boxa i zamijenili su također i hdmi kabl i problem se nastavio. Danas se igram malo oko toga i probam sa briferom po uticnicama da vidim da slucajno negdje ne probija i sve OK. Iskljucim hdmi kabl iz boxa(ostao ukljucen u TV) i probam briferom out koji ide u box i brifer svijetli, da li je to normalno da brifer na hdmi kablu svijetli kao da je pod naponom. Hvala na na prethodnom odgovoru

Имао сличан проблем да се слика изгуби на секунду када се неки прекидач за светло притисне. Решено бољим оклопљеним хдми каблом.

Promijenio HDMI kabal opet, na istom se brifer pali kao da je pod naponom, napominjem da je hdmi ukljucen u TV a na drugom kraju brifer pokazuje napon, jel to normalno?

Провери ти уземљење у стану/кући. Постоји могућност да преко коакс кабла се враћа нека струја од негде. Такав сам ја проблем имао док сам био на сбб, продрма благо ако ухватиш крај кабла. Из сбб кажу то је нормално, није опасно. Оптика је спас...
Тај други хдми кабл, јел квалитетнији, оклопљен?

Nazad
Vrh Dno